20 Ιουλ 2009

Το υπόμνημα των Σκοπιανών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ:
H FYROM υποβάλει σήμερα το υπόμνημα της στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης στο οποίο συμπεριλαμβάνει τα επιχειρήματα της ΠΓΔΜ αναφορικά με την κατάθεση προσφυγής της χώρας κατά της Ελλάδας.
Το εκτενές έγγραφο κατατίθεται από το συνεκπρόσωπο της ΠΓΔΜ στο Δικαστήριο, Nicola Dimitrov, ο οποίος αναμένεται να προβεί και σε σύντομη δήλωση ενώπιον του Δικαστηρίου.
Tο υπόμνημα περιλαμβάνει... όλες τις δηλώσεις των Ελλήνων αξιωματούχων, καθώς και δημοσιεύματα, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στη στοιχειοθέτηση των επιχειρημάτων κατά της Ελλάδας και λεπτομερή εξήγηση της υπόθεσης καθώς και των γεγονότων και των δικαιωμάτων που επικαλείται η ΠΓΔΜ.


Ολόκληρο το υπόμνημα της FYROM εδώ (στα Σλαβομακεδονικά):


Περιληπτικά, στο υπόμνημα, που είναι ένα "βαρύ" νομικό κείμενο και αδυνατούμε να μεταφράσουμε αξιοπρεπώς, αναφέρεται ότι το όνομα είναι κυρίαρχο στοιχείο κάθε κράτους, ότι το όνομα σε καμία περίπτωση δεν προσδίδει αλυτρωτικές διαθέσεις, αναφέρονται παραδείγματα παρόμοιων διενέξεων, όπως της "Μεγάλης Βρετανίας " με τη Γαλλία, του Βελγίου με το Λουξεμβούργο, του Κονγκό και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κογκό (πρώην Ζαϊρ- σε αυτό επιμένουν πολύ οι Σκοπιανοί) και τέλος αναφέρονται όλα τα σχετικά δημοσιεύματα της ελληνικής πλευράς (π.χ. αυτό ), στο γράμμα στον Ομπάμα, η πρόταση Κωφού κ.λ.π., ενώ εξέχουσα θέση στην επιχειρηματολογία των Σκοπίων, έχει το world factbook της C.I.A. (το οποίο υιοθετεί τις απόψεις των Σκοπίων)


Οι ελληνικές θέσεις:

Σημείωση: Η Ελλάδα, πρέπει να καταθέσει το δικό της υπόμνημα (να απαντήσει), μέχρι τις 20-1-2010.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη