10 Ιαν 2009

Η.Π.Α.: Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΡΟΜΟ

Τον τελευταίο καιρό, ξοδεύω αρκετό χρόνο με το να διαβάζω μπλόγκ από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, για να προσπαθήσω να καταλάβω το πρόβλημα σχετικά με την οικονομική ύφεση που έχει ξεκινήσει στις Η.Π.Α. και τον τρόπο που ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Ομπάμα σκοπεύει να την αντιμετωπίσει, αλλά και κυρίως, για να μάθω την αντίδραση των απλών Αμερικανών πολιτών σε όλα αυτά που συμβαίνουν.

Το πρώτο που συνειδητοποίησα γρήγορα ήταν, ότι σχεδόν οι πάντες, ασχολούνται με την επικίνδυνη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα τους!

Υπάρχουν μάλιστα αρκετές φωνές, που μιλάνε για περίεργη επιχείρηση από τα αμερικάνικα ΜΜΕ για προσπάθεια …συγκάλυψης του μεγέθους της Οικονομικής Κρίσης που έρχεται…και αυτό είναι που με τρομάζει περισσότερο: ακόμη δεν έχουμε μάθει τίποτα!

Βλέποντας λοιπόν τους Αμερικανούς να ψηλαφούν τις πληγές τους και να προσπαθούν να ανακαλύψουν το πραγματικό τους μέγεθος, αλλά και τον τρόπο επούλωσής των, η σκέψη μου επιστρέφει στην εικονική πραγματικότητα της Ελλάδας…

Την εικονική πραγματικότητα που μας σερβίρουν καθημερινά, πρώτα και κύρια οι καναλάρχες με τους πλουσιοπάροχα αμειβομένους και κατευθυνόμενους μεγαλοδημοσιογράφους τους!

Που αντί σε όλες τις εκπομπές στην τηλεόραση, πρωί και βράδυ, να συζητούν οικονομολόγοι με πολιτικούς, για την αντιμετώπιση του Οικονομικού Τσουνάμι που έρχεται, τους βλέπουμε όλους να ασχολούνται ο καθένας ξεχωριστά, με εκείνο που δείχνει το δικό του …δάκτυλο!

Στην Νέα Δημοκρατία οι βουλευτές ασχολούνται με τη νέα κυβέρνηση.

Εκείνοι που δεν έγιναν υπουργοί κλαίνε και ορκίζονται εκδίκηση, ενώ εκείνοι που έγιναν, ακόμα σκουπίζουν τα
δάκρυα από τη …χαρά τους!

Ενώ οι δημοσιογράφοι, αποπροσανατολίζουν εντελώς τους πολίτες με τις αναλύσεις τους για την αποκαθήλωση Αλογοσκούφη και την επικράτηση …Σουφλιά στο νέο οικονομικό διευθυντήριο που δημιούργησε ο πρωθυπουργός!

Ένας πρωθυπουργός, που ενώ γνωρίζει για τον πόλεμο που έρχεται και ετοιμάζεται να τον αντιμετωπίσει, είναι περικυκλωμένος από …βαρίδια!

(Αρχηγικές βλέψεις Ντόρας, Αβραμό, φαινόμενο Βουλγαράκη, Βατοπέδι κτλ)

Από την άλλη στο ΠΑΣΟΚ, η γνωστή παιδική χαρά: περιμένουμε να πέσει ο Κωστάκης από την τραμπάλα για να ανεβούμε εμείς!

Αυτή είναι και η μόνη… σοβαρή οικονομική πρόταση του Γιωργάκη Παπανδρέου!

Και η απογοήτευσή μου γίνεται μεγαλύτερη, όταν βλέπω από τη μια μεριά για παράδειγμα, όπως στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, Οικονομολόγοι κάτοχοι βραβείων Νόμπελ – όπως ο Paul Krugman- να αντιπαρατίθενται με ολόκληρο το οικονομικό επιτελείο του Ομπάμα, για το ποια είναι τα σωστότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της Ύφεσης και από την άλλη στην Ελλάδα, να βλέπω σχεδόν ολόκληρο το φάσμα των πολιτικών και των δημοσιογράφων, να ασχολείται και να βομβαρδίζει τους πολίτες με τα δικαιώματα των…κουκουλοφόρων και την αστυνομική βία!

(Που είναι μεν σοβαρά θέματα, αλλά όχι και …επιβίωσης!)

Το Τσουνάμι της Οικονομικής Ύφεσης πλησιάζει και το θεόρατο ύψος του φαίνεται πλέον ξεκάθαρο στον ορίζοντα και ενώ όλοι σχεδόν έχουν ανέβει στην ταράτσα του ξενοδοχείου τους για να προφυλαχθούν, στην Ελλάδα αποφασίσαμε να βγάλουμε το σκύλο μας βόλτα στην παραλία…

Αναστάσιος Καζαντζίδης
Εκπαιδευτικός-αρθρογράφος

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη