21 Απρ 2009

Ξανα-ξύνεται στη γκλίτσα του τσομπάνη ο Μιλόσοσκι

"Το θέμα του ονόματος, θα πρέπει να παγώσει και να ξανασυζητηθεί μετά από 20 χρόνια. Στο μεταξύ, η ΠΓΔΜ, θα χρησιμοποιεί μια ενδιάμεση ονομασία", δήλωσε στην εφημερίδα Vecer o Matthew Nimetz.
Από την πλευρά του, ο ΥΠ.ΕΞ. της ΠΓΔΜ, Antonio Milososki, δήλωσε ότι η ονομασία "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας" (πρόταση του Έλληνα πρέσβη στις ΗΠΑ Αλέξανδρου Μαλλιά) είναι μια καλή ιδέα για μονομερή χρήση από την Ελλάδα.
"Κατά τη γνώμη μου, υπάρχει αρκετή γεωγραφία στο όνομα Μακεδονία και στη χρήση του από την Ελλάδα και δεν χρειάζεται περισσότερη γεωγραφία", ήταν οι νεώτερες -ειρωνικές- δηλώσεις του Μιλόσοσκι, οι οποίες κάνουν εμφανή, για μια ακόμη φορά, τον μικρομεγαλισμό των Σκοπίων και την υπεροπτική και αλλαζονική τους στάση έναντι της Ελλάδας.

Τα Σκόπια τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα για μια ακόμη φορά: ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ, ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΣΚΕΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Είναι ξεκάθαρο, ότι δεν υπάρχει κανένα πεδίο συνεννόησης και συνδιαλλαγής και χρειάζεται άμεση και αποφασιστική αλλαγή πλεύσης. Δηλαδή, αποχώρηση της Ελλάδας, από την πάγια θέση περί "γεωγραφικού προσδιορισμού" της ΠΓΔΜ, η οποία εντέλλει ζημίωσε την Ελλάδα.

Η θέση αυτή, θα ήταν σωστή και χρήσιμη, αν υπήρχε και από την άλλη πλευρά διάθεση να λυθεί το ζήτημα. Η άλλη πλευρά όμως αυτοπαγιδεύθηκε στον "Μακεδονισμό" και την Μεγαλεξανδρομανία, οπότε κάθε συζήτηση είναι περιττή και αδιέξοδη.

Ζητείται λοιπόν μια πιό επιθετική στρατηγική, διότι ο χρόνος είναι σύμμαχος των Σκοπίων, κατά τη γνώμη μας, καθώς όλοι ταυτίζουν τη λέξη "Μακεδονία" με το κρατίδιο του Γκρούεσκι.
..
Vas.p./taxalia
..

δείτε και
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη