27 Φεβ 2009

Φυσικό αέριο : Πρωτοβουλία του Στέλιου Παπαθεμελή


Για μια ακόμη φορά παρακολουθούμε "άφωνοι" την κατάντια που χαρακτηρίζει τη λειτουργία των διαχειριστικών μηχανισμών του ελληνικού κράτους.

Μια κατάντια που διαρκώς επιβεβαιώνει την απόκλιση των λόγων της κυβέρνησης και των πράξεων των φιλελεθεροποιημένων μηχανισμών είσπραξής του. Που από τη μια πλευρά μεγάλος λόγος γίνεται για την ανακούφιση των ασθενέστερων τάξεων ενώ από την άλλη, τη "νύφη" της ανικανότητας του συστήματος να εισπράξει από τους έχοντες και κατέχοντες, την πληρώνουν οι απλοί καθημερινοί Έλληνες πολίτες.
Ο λόγος για το φυσικό αέριο και τις τιμές του στη Θεσσαλονίκη, που προκάλεσαν και την επέμβαση του εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης κ.Μπόμπολη, ο οποίος... προχώρησε στη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τις αποκλίσεις που παρατηρούνται στην τιμολόγηση του φυσικού αερίου για τους καταναλωτές της Θεσσαλονίκης σε σχέση με τους αντίστοιχους της Αττικής.
Με έγγραφη παραγγελία του, ο κ. Μπόμπολης ζητά να διερευνηθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της απάτης και της αισχροκέρδειας και, σε περίπτωση που προκύψουν ποινικές ευθύνες, να ασκηθούν οι προβλεπόμενες διώξεις.
Ο ανώτερος εισαγγελέας προέβη στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία έπειτα από καταγγελίες Θεσσαλονικέων καταναλωτών ότι το φυσικό αέριο είναι ακριβότερο σε ποσοστό ακόμη και 50% σε σχέση με τις τιμές στην Αθήνα, ενώ είναι ακριβότερο και από το πετρέλαιο.
Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, θα κληθούν να καταθέσουν ο Συνήγορος του Καταναλωτή, καθώς επίσης καταναλωτές της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα κληθούν να προσκομίσουν συγκριτικά στοιχεία κατανάλωσης του τρέχοντος και του προηγούμενου έτους.

Με επιστολή της προς τον Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, η Δημοκρατική Αναγέννηση δηλώνει ότι τίθεται στην διάθεση του εισαγγελικού λειτουργού με στόχο την διαλεύκανση της υπόθεσης, προτείνοντας μάλιστα μάρτυρες, στελέχη και μέλη του Κόμματος, χρήστες φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη