21 Ιουν 2009

Το αεροπλάνο του Μιλόσοσκι θα μας διχάσει;

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟ GREECE-SALONICA ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΝΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ, ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ:
Οι..."γιαλαντζί" μακεδονομάχοι, ξαναχτυπούν.
Από την ώρα που έγινε γνωστή η έλευση του Σκοπιανού υπουργού εξωτερικών στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας για τη σύνοδο του ΟΑΣΕ με αεροσκάφος των λεγόμενων "Μακεδονικών αερογραμμών",
(να υπενθυμίσουμε πως το Greece Salonika, πρώτο και μόνο, μίλησε για τις προθέσεις της σκοπιανής κυβέρνησης και προειδοποιούσε για το γεγονός αυτό σε ανύποπτο χρόνο, από τον περασμένο ακόμα μήνα -δείτε εδώ περισσότερα),
κάποιοι βιάστηκαν και πάλι να...ξεθάψουν τα λάβαρα του πολέμου και να ζητούν από παραιτήσεις Ελλήνων υπουργών μέχρι και αναχαίτηση εχθρικού αεροσκάφους!
Από κοντά βέβαια σιγοντάρουν την κατάσταση και τα μικροκομματικά συμφέροντα.
Πριν συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό οι πολυάριθμοι θερμοκέφαλοι οπαδοί του ολοκληρωτισμού στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής, ας προσπαθήσουν να συνειδητοποιήσουν πως πολλές φορές οι δικές μας πράξεις, ακόμα και αν τα κίνητρα είναι αγνά, μπορούν να εκθέσουν τη χώρα, μεγαλοποιώντας στο εσωτερικό της καταστάσεις, σε τέτοιο βαθμό, ώστε να στραφεί το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας σε ένα θέμα που καλό και συμφέρον θα ήταν να αποσιωποιηθεί..
Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται γι'αυτές.
Σε έναν κόσμο όμως που τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ (περιλαμβανoμένων και των blogs) αποκτούν συνεχώς μεγαλύτερη ισχύ αλλά και επιρροή, καλό θα ήταν κάποιοι να αντιληφθούν επιτέλους και τις ευθύνες τους.
Ο νοών νοείτο..
http://greece-salonika.blogspot.com/2009/06/blog-post_21.html
..............................

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΟΝ DZ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΑΝΤΑ:
Απάντηση του Δημήτρη Ζ. (e-mail στο taxalia)
"Διάβασα σήμερα μία ανάρτηση σε ένα φιλικό και συμπαθητικό (τείνει να γίνει αντιπαθητικό όμως), γειτονικό - θα έλεγα -, blog, για το θέμα της επίσκεψης του σκοπιανού ΥΠΕΞ στην Ελλάδα, στην Κέρκυρα το ερχόμενο Σάββατο.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι φίλοι μας εκεί, χαρακτηρίζουν όσους έχουν αντίθετη (με αυτούς ή την κυβέρνηση;) άποψη, γιαλαντζί Μακεδόνες που ξεπουλάν τα εθνικά συμφέροντα, χάριν τι;
Απαντώντας, θα έλεγα ότι σε αυτή την χώρα «πάσχουμε» από «υπερδημοκρατισμό».«Τσακωνόμαστε» για να «αποδείξουμε» ποιος ο είναι περισσότερο «Δημοκράτης».
Καταρχήν δεν χρειάζεται να απαντήσω στο γιαλαντζί (που είναι… και τούρκικη λέξη) Μακεδόνες. Εδώ πρέπει να γίνει μία απαραίτητη διευκρίνιση.Μακεδόνες δεν είναι μόνο 2,5 Εκατομμύρια που ζουν στην Γη της Ελληνικής Μακεδονίας.
ΟΛΟΙ οι Έλληνες νιώθουμε ΕΝΑ με την Μακεδονία, την Ήπειρο, την Πελοπόννησο, τα Νησιά, την Στερεά Ελλάδα.
ΟΛΟΙ οι Έλληνες είμαστε Σπαρτιάτες, Ηπειρώτες, Μακεδόνες κλπ.
Η Ελληνική Μακεδονική Γη, πολιτισμός και Ιστορία ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες, είτε μένουν στην Ελληνική Μακεδονία είτε Όχι.
Για αυτό ΟΛΟΙ οι πολιτικοί αρχηγοί και κόμματα το 1990, είχαν ρητά δηλώσει ότι, ΔΕΝ δεχόμαστε όνομα με το υποκοριστικό Μακεδονία (Θυμίζω τα δάκρυα Κ.Καραμανλή κλπ).
Κάποιοι τότε, άρχισαν τις «υπερ-δημοκρατικές, υπερ-φιλικές» δηλώσεις-υποχωρήσεις και τα γνωστά παραμύθια, μια χούφτα πεινασμένων Σλάβων και Αλβανών είναι οι άνθρωποι…, οι οποίοι αν δεν έχουν μέσα στο όνομά τους το Ελληνικό… Μακεδονία, θα διαλυθούν κλπ., σε δέκα χρόνια δεν θα θυμόμαστε το πρόβλημα (Κ.Μητσοτάκης), επενδύοντας τα χρήματά μας εκεί θα γίνουμε σύντομα «αδέλφια» και άλλες τέτοιες φανφάρες. Έτσι δεχτήκαμε την ενδιάμεση συμφωνία και το «απαράδεκτο» FYROM!
Μετά, συνεχίσαμε να επιδεικνύουμε το «υπερ-δημοκρατικό» υπέρ-φιλικό προφίλ μας, επενδύοντας στην «φιλία» οργανώνοντας εκδρομές στην «Δημοκρατία της Μακεδονίας» (συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ) και άλλες τέτοιες υπέρ-φανφάρες.
Σήμερα που φτάσαμε;Όποιος ΣΗΜΕΡΑ πει ότι «ΔΕΝ δεχόμαστε όνομα με το υποκοριστικό Μακεδονία» δηλαδή αυτό που ΟΜΟΦΩΝΑ έλεγαν ΟΛΟΙ οι Έλληνες το 1990, δεν είναι παρά ακραίος, φασίστας κλπ.
Εκεί οδηγεί η συνεχιζόμενη υποχωρητικότητα.
Ποιος ο λόγος να επιτρέπεις σε ΥΠΕΞ χώρας που εσύ αναγνωρίζεις πρακτικά σαν «Σκόπια» (ΟΛΟΙ (99.99%) έτσι λένε την ΠΓΔΜ στην Ελλάδα) και τυπικά ως FYROM, να δεχτείς να προσγειωθεί αεροπλάνο που θα λέγετε MAT και θα γράφει πάνω Macedonian Airlines.Αν θέλει να στείλουμε εμείς αεροπλάνο να τον πάρει να γλιτώσει και τις «βενζίνες».
Ποιος ο λόγος να επιτρέπεις να προσγειωθεί αεροπλάνο που θα λέγετε MAT και θα γράφει πάνω Macedonian Airlines. Την στιγμή που ΠΟΤΕ ως τώρα, δεν δέχθηκες να προσγειωθεί στην χώρα σου αεροπλάνο της εταιρίας αυτής, για ΑΚΡΙΒΩΣ τον ΙΔΙΟ λόγο. Την στιγμή που κάθε απλό ή συστημένο γράμμα από τα Σκόπια, μόλις περάσει τα σύνορα και «μπει» στην Μακεδονία, σφραγίζεται με ειδική σφραγίδα που λέει ότι ΕΔΩ στην Μακεδονία και γενικότερα στην Ελλάδα ΔΕΝ αναγνωρίζεται χώρα με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», για τον απλούστατο λόγο ότι ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!
Για να τελειώνουμε με τους υπερ-δημοκράτες, υπερ-Μακεδόνες, υπερ-Λογικούς, και.. λοιπά Υπέρ!, να τονίσουμε ότι όταν ΔΕΝ έχεις σταθερές αξίες, που δεν τις ξεπουλάς ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, Δεν πείθεις.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο Σκοπιανό είναι ότι από την συνεχή οπισθοχώρηση μας. Πλέον, ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΜΕ.
Τους πείσαμε ΟΛΟΥΣ το 1990 ότι ΔΕΝ γίνεται να υπάρξει χώρα με χρήση του Ελληνικού ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Κάναμε ΠΙΣΩ, δεχτήκαμε το FYROM.Λίγο-λίγο «δεχτήκαμε» την σύνθετη ονομασία, σε λίγο θα δεχτούμε την «διπλή ονομασία».
Τέλος, θα βγει αληθινός ο Μητσοτάκης... Σε μερικά χρόνια κανείς μας, δεν θα θυμάται ότι η Μακεδονία, το όνομα και η Ιστορία της, ήταν Ελληνική, άρα ΔΕΝ θα θυμάται και το Μακεδονικό πρόβλημα.
Καλημέρα σας."
..............
H θέση του taxalia: Πώς καταφέρνουμε να μαλώνουμε συνεχώς, αδυνατίζοντας τα δίκια της Ελλάδας; Η αλήθεια βρίσκεται στη μέση. Από που ως που είναι "γιαλαντζί Μακεδόνες" όσοι δεν επιθυμούν να δουν το συγκεκριμενο αεροπλάνο, να προσγειώνεται στην Κέρκυρα;
Όσοι δηλαδή ΔΕΝ συμφωνούν με το επιχείρημα ότι "αφαιρείται από τους Σκοπιανούς η ευκαιρία να εμφανιστούν διεθνώς -για ακόμη μια φορά-σαν θύματα του "κακού γείτονα" Ελλάδα".
Βαρύς και αδόκιμος ο χαρακτηρισμός !
Αλλά και από που ως που, είναι υπεύθυνοι πολίτες, όσοι μιλούν για ...αναχαίτιση;
.
Πράγματι θα εκτεθεί η χώρα, αν καταφύγουμε σε "ακτιβιστικές" ενέργειες. Δεν λύνεται έτσι το πρόβλημα. Λύνεται πριν τη γέννηση του. Τώρα είναι αργά. Η διοργανώτρια κ.Μπακογιάννη έβαλε την ιδιότητα της ως προεδρεύουσα της OSCE, πάνω από την ιδιότητά της ως ΥΠ.ΕΞ. της Ελλάδας και αυτό είναι κάτι που κατέγραψε πλήθος αρθρογράφων. Το επιχείρημα ότι η "μεγαλοψυχία", που θα δείξουμε, θα εκτιμηθεί θετικά, από τη διεθνή κοινότητα, δεν πείθει !
.
Άρα, έχουν ευθύνες οι κυβερνώντες που έδωσαν την ειδική άδεια και βάζουν τώρα εμάς να μαλώνουμε. Ήταν αναμενόμενο ότι θα ξεσήκωνε αντιδράσεις. Άναψαν τη φωτιά και τώρα μας λένε "χαλαρώστε"; Κι αυτό φίλοι μας στο Greece-Salonika, πρέπει να χρεωθεί ως ΛΑΘΟΣ στην κυβέρνηση. Ιστορικό λάθος, που δεν έπρεπε να γίνει. Πώς να το κάνουμε δηλαδή;
.
Ψυχραιμία λοιπόν και ηπιότεροι χαρακτηρισμοί.....όλοι αντιλαμβανόμαστε πως δημιουργείται ζημία στα εθνικά συμφέροντα...
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ: Μας ενοχλούν ιδιαίτερα, οποιοσδήποτε πράξεις ή παραλείψεις, διχάζουν τον Ελληνικό λαό. Οτιδήποτε μας αναγκάζει να τοποθετηθούμε στην από δω ή στην από εκεί πλευρά. Ασπρο - Μαύρο.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη