Πριν από μερικές ημέρες, πήγα στην παλιά παραλία (Λεωφ.Νικης), όπου στεγάζεται το προξενείο της Κύπρου, σταμάτησα με τα αλάρμ, ως κλασικός μ...ας Έλληνας, για 4-5 λεπτά, μέχρι να ανέβω και να πάρω μια βεβαίωση από το προξενείο.
Όταν κατέβηκα, με περίμενε ένα ....έργο τέχνης στο παρμπρίζ . Η συμπαθής δημοτική αστυνομικίνα, μου "κάρφωσε" την ογδοντάρα. Πίκρα!
Είπα τα κλασικά "μα ένα λεπτό ρε κορίτσι μου σταμάτησα", αλλά η κοπέλα δεν μου άφησε περιθώρια. Ευγενέστατα και τυπικά, όπως οι καλά εκπαιδευμένοι Γερμανοί αστυνομικοί, όπως πρέπει δηλαδή, μου απάντησε (στον πληθυντικό και με ηρεμία) ότι "δεν μπορεί να γνωρίζει για πόσο χρόνο το άφησα, αλλά και δεν έχει σημασία. Η παράβαση είναι παράβαση".
Τι μπορούσα να πω; Πλήρωσα χθες την κλήση κι έβαλα μυαλό. Και δεν επεδίωξα κανένα "σβήσιμο", παρά το γεγονός, ότι "όλοι έχουμε το βο(υ)λευτή μας".
Μέχρι εδώ, καλά.
Την ίδια μέρα όμως....
(χθες 3-9-2009), βρέθηκα στην περιοχή σε καφέ, με μεγάλη παρέα.
Την ώρα που είχαμε πληρώσει το λογαριασμό και ετοιμαζόμασταν να φύγουμε, ήρθε ένα συνεργείο της Δημοτικής Αστυνομίας, της οποίας προϊστασθαι και έχετε τον τίτλο του Διευθυντή (αν δεν κάνω λάθος), το οποίο έκανε έλεγχο "τραπεζοκαθισμάτων", τα οποία είχαν προδήλως επεκταθεί, σε όλο το πεζοδρόμιο.
Ο καταστηματάρχης όμως είχε άλλη άποψη. Με το γνωστό "τσαμπουκά" μάζεψε όλους τους σερβιτόρους, αλλά και "γείτονες" συναδέλφους του κι άρχισε τα "γαλλικά" στους -πολύ υπομονετικούς- άνδρες (και μια κοπέλα) της Δημοτικής Αστυνομίας.
Ελληνική μαγκιά! Και οι αστυνομικοί σου "μάσησαν". Έφυγαν και δεν ξέρω τι έγινε μετά.
Και σε ρωτώ στρατηγέ:
Υπάρχουν σε αυτή την πόλη, πολίτες δύο ταχυτήτων; Τα "κορόιδα" που πληρώνουν τις παραβάσεις τους και οι "μαγκίτες" που γράφουν το νόμο στα παλιά τους παπούτσια;
Για ποιό λόγο δεν τους συλλάβατε επί τόπου; Ο "Νόμος" ισχύει μόνο για τους "νομοταγείς", ενώ οι μπράβοι απαλλάσσονται;
Κοιτάξτε στρατηγέ:
Η θέση του ενεργού πολίτη απέναντι στη δημοτική αρχή του, κρίνεται από την καθημερινότητα. Δεν μπορείς να μου κολλάς εμένα, με άνεση, την "ογδοντάρα" στο τζάμι και να κάνεις πίσω στην αλητεία των τραπεζοκαθισμάτων, που δεν αφήνουν τους πεζούς να χαρούν τους δημόσιους χώρους. Δεν μπορείς να κάνεις πίσω σε αυτούς που θέλουν να ακυρώσουν τον ποδηλατόδρομο. Αν κάνεις "χάρες" θα μας βρεις μπροστά σου !
Αν κάνεις πίσω στους "νταβατζήδες των πεζοδρομίων" φοβούμενος το πολιτικό κόστος, θα χάσεις εμάς, που ονειρευόμαστε μια πόλη ευρωπαϊκή, καθαρή, με τάξη και ασφάλεια, όπως αξίζει στη Θεσσαλονίκη μας. Όποιος θέλει τη Θεσσαλονίκη "μπουρδέλο" να φύγει, να πάει αλλού !
Εσύ αποφασίζεις. Μη ζητάς ψήφο όμως μετά !!!
sakis/sportnews