14 Μαρ 2009

O γιός του Βουλγαράκη βρίζει τους δημοσιογράφους;

Αυτή την "είδηση" μας στείλατε πάνω από 5 blogs, που σημαίνει ότ το θέμα θα πάρει δημοσιότητα, επειδή είναι "πιασάρικο".
Αισθανόμαστε την ανάγκη, να τοποθετηθούμε στο θέμα, για έναν πολύ απλό λόγο:
Τα καλά blogs πρέπει να αποφεύγουν να μπαίνουν σε τέτοιους πειρασμούς, "τηλεοπτικού ξεσκίσματος", το οποίο θα γυρίσει μπούμεραγκ στους ίδιους τους bloggers.
Είναι απλά ένα παιδί που σε ιδιωτική, ιδιωτικότατη, συνομιλία του (για το facebook μιλάμε, το οποίο υποτίθεται είναι κοινωνικό δίκτυο μεταξύ φίλων), αποκάλεσε τους δημοσιογράφους αλήτες κ.λ.π.
Επειδή όλοι αντιλαμβάνεστε, ότι δεν μπορεί να "κρυφακούμε" μια συζήτηση, να τη μαγνητοφωνούμε και να λέμε μετά: "ε, δείτε, αυτός είπε ότι η ...(τάδε ηθοποιός π.χ.)....είναι μεγάλη ..άνα".
Καταλαβαινόμαστε νομίζω.
Ποιός από μας σε ιδιωτική συζήτηση καφενείου, δε λέει του κόσμου τις μακακίες; Όλοι δε μοιράζουμε αφειδώς χαρακτηρισμούς;
Αν π.χ. είχαμε μια κάμερα, απέναντί σου αναγνώστη μου, την ώρα που βλέπεις την Αθλητική Κυριακή και καταγράφαμε, δεν θα είχε ενδιαφέρον να ακούγανε οι άλλοι αυτό που είπες για την Άννα Καραμανλή (η γυναίκα σου το άκουσε;) ή πώς χαρακτήρισες τον Πρπουπου; Πώς τον αποκάλεσες; "Μεγάλο ...... ".
Ας μην πέσουμε στον πειρασμό λοιπόν, για μερικά .....κλικς, να λειτουργούμε κατ΄αυτό τον τρόπο, υποκλέπτοντας ιδιωτικές συνομιλίες. Γιατί περί αυτού πρόκειται.
Ας προστατέψουμε τον κόπο μας, ως bloggers. Εμεις δε ζητούμε αυτορύθμιση κι όχι επιβολή μέτρων;
Την άποψη μου είπα, ως συνδιαχειριστής του taxalia, δεν διεκδικώ το αλάθητο, όμως εδώ, δώσαμε όλοι έναν όρκο: ότι θα είμαστε για πάντα, έντιμοι με τους αναγνώστες μας, θα λέμε την άποψή μας, για να μας κρίνουν από αυτή κι όχι από ένα ονοματεπώνυμο.
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ, Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ.
Βασίλης/taxalia
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη