16 Ιουλ 2009

Σκόπια: H Ελλάδα συμφωνεί να καταργηθεί η βιζα για μας!


όπως είναι ήδη γνωστό ο Χαβιέ Σολάνα, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα Σκόπια, είπε πως έχει ευχάριστα νέα για την κατάργηση της βίζας των Σκοπιανών.
Οι Σκοπιανοί θα μπορούν να ταξιδεύουν προς τις χώρες της Ε.Ε. με τα νέα βιομετρικά διαβατήρια τους.
Οπότε γεννάται φυσιολογικά το ερώτημα, πώς θα ταξιδεύουν στην Ελλάδα;
Θα τους δέχεται η Ελλάδα, με διαβατήριο, που γράφει "Republic of Macedonia"?
Να δούμε μερικές απαντήσεις, από... τις πηγές, αφού πρώτα σας ενημερώσουμε ότι η απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης εισόδου (visa) για τους πολίτες της ΠΓΔΚ θα ισχύει από την 1/1/2010. Η ημερομηνία έχει σημασία !:
Το Σκοπιανό makfax, αποδίδει στον κ.Όλι Ρεν (στη φωτο με τον Τσερβένκοσφσκι) την παρακάτω απάντηση, σε ερώτηση Σκοπιανού δημοσιογράφου:
"Στις αρχικές διαβουλεύσεις με τα κράτη μέλη της ΕΕ, όλα τα κράτη μέλη υποσχέθηκαν να υποστηρίξουν την άρση των απαιτήσεων θεώρησης", είπε ο Επίτροπος Rehn όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν η Ελλάδα πρόκειται να δεχθεί απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης για τη ψευτοΜακεδονία.
Η "δήλωση" αυτή προφανώς ενοχλεί την Ελλάδα και είναι αμφίσημη. Οι Σκοπιανοί εμφανίζουν την Ελλάδα, να συμφωνεί, χωρίς προϋποθέσεις, για την άρση της βίζας (πράγμα που θεωρούμε αδύνατο !)
Εμείς ψάξαμε τις επίσημες δηλώσεις του Olli Rehn, ο οποίος σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ζακ Μπαρό, λέει κατά λέξη:

We are pleased today to propose granting visa free travel to the citizens of the Former Yugoslav Republic of Macedonia, Montenegro and Serbia – provided that the latter two countries meet a few open benchmarks in time. I trust that our proposal will be approved by the EU Member States after we have consulted the European Parliament.

δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ>>> με τίτλο:
Olli Rehn Enlargement Commissioner Visa Freedom with Europe Press Conference by Vice-President Barrot and Commissioner Rehn on visa liberalisation in Western Balkans. Brussels, 15 July 2009.
Η ουσία είναι ότι καλωσορίζουμε τους γείτονες και φίλους Σλάβους, Αλβανούς, Αθίγγανους κλπ πολίτες της ΠΓΔΜ, στην ανοιχτή Ευρώπη. Καλώς καταργείται η βίζα! Αλλά με διαβατήριο που γράφει "Nationality: "Macedonian", στην Ελλάδα δεν μπαίνουν στον αιώνα τον άπαντα! Ή μήπως δεν είναι έτσι;;;;;

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη