17 Οκτ 2008

Ανάπλαση νέας παραλίας

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Παρουσιάστηκαν χθες τα πάρκα της ανάπλασης, στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης, από τον δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, συνοδεία αρκετών αντιδημάρχων. Με το θέμα, θα ασχοληθεί υποθέτουμε αρκετά, μέχρι τα εγκαίνια της 29ης Οκτωβρίου, το "κορεατικής" προπαγάνδας κανάλι του δήμου TV100, το οποίο πάντοτε λογοκρίνει τις "ενοχλητικές" ερωτήσεις. Μιλάμε για όργιο λογοκρισίας!
Εμείς ρωτούμε δημόσια, αυτά που τηλεφωνικά ρωτήσαμε δεκάδες φορές: Για ποιό λόγο γίνονται μέσα στα πάρκα, ακόμη δύο (στεγασμένα) αναψυκτήρια; Και ο πιό βλάκας πολίτης αυτής της πόλης, καταλαβαίνει πιά, ότι, όπου υπάρχουν καφετέριες, υπάρχουν αυτοκίνητα! Και όπου υπάρχουν αυτοκίνητα, καταργείται ..η ποιότητα ζωής.
Στη συγκεκριμένη ανάπλαση, υπερυψώθηκαν τα πεζοδρόμια, ώστε να δυσκολεύονται να παρκάρουν τα αυτοκίνητα. Και στην ανάπλαση της Αγ.Δημητρίου (απέναντι από το ΑΧΕΠΑ, ΑΠΘ, ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ κλπ) έγιναν υπερυψωμένα πεζοδρόμια, τα οποία στη συνέχεια έσπασαν! για να μπορούν να παρκάρουν τα Ι.Χ.


Υπάρχουν δύο ειδών χώροι: αυτοί που πηγαίνεις για να περπατήσεις, να κάνεις ποδήλατο, να βγάλεις τα παιδιά να αναπνεύσουν, να δεις το ηλιοβασίλεμα, να βγάλεις το σκύλο βόλτα, κ.α. και αυτοί που λες "πάμε για καφέ;"


Με τη δημιουργία δύο ΑΚΟΜΗ καφετεριών, δεν βλέπω το λόγο, να μη γίνει ότι και με το ΙΝΤΕΡΝΙ και τον ΟΜΙΛΟ! Θα γεμίσει κάθε σημείο, που δεν μπορούμε να φανταστούμε τώρα, με αυτοκίνητα και φυσικά θα καταργηθεί κάθε χώρος περιπάτου, με τη βοήθεια των τραπεζοκαθισμάτων, που νομίμως θα είναι 300, αλλά σε ένα μήνα θα γίνουν 3.000! (με την ανοχή και τη συνεργασία του δήμου). Φυσικά θα καταργηθεί και ο ποδηλατόδρομος (ακριβώς όπως γίνεται στο πεζοδρόμιο του "Ομίλου", το οποίο κατακλύζεται από αυτοκίνητα, τσαλακώνοντας κάθε έννοια νομιμότητας. (φωτο)Αλλά, εισαγγελείς, αστυνομικοί, δήμαρχοι και καφετεριατζήδες, βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία σε αυτή την πόλη. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Για μας αυτό είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο στη Θεσσαλονίκη. Η απόλυτη περιφρόνηση του νόμου, από αυτούς που ετάχθησαν να τον υπηρετούν και έχουν γίνει παγκόσμιοι πρωταθλητές στο άθλημα "κάνω τα στραβά μάτια". Με ποιό δικαίωμα κύριε Εισαγγελέα κάνετε τα στραβά μάτια; Σε σας δεν ανέθεσε η πατρίδα ΄τον έλεγχο της τήρησης των νόμων; Γιατί κλείνετε το μάτι, πονηρά στους καφετεριάδες; Ποιός όρκος σας επέβαλλε να κάνετε πως δεν βλέπετε; Ποιός είστε εσείς, που θα πείτε: "ε, και τι να κάνουμε, δεν έχουν που να παρκάρουν". Τι μας λέτε μωρέ; Αν δεν έχουν να παρκάρουν, να πάνε με το αστικό! Να πάνε με ταξί. Σε ποιά χώρα του κόσμου, γίνονται αυτά κ.Φλωρίδη; Τα είδατε πουθενά αλλού;

Ουσιαστικά, στη συγκεκριμένη ανάπλαση, ο δήμος Θεσσαλονίκης, λειτούργησε με απολύτως ιδιωτοικονομικά, κερδοσκοπικά κριτήρια. Πήρε μια δημόσια έκταση, που έπρεπε να χρησιμοποιείται απρόσκοπτα, από όλους τους πολίτες, την "αξιοποίησε", την ομόρφυνε δηλαδή, όπως θα έκανε κάθε επιχερηματίας, την ανακαίνισε, με σκοπό να κάνει πιό θελκτικό το αναψυκτήριό του, προς όφελός του και όχι προς όφελος των δημοτών. Τι θα κερδίσει ο δημότης αν βρει δυό ακόμη αναψυκτήρια εκεί, τα οποία θα του κλείνουν το δρόμο; Εχει άλλες 9.765 επιλογές για "να πιεί τον καφέ του". Γιατί ο μοναδικός ελεύθερος χώρος θα πρέπει να"εφοδιαστεί" και με άλλες καφετέριες; Όσο για τα πασαλάκια που θα εμποδίζουν την είσοδο Ι.Χ. στο χώρο, αλλά τα κλειδιά τους θα διαθέτουν οι ιδιοκτήτες των καφετεριών, για εφοδιασμό δήθεν, ξέρουμε πολύ καλά, ότι θα ανοίγουν, για να μπαίνουν τα X5 τους. Όπως στον "ΟΜΙΛΟ"!

Κλείνουμε την αναφορά μας με κάτι απλό: Ο χρόνος θα δείξει, ποιός έχει δίκιο. Ο Δήμος, που ισχυρίζεται ότι ανάπλασε την παραλία σε όφελος των Θεσσαλονικιών ή εμείς που ισχυριζόμαστε ότι ανέλαβε την ανακαίνιση του περιβάλλοντος χώρου, προς όφελος δυό επιχειρηματιών; Τον επόμενο Ιούλιο, θα ξέρουμε!

ΣΗΜΕΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ, ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΩΝ.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει χώρος που έχει καφετέριες, χωρίς η περιοχή να αποκαλείται "μπουρδέλο". Δεν υπάρχει κανένας ποδηλατόδρομος, κανένα πεζοδρόμιο, καμία διάβαση, που να είναι ελεύθερη (όπως θα έπρεπε) από αυτοκίνητα. Αυτοκίνητα δεν υπάρχουν μόνο εκεί, που δεν μπορούν να ανέβουν (στα δέντρα, στα παγκάκια κ.λ.π.). Όλοι βλέπουμε ότι όπου μπορεί (λέμε "μπορεί", όχι "επιτρέπεται") να σταθμεύσει αυτοκίνητο, σταθμεύει, χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται, αν τον "γράψει η αστυνομία". Αυτοί που γράφουν, είναι οι πολίτες: την τροχαία και τη δημοτική αστυνομία, στους όρχεις τους!

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη