6 Φεβ 2009

Δεν άρεσε το κλαψούρισμα Παπανδρέου. Αυτολύπηση η αυτοοικτιρμός;

του Γιάννη Παπαϊωάννου
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πρώτα απ’ όλα, πιστεύω ότι ο Ελληνικός λαός κρίνει και τα πρόσωπα και τις πολιτικές. Κρινόμαστε όλοι. Σε ό,τι αφορά τις δημοσκοπήσεις, εγώ ένα απλό ζητώ:

Να κριθώ επί ίσοις όροις. Κρίνετέ με για αυτό που έχω κάνει. Κρίνετέ με για αυτό που έχω κάνει. Κρίνετέ με ως υπουργό Παιδείας. Κρίνετέ με ως υπουργό Εξωτερικών. Κρίνετέ με για το... κατά πόσον κατάφερα να διαπραγματευθώ τα εθνικά συμφέροντα. Κρίνετέ με για το κατά πόσον κατάφερα να διαπραγματευθώ σκληρά, αποφασιστικά και αποτελεσματικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κρίνετέ με γι’ αυτά.

Και αύριο, θα με κρίνετε, όχι σήμερα, αύριο θα με κρίνετε, για το αν είμαι ή δεν είμαι ικανός πρωθυπουργός της χώρας.

Και κρίνετέ με και σε κάτι ακόμα, όπως θα πρέπει πάνω σε αυτό να κρίνετε και τον κ. Καραμανλή. Τι υποσχέθηκε και τι έκανε. Για τι δεσμεύομαι σήμερα και τι θα πράξω αύριο. Τότε θα με κρίνετε δίκαια και σωστά.

Πηγή: ΠΑΣΟΚ
=========================================
Σχόλιο: Το μέσο είναι το μήνυμα!
Με αυτό το απόσπασμα ο Παπανδρέου δείχνει να αντιλαμβάνεται πλήρως ότι το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι ο ίδιος, και ζητά επιείκεια- δικαιοσύνη και ισότητα. Πρόκειται άραγε για πραγματισμό που φτάνει στην αυτολύπηση ή στον αυτοοικτιρμό;

Σε συνδυασμό με τις εικόνες από τα -δικαιολογημένα και αληθινά- δάκρυα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά

Έχουμε ένα τριήμερο επικοινωνιακό Βατερλό.

Το μέσο είναι το μήνυμα! Οι εικόνα ενός υποψηφίου πρωθυπουργού δεν συνάδει με κάποιον που κλαίει. Δείχνει μεν το ανθρώπινο πρόσωπο του ΓΑΠ αλλά αυτό το έχουμε κερδίσει ήδη.

Οι εικόνες αυτές δεν δείχνουν στιβαρότητα.

Δεν δείχνουν σοβαρότητα, ενώ η εκμετάλλευση του γεγονότος -όπως έγινε- δεν δείχνει ούτε ωριμότητα ούτε σχεδιαστική διαχειριστική ικανότητα.

Ο Παπανδρέου έπρεπε να προστατευθεί εδώ και να φύγει με την εικόνα του διωκόμενου! Ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπό διωγμό από την αστυνομία! Σχεδόν εικόνες χούντας.

Δεν έγινε! Κάποιοι εκτίμησαν ότι οι εικόνες αυτές γραφούν υπέρ του ΓΑΠ και συνέχισαν…. δυστυχώς!

Δεν συνηθίζεται ένας στιβαρός ηγέτης να ζητά από τα ΜΜΕ και τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ή την κοινή γνώμη, δικαιοσύνη και επιείκεια ή ευνοϊκή κρίση ή ισότητα.

Ούτε μπορεί να κριθεί κάποιος υποψήφιος για πρωθυπουργός με βάση το βιογραφικό του.

Το αποκορύφωμα της καριέρας του είναι ότι είναι ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θέση ευθύνης που όμως δεν συνάδει σε τίποτα με τις εικόνες που είδε η Ελλάδα το τελευταίο τριήμερο.

Εικόνες που περιγραφικά ταιριάζουν περισσότερο με την εικόνα ενός αγχωμένου για επιτυχία φιλόδοξου, νεαρού, ανέργου, (καλό παιδί), που ζητά από τον εργοδότη απεγνωσμένα και με κάθε μέσο, μια ευκαιρία για να πάρει την δουλεία.

Δυστυχώς ή ευτυχώς Δεν γίνονται προσλήψεις σε αυτά τα θέματα!

Σε αυτά τα θέμα γίνονται επιλογές κύριε πρόεδρε

Εδώ, έπρεπε να είχατε αυτοπροστατευθεί κ. Πρόεδρε!

Η απόδειξη του Βατερλό σύντροφοι είναι η παρουσία του Καραμανλή στα ΜΜΕ σήμερα με διάγγελμα.

Είναι τυπική κίνηση στρατηγικής εκμετάλλευσης της ήττας. Τυπικότατη και πολύ χαρακτηριστική!

Ότι αρλούμπα και να είπε έμεινε η εικόνα του εν ενεργεία πρωθυπουργού.

Και ο Κωστάκης δεν ήθελε σήμερα να δείξει τίποτα άλλο..
μα τίποτα άλλο από ασφάλεια. Διαβάστε τον λογο του εάν νομίζεται οτι έχω άδικο.

Το μέσο είναι το μήνυμα. Το Μέσο είναι ο ΓΑΠ, το μήνυμα είναι το πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του, που όμως χάνονται πίσω από το μέσο.

Τολμώ και τα λέω αυτά, μέσα στην προεκλογική σιωπή που καλύπτει τώρα πια τις σχέσεις και τις σκέψεις μας, γιατί είμαι εγώ και με ξέρετε! Τα είπα για να τα διαβάσετε κάπου γραμμένα και να υσυχάσετε. Είναι κρίσιμο!
Giannis Papaioannou
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη