30 Οκτ 2009

Φταίει η ανεργία για την τρομοκρατία

Πολύ συχνά, χρησιμοποιείται από "δημοσιογράφους" και "πολιτικούς", διαπρύσιους κήρυκες του μίσους, η δικαιολογία ότι, για την εγκληματικότητα και την τρομοκρατία, φταίει η ...ανεργία.
Παραμύθια της χαλιμάς.
Οι άνθρωποι αδυνατούν να ερμηνεύσουν τα κοινωνικά φαινόμενα.
Κι όμως, αυτοί οι στόκοι, διαμορφώνουν την κοινή γνώμη.
Κι όχι απλά τη διαμορφώνουν, αλλά μέσα στην απέραντη βλακεία τους, συνεχίζουν στους ίδιους ρυθμούς να σπέρνουν το μίσος μεταξύ των Ελλήνων. Όλοι εναντίον όλων, σε μια χώρα, που έχει την πιό δημοκρατική αστυνομία του κόσμου, συγκρινόμενη με άλλες.
Δημοκρατική, όχι από πεποίθηση, αλλά από ανοργανωσιά, δημοσιουπαλληλική νοοτροπία και φόβο.
Λες και οι Έλληνες ζούμε στην κλειστή Αλβανία του Εμβέρ Χότζα και δεν έχουμε ταξιδέψει σε άλλη χώρα.
Λες και δεν έχουμε δει, πώς συμπεριφέρεται η αστυνομία, στη Γερμανία, στη Γαλλία, στη Σουηδία, στις ΗΠΑ, στην Τουρκία, στην Ιταλία.
Όσο πιό δημοκρατική γίνεται η αστυνομία μας, τόσο...
περισσότερο τη χτυπούν.
Για την ανεργία: η Ελλάδα βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το μ.ο. της Ευρώπης.
Στην Ισπανία, η ανεργία ήταν τον Αύγουστο (πίνακας της Eurostat) 18,10.
Στη Λετονία, ήταν 17,10. Στη Fyrom (πηγή), ήταν 31,90. Το 50% των ανθρώπων κάτω των 30 ετών στη FYROM είναι άνεργοι ! Κι όμως, η λέξη "γκαζάκια" είναι άγνωστη λέξη στις χώρες που έχουν πολλαπλάσια ανεργία και φτώχεια.
Στη FYROM ο βασικός μισθός του ανειδίκευτου εργάτη, άγαμου χωρίς προϋπηρεσία, είναι 146 ευρώ ! Δεν αναπτύσσεται όμως καμιά "ιδεολογία μίσους", όπως με συνέπεια και ακούραστα κάνουν οι ταγοί μας στην Ελλάδα και η FYROM είναι μια εξαιρετικά ήσυχη και ασφαλής χώρα.
Εμείς δεν θέλουμε αστυνομία, είπε στη ΝΕΤ προλίγου ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Παντελής Οικονόμου. "Η αστυνομία είναι δεξιό κατάλοιπο. Εμείς δεν είμαστε δεξιοί". Μα τι λες άνθρωπέ μου;
Όταν λοιπόν οι μισοί Έλληνες, ετεροπροσδιορίζουν τους άλλους μισούς, ως "δεξιούς που πρέπει να εξολοθρευθούν", πώς θα κλείσει ο κύκλος του αίματος;
Χθες πάλι, άκουσα σε δελτίο ειδήσεων, υπουργό της κυβέρνησης να λέει, ότι "η απόσυρση των ειδικών φρουρών από τις εισόδους των αστυνομικών τμημάτων είναι μια κίνηση προς τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας. Τα αστυνομικά τμήματα δεν θα γίνουν φρούρια. Θα γίνουν κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών."
Μα, υπάρχει μεγαλύτερο "δώσιμο" των αστυνομικών από αυτό;
Κανονική ρουφιανιά με κουκούλα μελανοχίτωνα της κατοχής !
Δηλαδή χαρακτηρίζετε ως προκλητική, την παρουσία και μόνο ενός νεαρού αστυφύλακα στην πόρτα ενός τμήματος;
Οι Έλληνες πολίτες, που δεν διακατέχονται από αυτά τα ψυχωτικά σύνδρομα μίσους τι λένε;
Εκατομμύρια Έλληνες περνούν κάθε μέρα τις πόρτες των αστυνομικών τμημάτων. Αισθάνεται κανένας τον βαριεστημένο φρουρό της πόρτας, που παίζει με το κινητό του, ως "εχθρό"; Τι είναι αυτά που λέτε; Γιατί συνεχίζετε να στοχοποιείτε τόσο άτσαλα τους εργαζόμενους δημοσίους υπαλλήλους της ΕΛ.ΑΣ.;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη