30 Ιαν 2009

Κότες οι Ισραηλινοί! Συγνώμη ζήτησε ο Πέρες για τη σφαλιάρα που έφαγε από την Τουρκία


"Να μην αφήσουμε το γεγονός να επισκιάσει τις Τουρκο-Ισραηλινές σχέσεις!"
"Λυπάμε πάρα πολύ για ότι έγινε...έχω μεγάλο σεβασμό στην Τουρκία....υπολογίστε με ως φίλο..." κι άλλα απίστευτα, γράφει η Haaretz !!
"I am very sorry for what happened and friends could sometimes have an argument between themselves," Peres told Erdogan during the telephone conversation. "I have always had a great respect for the Republic of Turkey and you as the prime minister. I consider myself as a friend of Turkey and Premier Erdogan."

AYTA TA ΓΡΑΦΕΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ:
http://www.haaretz.com/hasen/spages/1060258.html και είναι δικό της ρεπορτάζ.
Φυσικά, επειδή η κατάσταση έγινε πολύ ταπεινωτική για το Ισραήλ, διαβάζουμε στη Ναυτεμπορική:
Η ισραηλινή προεδρία διέψευσε κατηγορηματικά σήμερα ότι ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες ζήτησε συγγνώμη στον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το επεισόδιο που είχαν στο Νταβός της Ελβετίας.
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή», ο Σιμόν Πέρες ζήτησε συγγνώμη από τον επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν μετά την αποχώρηση του κ. Ερντογάν από το Νταβός.
«Ο ισχυρισμός αυτός δεν έχει την παραμικρή βάση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της ισραηλινής προεδρίας. Η εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος του Ισραήλ τηλεφώνησε στον κ. Ερντογάν και όπως διευκρίνισε, «είχαν μία φιλική συζήτηση».
Μα την είδηση δεν διέδωσε το τουρκικό πρακτορείο, όπως θα ήθελαν! τα ισραηλινά μέσα τη διέδωσαν!!! Και έχουν ύφος απολογητικό!
Σημασία έχει ότι το Ισραήλ δέχθηκε ι-σ-χ-υ-ρ-ό-τ-α-τ-η σφαλιάρα από την Τουρκία. Τα υπόλοιπα είναι για να διασωθούν τα προσχήματα...
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη