24 Νοε 2008

Ο Αλέξανδρος Χατζηαλεξάνδρου, μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΠΙΣΤΑΣ ΑΕ απαντά

Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, γράφαμε στο taxalia (εδώ>>:) σχετικά με το νομικό σύμβουλο της μονής Βατοπεδίου και μέλος του Δ.Σ. της ΑΝΘΕΜΙΑΣ, ο οποίος συνελήφθη στις 5-6-1997, για συμμετοχή σε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών:

"Να θυμήσουμε στους Θεσσαλονικείς, μια ..παλιά ιστορία;
Στα ιχνη κυκλωματος εμποριας βρεφων, με εδρα τη Θεσσαλονικη και η δραστηριοτητα του ξεπερνα τα ελληνικα συνορα, βρισκεται η Ασφαλεια μετα τη συλληψη τριων τσιγγανων και του δικηγορου Αλεξανδρου Χατζηαλεξανδρου, στο γραφειο και το σπιτι του οποιου στη Θεσσαλονικη, κατασχεθηκαν 273 φακελλοι και δυο δισκετες, που αφορουν υποθεσεις υιοθεσιων. Οι περισσοτερες απο τις υιοθεσιες αυτες, που αναφερονται στους φακελλους, εχουν ηδη γινει, ενω ενας μεγαλος αριθμος επροκειτο να γινει συντομα. Τα βρεφη ειναι τσιγγανακια απο την Ελλαδα, ενω αλλα προερχονται απο χωρες της πρωην Σοβιετικης Ενωσης, την Αλβανια, τη Βουλγαρια και τη Ρουμανια. Τα βρεφη διοχετευονταν σε οικογενειες απο την Ελλαδα, τη Γερμανια, τις Ηνωμενες Πολιτειες και τη Σουηδια. Τοσο ο δικηγορος, οσο και οι τρεις τσιγγανοι οδηγηθηκαν σημερα στον 23ο ανακριτη να απολογηθουν, μετα τη διωξη σε βαθμο κακουργηματος, που ασκησε εναντιον τους ο εισαγγελεας. Μετα την απολογια της κριθηκε προφυλακιστεα η Παρασκευη Λατιφη, μητερα του βρεφους, ο δικηγορος Αλεξανδρος Χατζηαλεξανδρου αφεθηκε ελευθερος με χρηματικη εγγυηση ενος εκατ. δρχ. ενω το ζευγαρι Δημητρης και Ειρηνη Λατιφη ζητησαν προθεσμια και θ'απολογηθουν τη Δευτερα.
http://www.hri.org/news/greek/kosmos/1997/97-06-06.kosmos.html"
..
Ο κ.Χατζηαλεξάνδρου, απαντά στην "υπενθύμισή" μας, δίνοντας στη δημοσιότητα βεβαίωση του Δ.Σ.Θ. και το ποινικό του μητρώο:
"Προ 11 ετών, ένας ντετέκτιβ με ένα δημοσιογράφο σκηνοθέτησαν… μία παράνομη υιοθεσία στην Αθήνα με τσιγγάνους. Και ενώ εγώ είμαι κάτοικος Θεσσαλονίκης, με έμπλεξαν στην υπόθεση με καταθέσεις ψευδείς και μοναδικό σκοπό να με εκθέσουν στην κοινωνία, πράγμα που πέτυχαν με την δύναμη των μέσων ενημερώσεως. Όπως όμως αποδείχθηκε εκ των υστέρων…, τα όσα ειπώθηκαν ήταν ανακριβή και ψευδή, ενώ οι φάκελοι που κατασχέθηκαν αφού ερευνήθηκαν από την δικαιοσύνη δεν είχαν τίποτε το παράνομο και έτσι αθωώθηκα ομόφωνα με την υπ’ αριθμ. 327/2001 απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.
Χατζηαλεξάνδρου Αλέξανδρος"
η απάντηση και τα έγγραφα είναι από το ιστολόγιο http://vatopaidi.wordpress.com/


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη