3 Μαρ 2009

Κάθε μέρα και πιό χαμηλά η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ! Απίστευτη μετεξέλιξη της εφημερίδας


ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ, ΤΟ ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕ ΕΝΑ ΛΟΓΟΚΡΙΤΙΚΟ ΤΕΡΑΣ, ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ "ΑΛΗΤΕΣ, ΧΙΤΕΣ, ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ".... Η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΘΕ ...ελευθεροτυπίας.

Πόσο γελοίο ηχεί στα αυτιά σας, να ακούτε από δημοσιογράφο της Ελευθεροτυπίας, να λέει στον blogger, "θα σε τυλίξω σε μια κόλα χαρτί, θα τα πούμε στα δικαστήρια ρε!".

Πώ,πω, ...θα γύρισε 10 φορές ανάποδα στον τάφο το κουφάρι του Κίτσου....

.....

Μήνυσε το ΡΕΣΑΛΤΟ. Εμείς τα ΄παμε εδώ:
Η ραγδαία χαφιεδοποίηση της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ κι εδώ


...
Είναι γνωστά τα καθεστωτικά τεχνάσματα της φίμωσης του Λόγου: Οι διώξεις μέσω των δικαστικών αγωγών.
Αυτή η καθεστωτική φιλοσοφία που έχει γίνει «βιομηχανία» σήμερα και τείνει να πάρει καθολικό χαρακτήρα είναι από τις πλέον δόλιες και μακάβριες γκριμάτσες κατά της ελευθερίας του Λόγου και της κριτικής. Δεν αποσκοπεί σε καμία διαλεύκανση, έστω και... αυτών των τυπικών αστικών αληθειών, παρά μόνο στην φίμωση και εξόντωση των αδυνάτων και ενοχλητικών φωνών.
Υποθέσεις που εφάπτονται της ελευθερίας του Λόγου και της κριτικής δεν μπορούν να κρίνονται από τους μηχανισμούς του κράτους. Αυτό αποτελεί το αλφάβητο της δημοκρατίας (ακόμα και της αστικής). Είναι, συνακόλουθα, σύμπτωμα εξουσιαστικού, καθεστωτικού εκτραχηλισμού να παρακάμπτει κάποιος ακόμα και το Ποινικό Δίκαιο και να σε διώκει, μέσω των δικαστικών αγωγών. Αυτή, πλέον είναι η πιο ακραία μορφή της φίμωσης του Λόγου.
Σε αυτή την ακραία, καθεστωτική μορφή της φίμωσης κατέφυγε δημοσιογράφος της «Ελευθεροτυπίας», μιας εφημερίδας που δήθεν κτυπά τη φιλοσοφία και τη λογική των αγωγών.
Η δημοσιογράφος είναι η Γεωργία Δάμα. Το μόνο μέσον άμυνας που βρήκε δεν ήταν ο λόγος, το επιχείρημα, η πολιτική καταγγελία και απόδειξη κ.λπ, αλλά το εδώλιο της δικαστικής δίωξης, μέσω του ύπουλου τεχνάσματος της αγωγής.
Φαίνεται ότι η κυρία αυτή, ανέλαβε να παίξει το ρόλο του «λαγού», μια και οι «Ιοί» ή η ίδια η «Ε», δεν θέλουν να εμφανίζονται εραστές των δικαστικών μέτρων…
Μας έκανε, λοιπόν, η κυρία αυτή αγωγή γιατί τη συκοφαντήσαμε, ισχυρίζεται, για συνέντευξή της που είχε πάρει από αγωνιστή της Χαμάς.
Το σχετικό λινκ είναι εδώ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3141



Απαστράπτουν οι πολιτικοί λόγοι της δίωξης και η εμπαθής τύφλωση εναντίον του ΡΕΣΑΛΤΟ. Και ο πλέον ανυποψίαστος θα αντιληφθεί ότι ο στόχος είναι ένας και μοναδικός: να φιμωθεί το ΡΕΣΑΛΤΟ, πάση θυσία και να υλοποιηθεί το σύνθημα του indymedia: «Τσακίστε το ΡΕΣΑΛΤΟ».
Ματαιοπονούν!!!

Ας δείξουμε, με τη μορφή των συνοπτικών παρατηρήσεων, τους λόγους της πολιτικής δίωξης και εκδίκησης.

Πρώτη Παρατήρηση. Την καταγγελία για τη συνέντευξη «μαϊμού», τις ανακρίβειες που περιείχε και την πολιτική που εξυπηρετούσε, δεν την έκανε κανένας χρήστης του φόρουμ ΡΕΣΑΛΤΟ.
Τις καταγγελίες αυτές τις έκανε άλλος δικτυακός χώρος: Ο Σίβυλλα, ο οποίος δεν είναι αγνώστων στοιχείων.
Τις καταγγελίες τις αναπαρήγαγαν πολλοί ιστοχώροι…
Στο φόρουμ του ΡΕΣΑΛΤΟ δεν είχε γραφτεί απολύτως ΤΙΠΟΤΑ με την πρώτη καταγγελία.
Στο φόρουμ του ΡΕΣΑΛΤΟ αναρτήθηκε στο ΤΕΛΟΣ, με πιστή αναπαραγωγή όλων όσων είχαν δημοσιευτεί:
α). Συνέντευξη της Γεωργίας Δάμα στην «Ε»
β). Καταγγελία Σίβυλλα.
γ) Απάντηση της Δάμα στο Σίβυλλα.
δ). Ακόμα σκληρότερη ανταπάντηση του Σίβυλλα, η οποία έμεινε αναπάντητη.
Η κυρία Γεωργία Δάμα τα «καταπίνει» όλα αυτά και διώκει ΜΟΝΟ το ΡΕΣΑΛΤΟ!!!
Διώκει το ΡΕΣΑΛΤΟ, δίχως να έχει στείλει στο ΡΕΣΑΛΤΟ την παραμικρή διάψευση και το σπουδαιότερο, παρακάμπτοντας το ουσιώδες: Ότι ο χρήστης του ΡΕΣΑΛΤΟ απλώς προέβη στην αναπαραγωγή των όσων είχαν γραφτεί.
Η κυρία Δάμα δεν έχει απαντήσει ακόμα στις πολύ συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες καταγγελίες του Σίβυλλα.
Η «ευθιξία» της κυρίας θίχτηκε από την αναπαραγωγή και όχι από την πηγή των καταγγελιών!!!
Ο πολιτικός στόχος της δίωξης γίνεται ολοφάνερος…

Παρατήρηση δεύτερη. Δεν αρκείται όμως σε αυτά η «ευαίσθητη» κυρία. Μπερδεύει και άλλα ζητήματα για να επιβεβαιώσει τον πολιτικό χαρακτήρα της δίωξης του ΡΕΣΑΛΤΟ (το τυφλό μίσος αποκαλύπτει τα κίνητρα).
Θυμήθηκε, λοιπόν και τον Άγιο Παντελεήμονα. Μόνο που κανένας αρθρογράφος δεν ασχολήθηκε τότε με την κυρία. Η κριτική ήταν εναντίον της «Ε» και της δολερής παρουσίασης των γεγονότων του Αγ. Παντελεήμονα. Έρχεται, λοιπόν, αναδρομικά η Γεωργία Δάμα να υπερασπιστεί την «Ε». Σιώπησε η εφημερίδα που δέχτηκε τη σκληρή κριτική και ανέλαβε η δημοσιογράφος να μας στείλει στο εδώλιο για αυτά που γράφαμε για την «Ε» και τους «Ιούς»!!!
Τα γραφτά μας και τότε, όπως πάντα ήταν πολιτικά και τεκμηριωμένα με τις μαρτυρίες των κατοίκων του ΑΓ. Παντελεήμονα. Και ήταν αυτό ακριβώς που στηλιτεύσαμε: Ότι η «Ε» έπνιξε κυριολεκτικά την αλήθεια των γεγονότων…
Η Αναφορά της κ. Δάμα στον Άγιο Παντελεήμονα αποδεικνύει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τον πολιτικό και αντιδημοκρατικό τρόπο της δίωξής μας…

Παρατήρηση τρίτη.
Γράφει στη συνέντευξη της στην «Ε», η κυρία Δάμα:
«Συναντηθήκαμε στο Γενικό Νοσοκομείο της παλαιστινιακής πόλης Ράφα…»
Μετά από την καταγγελία ότι δεν υπάρχει τέτοιο νοσοκομείο, στην αγωγή εναντίον μας, δεν αναφέρει το Νοσοκομείο. Αλλά με στυλό πάνω στην αγωγή και σφραγίδα παραποιεί την συνέντευξή της. Γράφει στην αγωγή: «Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο Ράφας».!!!
Ομολογεί, η ίδια εδώ, την «γκάφα» της και επιβεβαιώνει τις καταγγελίες.
Χωρίς ακόμα να έχει δημόσια, από τις στήλες της εφημερίδας, διορθώσει τα γραφόμενά της στη συνέντευξη.
Ένα μικρό δείγμα μόνο που δείχνει τη δημοσιογραφική της αξιοπιστία και εντιμότητα…

Παρατήρηση Τέταρτη: Η κ. Δάμα στην αγωγή της εναντίον μας επιδίδεται και σε πολλές άλλες ταχυδακτυλουργίες και παραποιήσεις: Τα γνωστά τεχνάσματα της καθεστωτικής, εξουσιαστικής δημοσιογραφίας η οποία αδυνατώντας να απαντήσει σε οτιδήποτε και παρακάμπτοντας τα «συγκεκριμένα» (αυτά που ο Σίβυλλα καταγγέλλει με στοιχεία), καταφεύγει σε χοντροκομμένες αλλοιώσεις των γεγονότων, των ονομάτων και των πραγμάτων.
Αυτά, όμως έχουμε χρόνο μέχρι τον Οκτώβριο (τότε θα δικαστούμε) να τα αναπτύξουμε. Έχουμε πολλά ακόμα να αποκαλύψουμε. Άλλοι τρέμουν τις αποκαλύψεις και όχι εμείς…

Τελευταία παρατήρηση. Η κ. Δάμα ζητάει από εμένα 1.000.000 ευρώ και την προσωπική μου κράτηση ενός έτους!!!
Και προσέξτε και αυτό: «Να υποχρεωθεί ο εναγόμενος να παραλείψει στο μέλλον κάθε συκοφαντική τοποθέτηση (και η κριτική ή η αποκάλυψη είναι συκοφαντία για την κυρία) ή σχόλιο σε βάρος μου…»

Ζητάει δηλαδή να μου απαγορευτεί και οποιοδήποτε σχόλιο!!!
Αυτή είναι η φιλοσοφία της ολοκληρωτικής φίμωσης…
Και αποδεικνύει περίτρανα τον τρόμο της απέναντι σε οποιαδήποτε κριτική, ακόμα και σε μορφή σχολίων…
Αν όλα αυτά δεν στοιχειοθετούν μια λυσσαλέα και τυφλή πολιτική δίωξη εναντίον του ΡΕΣΑΛΤΟ, τότε τι συνιστούν;

ΟΛΟΙ πρέπει να αντιδράσουν.
Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό, μας αφορά όλους.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΦΙΜΩΣΗΣ

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη