6 Φεβ 2009

Το μυστικό της "απαγωγής" του Βασίλι Γκλιγκόρωφ

Στις 1-4-2008, ο Βασίλι Γκλιγκόριεβιτς κατέθεσε μήνυση εναντίον του καλλιτέχνη Atanas Botev, που "φιλοτέχνησε" την περίφημη αφίσα με την ελληνική σημαία, να φέρει αντί σταυρού, τη ναζιστική σβάστικα και κατέκλυσε τους δρόμους των Σκοπίων την 27-3-2008.
Η μήνυση ενόχλησε πολύ το καθεστώς Γκρούεσκι, καθώς θα "σκάλιζε" θέματα συνεργασίας των Σκοπιανών με τις Χιτλερικές δυνάμεις και πολλά άλλα, "δύσκολα" θέματα.
Ο Βάσκο γνωρίζει ιστορία, όσο κανείς άλλος και το δικαστήριο, που θα έπερνε διεθνή δημοσιότητα, θα ήταν κόλαφος για τον Γκρούεσκι. Συνεπώς, ανησυχούμε πολύ για τον 30χρονο ιστορικό! Κάτι πρέπει να γίνει γρήγορα! Δεν είχαμε καμιά αμφιβολία ότι θα τον βγάλουν τρελό. Το είπαμε πολλές φορές: να τον δουν αμέσως Έλληνες γιατροί και πολιτικοί. Κάποιος να πάρει την πρωτοβουλία. Κι αν ακόμη τον "ξεπαστρέψουν", το Ελληνικό κράτος, οφείλει να διερευνήσει την τύχη της μυνήσεως.
Τι διάολο, οι Σκοπιανοί για να υπερασπιστούν τους ταραξίες στο πεδίο βολής Λόφων Φλώρινας (τη θυμάστε την ιστορία;), έστελναν κάθε μέρα όλα τα κανάλια και τους δημοσιογράφους τους στη Φλώρινα. Εμείς θα αφήσουμε να κατασπαράξουν ένα παιδί, έστω ιδιόρρυθμο, έστω υπερευαίσθητο; Του οποίου την ύπαρξη αρνούνταν, μέχρι να καταλάβουν ότι έχουμε στα χέρια μας, επίσημα έγγραφα του δικού τους κράτους.
Και κάτι τελευταίο και πολύ σημαντικό! Μας λένε οι Σκοπιανοί, ότι μετά από έκκληση της μητέρας του, πήγαν στο διαμέρισμά του την 26η Ιανουαρίου και από τότε νοσηλεύεται στην κλινική Badovski. Και τότε ποιός έριξε τα ιστολόγια, λογαρισμούς κλπ, που είχε στο διαδίκτυο, πέντε μέρες μετά; Ο Βάσκο μέσα από την κλινική;
Васил Глигориевиќ, Васил Глигоров, Васко Глигоријевиќ, Васко Глигоров, Васко Малиновски
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη