30 Οκτ 2009

Επιτέλους, ένα σοβαρό μέτρο για την πάταξη του εγκλήματος

Είπαμε πολλές φορές, ότι το κλειδί για την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους Έλληνες, είναι η μείωση των όπλων που κυκλοφορούν. Το βασικότερο όλων! Όσο υπάρχουν όπλα, θα υπάρχουν και εγκλήματα.
Τη μετατροπή της οπλοκατοχής σε κακούργημα, από πλημμέλημα, μελετά (μην τη μελετάτε πολύ, προχωρήστε κ.Χρυσοχοϊδη, τάχιστα!) το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. «Στο κέντρο της Αθήνας πωλούνται με μεγάλη ευκολία όπλα, όπως τα Καλάσνικοφ, τα οποία απειλούν χιλιάδες ζωές», επισήμανε ο...
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Όπως όμως διευκρίνισε στα «ΝΕΑ», «η μετατροπή σε κακούργημα αποτελεί μια πρώτη σκέψη προκειμένου να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης διακίνησης όπλων και στη συνέχεια θα εξετασθεί και το νομοθετικό της πλαίσιο». Η Ελληνική Αστυνομία πάντως έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα από τη δύναμη πυρός που διαθέτουν οι τρομοκρατικές οργανώσεις. «Τα αντιαρματικά, οι χειροβομβίδες, τα πυροβόλα, τα υποπολυβόλα αλλά και η τεχνογνωσία παγίδευσης αυτοκινήτων με εκρηκτική ύλη, η χρήση του ΑΝΦΟ και των βομβών που πυροδοτούνται από κινητά τηλέφωνα, στα πρότυπα διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων, σίγουρα μας προβληματίζει. Κυρίως διότι δεν γνωρίζουμε τι άλλο διαθέτουν και τι μπορούν να κάνουν», παραδέχεται στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.


Πηγή: TA NEA
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη