19 Οκτ 2009

Σπάστε αυγά στις εφορίες !

Γράφει ο Νίκος Καλύβας
Λογιστής
Άκουσα τις προγραμματικές δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού και με έπεισε για τις καλές του προθέσεις παρ όλο που ουδέποτε υπήρξα ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ.

Στην συνέχεια σκέφθηκα είναι όμως εύκολο να γίνουν όλα αυτά. Και η απάντηση ναι μπορούν να γίνουν αρκεί να υπάρχουν χρήματα και να συμβάλει η Δημόσια Διοίκηση, αφού θεωρώ δεδομένη την ισχυρή πολιτική βούληση.

Ως ελεύθερος επαγγελματίας, λογιστής στο επάγγελμα, έχω ίδια αντίληψη και γνώση και για τα δύο και θα ήθελα να γράψω δυο λόγια, αφού η δουλειά μου καθημερινά με...
φέρνει να συνεργάζομαι μαζί τους και είναι οι Εφορίες από κοντά και το ΚΕΠΥΟ από το ίντερνετ. Τα έσοδα του κράτους μπορούν να διπλασιασθούν αν παταχθεί η φοροδιαφυγή την οποία διαπιστώνω κάθε μέρα. Όποιος θέλει πληρώνει και όσο θέλει και κανένας μηχανισμός δεν λειτουργεί για να σταματήσει αυτή τη κατάσταση.

Η λέξη μπάχαλο δεν είναι τίποτε στην όλη κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά . Και αν κάποια στιγμή φάνηκε ότι κάτι πάει να γίνει με το TAXIS δυστυχώς πολύ γρήγορα έμεινε στάσιμο.

Ο καθένας μας που επισκέπτεται συχνά τις εφορίες διαπιστώνει μια ιδιόμορφη ανοργανωσιά, πληθώρα χαρτιών χωρίς καμία αξιοποίηση, άστοχους ελέγχους , ανενημέρωτους εφοριακούς για τη πληθώρα των φορολογικών διατάξεων και την απουσία σύγχρονων εργαλείων αφού τα δικά μας συστήματα έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις απαρχαιωμένες εφαρμογές διασταυρώσεων της Γ.Γ.Π.Σ. που είναι το γνωστό ΚΕΠΥΟ. Και πολύ θα ήθελα να ήξερα τι κάνουν οι αρμόδιοι της ΓΓΠΣ τόσα χρόνια και τίποτε δεν αλλάζει

Δεν μπορώ να τη πιστέψω αλλά ίσως έχει δίκιο η ανιψιά μου η Μαρ….που πριν δυο χρόνια προσελήφθηκε στο ΚΕΠΥΟ με σύμβαση μαζί με άλλους 400 και το βασικό τους έργο μαζί με πολλούς από τους μόνιμους υπαλλήλους το περισσότερο καιρό είναι να παίζουν παιχνίδια και να βλέπουν ταινίες παρακαλώ στους υπολογιστές που θα έπρεπε να χρησιμοποιούν για να αυξήσουν τα έσοδα του δημοσίου.

Είναι διάχυτη η αίσθηση στον επαγγελματικό μας κύκλο ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει η δυνατότητα να μειωθεί ή και να εξαλειφθεί η φοροδιαφυγή Αν ο νέος Υπουργός ο πολύ συμπαθής κ. Παπακωνσταντίνου, δεν σπάσει αυγά έσοδα δεν βλέπει και θα συνεχίσει τον εύκολο δανεισμό σαν τους προκατόχους του .
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη