9 Ιουλ 2009

Οργισμένη αντίδραση της Κίνας, εναντίον Τουρκίας!


"Να καθίσουν στα αβγά τους οι Τούρκοι" ήταν το μήνυμα της Κινέζικης ηγεσίας, που ενοχληθηκε από το μικρομεγαλισμό της Τουρκίας. Η Τουρκία, ενθαρρυμένη από τα πρόσφατα χάδια Ομπάμα και Κλίντον, απέκτησε συνείδηση ..υπερδύναμης, με παγκόσμιο ρόλο και αυτοπλασσάρεται ως προστάτης των απανταχού Μουσουλμάνων.

Έτσι, όπως γράψαμε το πρωί η Τουρκία εξέφρασε την ενόχλησή της για τα γεγονότα, εις βάρος των μουσουλμάνων Ουιγούρων της Κίνας, στο Ουρούμτσι, προτείνοντας μάλιστα τη σύγκλιση του συμβουλίου ασφαλείας του Ο.Η.Ε.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε... "να σταματήσει η βία στην Κίνα", ο Υπουργός εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, το ίδιο, ενώ κάποιοι στην Τουρκία ζήτησαν μποϋκοτάζ, εναντίον των Κινέζικων προϊόντων και άλλοι αναφέρουν στομφωδώς, ότι η υποθεση των Ουιγούρων, κατέστρεψε τις Κινεζο-Τουρκικές σχέσεις.

Πρίν από λίγο, απάντησε η Κινέζικη ηγεσία:

Η Κίνα απέρριψε τη σύγκλιση του Σ.Α. του Ο.Η.Ε. αναφέροντας, ότι αυτό είναι ένα εσωτερικό ζήτημα, γράφει το πρακτορείο chinaview.

"Η Κινεζική κυβέρνηση έλαβε τα ενδεικνυόμενα μέτρα, σύμφωνα με το νόμο. Η υπόθεση είναι ξεκάθαρα εσωτερικής φύσεως και δεν αφορά το συμβούλιο ασφαλείας του Ο.Η.Ε.", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργού Εξωτερικών της Κίνας, Qin Gang.

Ο Qin Gang ανέφερε τα παραπάνω, μετά τις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού Tayyip Erdogan, λέει το Κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.
sakis/taxalia.blogspot.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη