15 Μαΐ 2009

Φάπα στο φυσικό άεριο, από το Συνήγορο του Πολίτη. Απόλυτη δικαίωση του taxalia blog


ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ - ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (ΡΑΕ, ΔΕΠΑ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΟΥ taxalia ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ!
Τα συνεχή και τεκμηριωμένα άρθρα μας, οι κινητοποιήσεις οργανωμένων επιτροπών, κομμάτων, βουλευτών, καταναλωτικών οργανώσεων και χιλιάδων συμπολιτών μας καταναλωτών φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη είναι πέρα για πέρα δίκαιες!
Η γνωμοδότηση του ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ αναφέρεται σε όλα όσα αναδείξαμε και καταγγείλαμε και αναγνωρίζει το μέγεθος της αυθαιρεσίας της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης αλλά πρωτίστως την ανεπάρκεια των ελεγκτικών μηχανισμών (ΡΑΕ, ΔΕΠΑ) και τις βαριές πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Συγκεκριμένα ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ζητά να ασκήσει η ΡΑΕ τα κατά το νόμο ελεγκτικά καθήκοντά της προς πάσα κατεύθυνση και […] να εφαρμόσει τις διατάξεις επιβολής προστίμου, να υποχρεωθούν οι ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας να ενημερώσουν άμεσα τους καταναλωτές τους και να επικαιροποιήσουν όλο το έντυπο κι ηλεκτρονικό ενημερωτικό υλικό τους σχετικά με τον τρόπο τιμολόγησης του φυσικού αερίου με έμφαση στο συσχετισμό κόστους σε σύγκριση με τις ανταγωνιστικές μορφές ενέργειας.

Επίσης, να υποχρεωθεί η ΔΕΠΑ να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό και να αποσύρει άμεσα το παραπλανητικό έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό της.
Η ΡΑΕ να ενημερώσει την ιστοσελίδα της.
Το Υπουργείο Ανάπτυξης να αναρτήσει στην ιστοσελίδα του συγκριτικό πίνακα με τα κόστη φυσικού αερίου ανά ΕΠΑ και σε σχέση με τις ανταγωνιστικές μορφές ενέργειας.
Να εισηγηθεί η ΡΑΕ την τροποποίηση των χορηγηθεισών αδειών από την αρμόδια υπουργό ώστε να προβλέπεται ρητά η υποχρέωση των ΕΠΑ να δημοσιεύουν ανακοινώσιμα και διαφανή τιμολόγια σε συνάρτηση με τις τιμές των ανταγωνιστικών μορφών ενέργειας.
Όλος ο φάκελος του taxalia "Φυσικό Αέριο", για να μη ξεχνάνε μερικοί, που προσδοκούν "πολιτικά" οφέλη, εδώ>>>
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη