18 Δεκ 2008

ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ…

Διαβάζαμε τα τελευταία χρόνια συνέχεια, για την ανύπαρκτη Ελληνική νεολαία, για τα παιδιά που μεγαλώνουν με τα game boy, που ερωτεύονται με sms και chat στο διαδίκτυο, τους κατηγορούσαμε ως αδρανείς και πλαδαρούς και ξαφνικά όταν τους είδαμε να βγαίνουν στους δρόμους και να μας τα …χώνουν, τρομάξαμε!
Αρχίσαμε να τους βλέπουμε όλους ως …κουκουλοφόρους, ως πεινασμένους μετανάστες και ως …πράκτορες!
Ναι υπήρχαν και αυτοί στις διαδηλώσεις!
Αλλά οι περισσότεροι όμως ήταν φοιτητές και μαθητές!
Ήταν παιδιά μας!
Όλο αυτό το σκηνικό που είδαμε τις τελευταίες ημέρες, πρέπει να μας βάλει σε πολλές σκέψεις και κυρίως να μας οδηγήσει όλους σε …αυτοκριτική!
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε εμείς όλοι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, ότι είμαστε οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για τον κατήφορο αυτής της χώρας και πως πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να διορθώσουμε αυτό το κακό.
Πρέπει να πούμε στα νέα παιδιά ότι:
‘αναγνωρίζομε το σφάλμα μας και την ενοχή μας. ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΜΕ για τη χώρα μας, την πόλη μας, το χωριό μας, την οικογένειά μας, τα παιδιά μας ΕΣΑΣ ! Αφήσαμε τους πολιτικούς ανεξέλεγκτους να μας εξουσιάζουν, καταργώντας σύνταγμα και νόμους για μας και θεσπίζοντας την ΑΣΥΛΙΑ γι΄ αυτούς, καθιστώντας τη Δημόσια Διοίκηση και τον υπάλληλο του Κράτους μας πλήρως ΥΠΟΤΕΛΗ στην πολιτική ΕΞΟΥΣΙΑ τους, γεγονός πρωτοφανές διεθνώς . Για το Βατοπέδι υπάρχουν, λένε, μόνο ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ !!! Βλέπετε το πώς η ΑΣΥΛΙΑ εξαφάνισε τις ΠΟΙΝΙΚΕΣ.. Έχουμε λοιπόν κρυφή ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ αντί ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Θέλουμε ΝΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΟΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ. Πιστεύομε ότι αυτό μπορεί και πρέπει να πραγματοποιηθεί από μας τους Πολίτες. Εμείς, φίλοι νεολαίοι, παιδιά μας φοιτητές, αγαπημένοι μας μαθητές, όλοι οι ΠΟΛΙΤΕΣ, είμαστε τα αφεντικά της χώρας μας ! Όλοι οι άλλοι οι θεσμικοί υπηρέτες των κοινών μας υποθέσεων, είναι υπάλληλοί μας. Αυτό είναι το νέο μήνυμα, που επιμελώς έκρυβαν δεκάδες χρόνια, οι συχνάζοντες στην « Αυλή των Θαυμάτων» (γνωστή με το ψευδώνυμο Βουλή) και επιβάλλεται να το διαλαλήσομε για να γίνει κατανοητό και κτήμα όλων των ΠΟΛΙΤΩΝ. Για να συγκροτηθεί επί τέλους το περίφημο «αντίπαλο δέος» σε κάθε μορφή «εξουσίας».
Δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό ! Επικαλούμαστε τον Αριστοτέλη μας : ‘ Η ισότητα των αντίρροπων δυνάμεων σώζει τις πολιτείες’. Αμφιβάλλει κανένας ότι ΑΝ αφήσομε χωρίς συνεχή ΕΛΕΓΧΟ και ΟΔΗΓΙΕΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ τους «υπαλλήλους » μας, θα μετατραπούν χωρίς καθυστέρηση σε «αφεντικά» μας και εμείς σε «άτομα με λοβοτομή» ; ; ;
Για να πετύχομε στο στόχο μας απαιτείται συμπαγής ένωση μεγάλου αριθμού αποφασισμένων Πολιτών. Αυτό είναι σχετικά εύκολο να δημιουργηθεί από νέους Πολίτες, που δεν έχουν προλάβει να φθαρούν και να διαφθαρούν, είτε από δυσάρεστες εμπειρίες των παιδικών χρόνων είτε από δόσεις εξοντωτικές «κομματικού ναρκωτικού» που μας έχει φέρει στη σημερινή κατάντια και ατενίζομε κατάματα τον ολικό αφανισμό. Εμείς οι «μεγάλοι» δεσμευόμαστε να δουλέψομε μαζί σας, ειλικρινά και ισότιμα, ώστε να διαπιστώσετε ότι εμείς οι γονείς σας, δεν είμαστε, δεν μπορούμε από τη φύση της σχέσης μας, εχθροί σας. Απλά παρασυρθήκαμε – και υπάρχει εξήγηση γιατί, αλλά δεν χωρά να αναπτυχθεί εδώ - και όταν η Πατρίδα αντιμετωπίζει τον «θάνατο» τότε το ταρακούνημα το δικό σας, μας βγάζει απ’ το κώμα της αποχαύνωσης και αδιαφορίας. Δεχθείτε να κρατήσετε το χέρι που σας απλώνουμε με πολλή αγάπη και πιστεύουμε ότι ο ξεσηκωμός και η αντίδραση η δική σας, θα μας επαναφέρει πίσω στον δρόμο του ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ!
Για την αντιγραφή της ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
Αναστάσιος Καζαντζίδης
Εκπαιδευτικός-αρθρογράφος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη