9 Δεκ 2008

Τίτλοι οριστικού τέλους στην πολιτική καριέρα του Γιάννη Μπουτάρη

Oριστικό τέλος στη (σύντομη) πολιτική του καριέρα, έβαλε σήμερα ο Γιάννης Μπουτάρης, προδιδοντας -κατά την εκτίμησή μας- τους ψηφοφόρους του.
Με επιστολή μετανοίας, παρόμοια με τις γνωστές "δηλώσεις μετανοίας" της χούντας, που έστειλε στο δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, γονάτισε και ζήτησε ταπεινά συγνώμη, δηλώνοντας ότι "τιμά και υπολήπτεται απερίφραστα τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ως πολιτικό και ως άνθρωπο. Ως καταξιωμένο επαγγελματία και αθλητή. Ως άξιο πολίτη της Θεσσαλονίκης."
Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, διάβασε περιχαρής, τη δήλωση, στη συνάντηση με τους δημοσιογράφους, πριν από λίγη ώρα.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ:
«Αγαπητέ Βασίλη
Οποιαδήποτε διαφορά μου μαζί σου, ακόμη κι η πιο έντονη, κινείται αποκλειστικά και μόνο στο επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Καμία δήλωση ή ενέργειά μου, ακόμη και η πιο οξεία κριτική μου, δεν είχε ούτε έχει ως στόχο το πρόσωπό σου.
Έχεις «δικονομικά» τη δυνατότητα να ανακαλέσεις την αγωγή που εκκρεμεί και σου ζητώ να το κάνεις.
Γιατί τιμώ και υπολήπτομαι απερίφραστα τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ως πολιτικό και ως άνθρωπο. Ως καταξιωμένο επαγγελματία και αθλητή. Ως άξιο πολίτη της Θεσσαλονίκης.
Θεωρώ, επίσης, ότι όποια και αν είναι η έκβαση της δίκης στο μεθαυριανό δικαστήριο, κανείς από τους δύο δεν θα βγει κερδισμένος και, κυρίως, δεν θα βγει κερδισμένη η πόλη μας. Δεν πρέπει να πιστέψει κανείς ότι στην πόλη μας «τρωγόμαστε σαν τα σκυλιά», αντί να κάνουμε τη δουλειά μας. Δεν πρέπει να δοθεί σε κανέναν «καλοθελητή»{ η δυνατότητα να παρουσιάσει δυσμενείς εικόνες για την πόλη μας, τους πολιτικούς της και, κυρίως, τους πολίτες της που εμπιστεύονται συγκεκριμένα πρόσωπα και τα τιμούν με την ψήφο τους. Και η πολιτική αντιπαράθεση των δημοτικών παρατάξεών μας δεν είναι καλό να γίνει αντικείμενο δίκης.
Γι αυτό τιμώ και χαιρετίζω προκαταβολικά την κίνησή σου ως ένδειξη πολιτικής και ανθρώπινης αίσθησης ευθύνης.
Φιλικά και με εκτίμηση
Γιάννης Μπουτάρης»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη