15 Ιουλ 2009

Πρόκληση Ψωμιάδη υπέρ λαθρεμπόρων πετρελαίου

...
Παρέμβαση Ψωμιάδη υπέρ των «Νοθευτών - Λαθρεμπόρων πετρελαίου», και των φοροκλεπτών
Ε-mail από Αριστοτέλης Φλογητός
Ο «Νομάρχης» ξαναχτύπησε !!!
Επιβεβαιώνοντας το έμπρακτα διακηρυγμένο δόγμα του ότι «όποιος εκλέγεται από το λαό μπορεί να ενεργεί υπεράνω και αντίθετα από το Νόμο» ο Παναγιώτης Ψωμιάδης επανέρχεται με επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομίας Γ.Παπαθανασίου. (Δελτίο Τύπου της ΝΑΘ 14/7/2009).
Στην επιστολή αφού επισημάνει ότι.... «Σύμφωνα με το Νόμο 2093/92 αρθρ. 35 παράγραφος 2 «απαγορεύεται η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο νόθευση, διάθεση χρησιμοποίηση ή μεταφορά του πετρελαίου θέρμανσης για άλλες εκτός από θέρμανση, χρήσεις. Οι παραβάτες υπόκεινται στις κυρώσεις των άρθρων 28,29 και 30 του ν. 1650/1986 (ΦΕΚ 160 Α΄) όπως ισχύουν, επιφυλασσομένων και των περί λαθρεμπορίας διατάξεων του Τελωνειακού Κώδικα. Επιπλέον επιβάλλεται από τον Υπουργό Εμπορίου πρόστιμο από πέντε εκατομμύρια (5.000.000) δραχμές. ( και σε 14673 €). Κατά την εφαρμογή του παραπάνω νόμου, πέραν του χρηματικού προστίμου επιβάλλεται ή αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος ή λειτουργίας του μηχανήματος για ένα (1) έτος. Σε περίπτωση υποτροπής η άδεια αφαιρείτο οριστικά.», υπενθυμίζει ότι: «…διαπιστώθηκε ότι ο νόμος ήταν υπέρμετρα σκληρός και πολλές μικρές επιχειρήσεις οδηγήθηκαν σε κλείσιμο με τόσο εξοντωτικά πρόστιμα και ανελαστικές διοικητικές αποφάσεις.
Σε συνεχείς επαφές μαζί σας όταν σας εξέθεσα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικροεπιχειρηματίες, δείξατε κατανόηση και με διαβεβαιώσατε ότι το θέμα οδεύει προς τροποποίηση του Νόμου ώστε να μειωθούν τα πρόστιμα και οι διοικητικές ποινές.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα παρότι παρήλθε μεγάλο χρονικό διάστημα δεν ρυθμίστηκε τίποτε.»και ζητά : «…όπως επιληφθείτε προσωπικά ώστε στην παρούσα δύσκολη χρονική περίοδο να μην οδηγηθούν και άλλοι μικρομεσαίοι σε κλείσιμο των επιχειρήσεών τους»
Δηλαδή ο Νομάρχης ζητά από τον Υπουργό να αλλάξει το Νόμο ώστε οι έμποροι καυσίμων που συλλαμβάνονται να «νοθεύουν ή να πωλούν το πετρέλαιο θέρμανσης για άλλους σκοπούς» και να κλέβουν το φόρο από το ελληνικό κράτος, βάζοντάς τον στην τσέπη τους, να πέφτουν στα μαλακά και να τους επιβάλλονται μικρά και «συμφέροντα» πρόστιμα, για να συνεχίσουν να κλέβουν !!!!!.
Συγχρόνως ο Νομάρχης όχι μόνο αποδέχεται, δικαιολογεί και εμμέσως παροτρύνει τους επιχειρηματίες, να κλέβουν το ελληνικό Δημόσιο, νοθεύοντας το πετρέλαιο, αλλά αναλαμβάνει να διεκδικήσει και τη νομοθετική μείωση των προστίμων.
Να τον χαιρόμαστε. Είναι άξιος εκπρόσωπος της μίζερης, κομπροδόρικης, καταφερτζίδικης, εξυπνατζίδικης και παρασιτικής Ελλάδας.

Συνεπής ο Π.Ψωμιάδης !!!
Όλοι θυμόμαστε την ανάλογη στάση του Π.Ψωμιάδη το 2005, όταν μείωσε το πρόστιμο των 95.000 €, που είχε επιβάλει ο προκάτοχός του σε καθ΄υποτροπή «Νοθευτή» έμπορο καυσίμων, σε 5.000 €, και την Καταδίκη του Νομάρχη από το τριμελές Εφετείο Θεσ/νίκης στις 25/3/2009 για το λόγο αυτό σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή.
Όπως και την πρόσφατη παραπομπή του σε δίκη για «παράβαση καθήκοντος» διότι δεν επέβαλε τα ανάλογα πρόστιμα σε «παράνομο» οίκο ευγηρίας.
Επίσης θυμόμαστε την δήλωσή του σε δημόσια εκδήλωση (ρεπορτάζ ΕΘΝΟΣ 30 Μαϊου 2007) όπου είπε: «Αυτά τα τέσσερα χρόνια αντιμετωπίσαμε όλα τα προβλήματα με ένα μάτι διαφορετικό από ό,τι οι άλλοι το κάνουν. Δεν είμαι εγώ αυτός που κλείνω επιχειρήσεις: Πολλά ακούσαμε τον τελευταίο καιρό, πως άλλοι νομάρχες στην Αθήνα, στον Πειραιά κλείνουν μαγαζιά. Εγώ θα τιμωρήσω αυτούς που είναι υπότροποι, γιατί είναι μια δύσκολη περίοδος. Μπορεί όλοι να έχουμε τη δύναμη της εξουσίας, τη δύναμη της επιβολής, αλλά μέχρι ένα σημείο. Δεν ζούμε σε αγγελική πολιτεία. Ας παραδειγματιστούν κάποιοι άλλοι πάνω από μας και μετά εμείς» !!!.
Τι θα γίνει κύριε Πρωθυπουργέ και Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας με τα «τερτίπια» του Νομάρχη μας; Εκτός από γελωτοποιός των παραθύρων, είναι και προστάτης των παραβατών του Νόμου, ηθικός αυτουργός φοροκλοπής και λαθρεμπορίας και καταδικασμένος ο ίδιος για παράβαση καθήκοντος για παρόμοια υπόθεση. Όλα αυτά τα προκλητικά δεν είναι δυνατό να γίνονται μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. Μας ντροπιάζει, σαν νομοταγείς πολίτες, σαν συνεπείς φορολογούμενους, σαν Θεσσαλονικείς και σαν Έλληνες πατριώτες.
Αποτελεί ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ.
Φαίνεται ότι «δεν βάζει μυαλό». Μετά την αποτυχημένη διεκδίκηση της υποψηφιότητας για το Δήμο Θεσσαλονίκης, έβαλε πλώρη και για άλλη μια θητεία στη θέση του Νομάρχη.
Θα του το επιτρέψετε ;
Με αγανάκτηση
Αριστοτέλης Φλογητός
Υ.Γ. Παρακάτω σας παραθέτω το Δελτίο Τύπου της Νομαρχίας όπου ο «διαφημίζεται» η επιστολή του Νομάρχη προς τον Υπουργό, και μια πρόταση για τον λογότυπο του site της ΝΑΘ που αρμόζει καλύτερα στις πρωτοβουλίες του Νομάρχη.

http://www.nath.gr/default.aspx?lang=el-GR&loc=1&&page=35&pressid=4635

Παρέμβαση Ψωμιάδη υπέρ των Λαθρεμπόρων.doc
642 K Προβολή ως HTML Λήψη αρχείου (λήψη για Ελληνικά)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη