28 Σεπ 2009

"Ανακρίνουμε" τον Απόστολο Τζιτζικώστα

Συνέντευξη στο taxalia, παραχώρησε ο Βουλευτής της Ν.Δ. στην Α' Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο κ.Τζιτζικώστας, είναι μέλος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Χ.Α.Ν.Θ. Μιλά αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά και αρθρογραφεί τακτικά σε ελληνικές και ξένες εφημερίδες.

Εξελέγη αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας.
Στις εθνικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου του 2007 εξελέγη Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

H ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:
taxalia: Ποιες πιστεύετε πως είναι οι προτεραιότητες της Θεσσαλονίκης για την επόμενη μέρα των εκλογών? Ο Απόστολος γιατί ζητάει την ψήφο των πολιτών ?

Απ.Τζ.: Η Θεσσαλονίκη τα πέντε τελευταία χρόνια πέρασε από την εποχή της μακέτας, στην εποχή της υλοποίησης των έργων. Η ολοκλήρωση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και η υιοθέτηση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου για την πόλη μας, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των πολιτιστικών και αθλητικών υποδομών αποτελούν το επόμενο βήμα. Το βήμα που θα διώξει οριστικά το αίσθημα της αδικίας που νιώθουν σήμερα πολλοί συμπολίτες μας. Σε αυτή την προσπάθεια θέλω να.... συνεχίσω να είμαι παρών και γι’ αυτό ζητώ την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου.

taxalia: Πολλοί υποστηρίζουν ότι το κόμμα σας δεν έχει μεγάλες διαφορές από το ΠΑΣΟΚ. Που πιστεύετε ότι διαφέρετε?

Απ.Τζ.: Η αλήθεια και η υπευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε τους Έλληνες πολίτες σε συνδυασμό με την ύπαρξη ενός συγκεκριμένου σχεδίου πολιτικής, το οποίο είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε από την επομένη των εκλογών, αποτελούν τα στοιχεία που μας διαφοροποιούν από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις. Σε μία δύσκολη εποχή επενδύουμε στην ωριμότητα των πολιτών. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι δεν μπορούμε να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος και να εφαρμόζουμε ευχάριστα μέτρα επιβαρύνοντας τις νεότερες γενιές.

taxalia: Η Εξωτερική μας Πολιτική διανύει μία κρίσιμη περίοδο καθώς υπάρχουν διεργασίες για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα μας. Ποια είναι η θέση σας?

Απ.Τζ.: Πράγματι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μία κινητικότητα σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα της εξωτερικής μας πολιτικής, όμως σε κάθε περίπτωση η Ελληνική Κυβέρνηση έχει τοποθετήσει πολύ ξεκάθαρα τις διεκδικήσεις της χώρας μας και τα σημεία τα οποία μπορεί να αποδεχτεί προκειμένου να δοθούν λύσεις. Ειδικότερα στο θέμα των Σκοπίων, η θέση μας έχει εκφραστεί από την πρώτη στιγμή. Μία ονομασία, για όλες τις χρήσεις είναι ο μόνος τρόπος για να δοθεί λύση στο ζήτημα. Μία θέση από την οποία, όπως αποδείξαμε και εμπράκτως στο Βουκουρέστι, δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε καμία περίπτωση. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβει καλά το γειτονικό κρατίδιο και να εγκαταλείψει τις αλυτρωτικές κορόνες, γιατί η εξεύρεση μίας αμοιβαία αποδεκτής λύσης είναι ο μόνος δρόμος για να μπορέσουμε να μιλήσουμε για την Ευρωπαϊκή και Ευρωατλαντική του πορεία. Από κει και πέρα ένα ζήτημα το οποίο θα πρέπει να ανακινήσουμε με μεγαλύτερη ένταση, είναι η προσπάθεια για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Πρέπει να ασχοληθούμε με μεγαλύτερη επιμέλεια με το συγκεκριμένο θέμα και να ωθήσουμε τις υπόλοιπες χώρες να αναγνωρίσουν τη βαρβαρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε ο ποντιακός ελληνισμός. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τη μνήμη των τριακοσίων πενήντα χιλιάδων ποντίων που έπεσαν θύματα της τουρκικής βαρβαρότητας.

taxalia: Πολλά έχουν ακουστεί για την περιούσια της εκκλησίας. Τελικά πρέπει να φορολογείται?

Απ.Τζ.: Η ακίνητη περιουσία της εκκλησίας φορολογείται για πρώτη φορά στη χώρα μας μετά την εφαρμογή του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων, από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και νομίζω ότι η απόφασή αυτή είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

taxalia: Πως κρίνετε τις εξαγγελίες και το σχέδιο διακυβέρνησης που προτείνει το ΠΑΣΟΚ ?

Απ.Τζ.: Παρόλο που βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καταφέρει ακόμη να δώσει πειστικές απαντήσεις στο ερώτημα πως θα μπορέσει να υλοποιήσει όσα υπόσχεται. Ήδη ο αρχηγός του μας είπε να μην περιμένουμε να γίνουν όλα σε εκατό ημέρες, ενώ στελέχη του άρχισαν δειλά - δειλά να ψιθυρίζουν για νέα δάνεια. Δυστυχώς δεν έχουν διδαχτεί τίποτα από τα λάθη του παρελθόντος, όταν και πάλι προσπάθησαν να κάνουν ‘’δήθεν’’ κοινωνική πολιτική με δανεικά. Και φτάσαμε σήμερα να πληρώνουμε κάθε χρόνο 12 δις ευρώ μόνο για τους τόκους του χρέους που μας κληρονόμησαν. Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Παπανδρέου συνεχίζει να απαντάει με γενικότητες και θεωρίες γιατί πολύ απλά δεν έχει τίποτα συγκεκριμένο να μας παρουσιάσει. Μετά την ‘’επανεκκίνηση της οικονομίας’’ μας αναφέρει τη ‘’δημιουργική έκρηξη’’ ως τον τρόπο με τον οποίο θα ξεπεράσουμε την κρίση. Με τις αοριστίες όμως που προτείνει, η μόνη έκρηξη που θα έχουμε θα είναι στο δημόσιο χρέος και στο έλλειμμα. Και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για το μέλλον της χώρας μας.

taxalia: Πώς θα συνοψίζατε το έργο του Απόστολου Τζιτζικώστα στη Βουλή, τα δύο αυτά χρόνια?

Απ.Τζ.: Στα δύο χρόνια της παρουσίας μου στο Κοινοβούλιο προσπάθησα να φέρω στην επιφάνεια και να προωθήσω λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μας. Μέσα από ερωτήσεις που κατέθεσα στους αρμόδιους Υπουργούς έφερα στην επιφάνεια προβλήματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας, όπως η άνιση τιμολόγηση του Φυσικού Αερίου στη Θεσσαλονίκη, η δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων, η ίδρυση Γραφείου Συνηγόρου του Πολίτη, η Κατάσταση των Αστυνομικών Τμημάτων στην πόλη μας, η μετακίνηση των Ατόμων με Αναπηρία με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η ενίσχυση του προσωπικού του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη, και η προστασία των Αγροτών. Προσπάθησα να είμαι δίπλα στους συμπολίτες μου, να ακούω τους προβληματισμούς τους και να συνεισφέρω όπως μπορώ στην αγώνα που κάνουμε να επανακτήσει η Θεσσαλονίκη όλα αυτά που της στέρησαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, τιμώντας την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου. Με την ίδια λογική και τις ίδιες αρχές, θα συνεχίσω να πορεύομαι.
taxalia: Σας ευχαριστούμε, ευχόμαστε και σε σας, υγεία και δύναμη και φυσικά καλή επιτυχία και σε αυτές τις εκλογές.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη