6 Ιουν 2009

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΥΡΙΓΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ....

Πριν απο λίγες ημέρες, διαβάσαμε ένα ενδιαφέρον άρθρο του αγαπημένου δημοσιογράφου ίδιαίτερα εδώ στη Θεσσαλονίκη, Φίλιππου Συρίγου -εξαιτίας εκείνων των ανεπανάληπτων αμερόληπτων μεταδόσεων των αγώνων μπάσκετ στη δεκαετία του 80 στο Παλέ...- το οποίο όμως δεν είχε καμία σχέση με το μπάσκετ αλλά με την...
πολιτική και ιδιαίτερα με την υπόθεση της ....ΖΗΜΕΝΣ!
Γράφει λοιπόν ο Φίλιππος...

ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΙΚΑΝΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ

ΣΤΙΣ 2 Ιουνίου 2008, δηλαδή ακριβώς πριν από ένα χρόνο, η κυρία Αικατερίνη Τσακάλου, γραμματέας του Μ. Χριστοφοράκου, κατέθεσε, μεταξύ άλλων, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Π. Αθανασίου ότι:
* Ο Χριστοφοράκος, αφού προηγουμένως είχε συνομιλήσει με την Ντόρα Μπακογιάννη, της έδωσε εντολή να παραδώσει οικοσκευή στο χωριό Γοργιανάδες Ευρυτανίας, στον Κώστα Λάππα. Το κόστος της παραγγελίας, ύψους 312.000 δρχ., χρεώθηκε στη Ζίμενς.

* Ο Χριστοφοράκος τής έδωσε τα απαιτούμενα μετρητά, τα οποία είχε λάβει προηγουμένως από τον κ. Μικέ, προϊστάμενο του λογιστηρίου της Ζίμενς, για να εξοφλήσει στον λογαριασμό της «BSH Οικιακές Συσκευές ΑΒΕ» οικοσκευή που είχε παραγγείλει η Μαρέβα Μητσοτάκη, τότε σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

* Τον Ιούνιο του 2007 ο Χριστοφοράκος της έδωσε εντολή να φροντίσει για τον εξοπλισμό δύο εκλογικών κέντρων του Κυριάκου Μητσοτάκη, πράγμα που έκανε, χωρίς όμως να γνωρίζει εάν τα τιμολόγια εξοφλήθηκαν και από ποιον.

* Η Ζίμενς προμήθευσε τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό για εκλογικό κέντρο της Ντόρας Μπακογιάννη, αλλά τα σχετικά τιμολόγια δεν ξέρει αν και από ποιον εξοφλήθηκαν.

* Με εντολή Χριστοφοράκου φρόντισε για τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό του μεσιτικού γραφείου της Αικατερίνης Μητσοτάκη, αλλά δεν γνωρίζει αν και από ποιον εξοφλήθηκαν τα τιμολόγια.

* Ο Χριστοφοράκος και τα παιδιά του πήγαν με ελικόπτερο στο Καρπενήσι για τον γάμο του Κώστα Μπακογιάννη και η σχετική δαπάνη καταβλήθηκε από τη Ζίμενς.

ΜΕΤΑ από όλα αυτά το υπουργείο Εξωτερικών, του οποίου προΐσταται η Ντόρα Μπακογιάννη, χρειάστηκε τέσσερις ολόκληρες ημέρες για να ενημερώσει τον υπουργό Δικαιοσύνης για τις κινήσεις του οικονομικού διευθυντή της Ζίμενς Χρ. Καραβέλα στην Ουρουγουάη! Το γεγονός ότι ο Καραβέλας διέφυγε στο εξωτερικό, αφού το σχετικό σήμα καθυστέρησε άλλη μια μέρα στο υπουργείο Δικαιοσύνης, κρίνεται εντελώς τυχαίο...

ΕΙΝΑΙ χαρακτηριστικό ότι μόλις αποκαλύφθηκε το νταραβέρι της Ντόρας με τη Ζίμενς, το γραφείο της υπουργού έσπευσε να εξοφλήσει λογαριασμούς που εκκρεμούσαν! Και κατόπιν απολύθηκε κάποια υπάλληλος επειδή «επέδειξε αμέλεια στην τακτοποίηση του χρέους»...

ΘΑ αποφύγω τη σπέκουλα γύρω από τη σχέση της οικογένειας Μητσοτάκη και ειδικότερα της Ντόρας Μπακογιάννη με τη Ζίμενς και τον Χριστοφοράκο. Και δεν θα εκλάβω εκ του πονηρού την τετραήμερη καθυστέρηση του υπουργείου Εξωτερικών να προχωρήσει το θέμα Καράβελα. Ξέρω ότι κάποιος υπάλληλος θα έφταιξε και πάλι...

ΟΜΩΣ η κακή λειτουργία μηχανισμών (είτε προσωπικών είτε κρατικών) στους οποίους προΐσταται η κυρία Μπακογιάννη αποδεικνύουν ότι κάτι δεν πάει καλά με τις πολυδιαφημισμένες ικανότητες της σούπερ προβεβλημένης υπουργού Εξωτερικών. Η οποία, εκτός των άλλων, προορίζει εαυτήν ως διάδοχο του κ. Καραμανλή στην ηγεσία της Ν.Δ. και ως πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό της Ελλάδας!

ΚΙ όλ' αυτά όταν, στην πιο επιεική γι' αυτήν περίπτωση, αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να κουμαντάρει όχι μόνο το υπουργείο της, αλλά ούτε καν το προσωπικό της γραφείο...
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=02/06/2009&s=sta-ghpeda-ths-politikhs
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη