8 Ιουλ 2009

Σκάνδαλο στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Τι είπε ο Σαξώνης

Ο 45χρονος πρώην υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης και βασικός κατηγορούμενος για την “τρύπα”, που υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 20.000.000 ευρώ, εμφανίστηκε χθες ενώπιον των δικαστών του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να.. αντικρούσει την εισαγγελική διάταξη να του απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.
Η διάταξη, με βούλευμα του συμβουλίου που δημοσιεύτηκε αργά χθες το μεσημέρι, επικυρώθηκε με το σκεπτικό της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος. Κατά την ολιγόλεπτη παρουσία του στο δικαστικό συμβούλιο, ο πρώην δημοτικός υπάλληλος δεν αναφέρθηκε στην ουσία της υπόθεσης. “Έχω μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Πώς θα φύγω έξω; Το παιδί μου πηγαίνει στη βʼ λυκείου και θέλει να σπουδάσει. Άλλωστε δεν έχω πάει ποτέ στο εξωτερικό”, φέρεται να είπε ο βασικός κατηγορούμενος για το οικονομικό σκάνδαλο, όπως επιβεβαίωσαν νομικοί κύκλοι.
Ο 45χρονος γνωστοποίησε χθες πως η απόλυσή του του γνωστοποιήθηκε πριν από τρεις εβδομάδες, πως κατηγορείται για υπεξαίρεση κατʼ εξακολούθηση σε βάρος του δημοσίου και για πλαστογραφία κατʼ εξακολούθηση σε βάρος του δημοσίου. Οι διώξεις εναντίον του έχουν προσωποποιηθεί μετά την αποστολή της έκθεσης προσωρινών διαπιστώσεων των ελεγκτών στα οικονομικά του δήμου, ενώ το τελικό πόρισμα αναμένεται να αποσταλεί στην εισαγγελία το φθινόπωρο.

ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην υπάλληλος φέρεται πως από το 1991 έως το 2007, διάστημα κατά το οποίο ήταν αρμόδιος για την απόδοση των κρατήσεων σε ασφαλιστικά ταμεία, ιδιοποιήθηκε το ποσό των 7.147.687,17 ευρώ, όπως αναφέρεται και στην έκθεση.
Μάλιστα για ποσό 2.000.000 ευρώ κατηγορείται ότι εξέδωσε πλαστές αποδείξεις είσπραξης της Τράπεζας της Ελλάδος για το διάστημα 2003-2007, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να καλυφτεί στους ελέγχους που γίνονταν στα ταμεία του δήμου. “Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο”, απάντησε ο 45χρονος, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν αισθάνεται εξιλαστήριο θύμα και αν στην υπόθεση εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα.

http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=41549
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη