1 Δεκ 2008

"Καταλληλότερος" ο Γιώργος Παπανδρέου στις νέες δημοσκοπήσεις

η είδηση:

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου το Κέντρο Ελέγχου και Κατανομής Φορτίου του Φυσικού Αερίου στην Ελευσίνα και στη συνέχεια τον κεντρικό αγωγό Υψηλής Πίεσης Φυσικού Αερίου στους Αγίους Θεοδώρους.
Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του κ. Καραμανλή ήταν ο σταθμός Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα, όπου τόνισε πως «σε μια συγκυρία που η ενεργειακή ασφάλεια, η απεξάρτηση από το πετρέλαιο και η προστασία του περιβάλλοντος συνιστούν μείζονες προκλήσεις, με τις στρατηγικές επιλογές μας διασφαλίζουμε για τον τόπο και όλους τους Έλληνες σημαντικά οφέλη για το παρόν και το μέλλον.
......................

η δήλωση:

Ο πρωθυπουργός τόνισε «όλα αυτά είναι ορατά και απτά αποτελέσματα της ενεργειακής στρατηγικής μας. Μιας στρατηγικής που με διεθνείς συμφωνίες και μεγάλα έργα, όπως ο ελληνοτουρκικός αγωγός και η διακρατική συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας-Τουρκίας και ο αγωγός φυσικού αερίου Σάουθ Στρίμ, αναβαθμίζει το ρόλο της χώρας μας, καθώς την αναδεικνύει σε κέντρο μεταφοράς φυσικού αερίου από την περιοχή της Κασπίας προς την Ευρώπη».

η υπόδειξη:
Ο Αμερικανός αναπληρωτής υφυπ.εξ. Μάθιου Μπράιζα, πάλι συνέστησε στον κ.Καραμανλή, να μην αγκαλιάζει τη Ρωσία, γιατί αυτό θα δημιουργήσει πρόσθετα έξοδα στο μηχανισμό προπαγάνδας των Αμερικανών, για να τον ρίξουν.
η πρόβλεψη:
Την επόμενη Κυριακή 7 Δεκεμβρίου (το πολύ τη μεθεπόμενη 14/12), θα εμφανιστούν δημοσκοπήσεις, στις οποίες ο Κ.Καραμανλής, θα βρίσκεται για πρώτη φορά κάτω από τον Γ.Παπανδρέου στο ερώτημα "ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός της Ελλάδας" (το taxalia είναι απολύτως ακομμάτιστο και δεν μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Μας ενδιαφέρει όμως η αιτία!)

το ξεκαθάρισμα:

Επιστολή του taxalia blog στον Πρόεδρο του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος

Αγαπητέ πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ,

Γνωρίζετε ασφαλώς ότι υπάρχει στη χώρα, μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα, μέσα στην οποία "ακούγεται", ότι οι Αμερικανοί "σπρώχνουν" εσάς, προς την εξουσία, επειδή ο Κώστας Καραμανλής, δεν είναι "υπάκουο παιδί", σε ότι αφορά την ενεργειακή πολιτική της χώρας και προτιμά το Ρωσικό αγωγό south stream, πιστεύοντας ότι έτσι εξυπηρετούνται τα γεωστρατηγικά συμφέροντα της Ελλάδας.

Για να μην υπάρχει λοιπόν καμία παρεξήγηση και καμιά αμφιβολία, ότι η άνοδος του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις οφείλεται στο ρεύμα που αναπτύσσεται στην κοινωνία και όχι σε Αμερικανικά ...κεφάλαια, θα μπορούσατε μήπως να διευκρινίσετε με σαφήνεια, ποιά είναι η θέση του κινήματος σχετικά με τον ανωτέρω αγωγό;

Υ.Γ. Για οικονομία ..γραμματοσήμων, την ίδια ερώτηση, απευθύνουμε στην κ.Θεοδώρα Μπακογιάννη.

Επειδή, οι καλοί λογαριασμοί, κάνουν τους καλούς φίλους!

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη