29 Σεπ 2008

Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Οι τακτικοί αναγνώστες του taxalia, γνωρίζουν ότι κάναμε σημαία μας, την κατασκευή αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα. Θεωρούμε το θέμα πάρα πολύ σημαντικό, ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ, αλλά επειδή ΞΕΡΟΥΜΕ ότι Έλληνες πολιτικοί ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΟΥΝ αν προβάλλουν τη Μακεδονία στην ΑΘΗΝΑ, δια της κατασκευής αγάλματος του Μ.Α. Όσο κι αν σας εντυπωσιάζει είναι ΑΛΗΘΕΙΑ !. Ας μη μπούμε βαθύτερα.... ξέρετε ότι εδώ τίποτε δεν γράφεται τυχαία!!!

ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΧΑΡΑ, ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ καθώς ο κόσμος δεν γνωρίζει το βρώμικο παρασκήνιο, πίσω από μια φαινομενικά απλή υπόθεση !!!!

Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα.
27 Σεπτεμβρίου 2008, 21:14 Παναγιώτης Σαββίδης http://www.zougla.gr/
Αθήνα και Σκόπια έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου, για το ποια από τις δύο πρωτεύουσες, θα στήσει πρώτη τον ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Το «στοίχημα» του Νικήτα Κακλαμάνη (Νικήτα να προσέχεις!!!! Μην παραξενευτείς για την εκστρατεία λάσπης εναντίον σου που θα ακολουθήσει....)
Προσωπικό στοίχημα με το χρόνο έχει βάλει ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, για την τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην πλατεία Κοτζιά απέναντι από το δημαρχείο. Ο ίδιος θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός πως στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, δεν υπάρχει μνημείο για τον άνθρωπο που μετέφερε τον ελληνικό πολιτισμό στα πέρατα της οικουμένης, με την εκστρατεία του στην ανατολή, την ίδια ώρα που υπάρχει μνημείο, ακόμη και για τη … δραχμή.
Μέχρι το τέλος του 2008, την πλατεία Κοτζιά στο κέντρο της Αθήνας, θα κοσμήσει, ο ύψους τριών μέτρων, μπρούτζινος ανδριάντας του έφιππου στον Βουκεφάλα, Μακεδόνα στρατηλάτη. Πρόκειται για έργο του αείμνηστου γλύπτη και ακαδημαϊκού Γιάννη Παππά, που ολοκλήρωσε το 1972.


Διαβάστε τη συνέχεια στη ΖΟΥΓΚΛΑ : http://www.zougla.gr/news.php?id=9175
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη