28 Οκτ 2009

Τι είπαν Σαμαράς-Ψωμιάδης πριν λίγο;

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ
BINTEO ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ
Ο βουλευτής και υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς επισκέφτηκε σήμερα, στις 5.50’ το απόγευμα, το Νομάρχη και συνυποψήφιό του Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε κεκλεισμένων των θυρών και κράτησε περίπου είκοσι λεπτά. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Π. Ψωμιάδης χάρισε στον Αντ. Σαμαρά ένα...

ασημένιο πρόπλασμα με τη μορφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και το βιβλίο «Μακεδονισμός» της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών. Στη συνέχεια οι δύο άνδρες έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «Καταρχάς, καταδικάζω την στυγνή δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών στην Αγία Παρασκευή. Αποδείχθηκε ότι η τρομοκρατία δεν κοιτά ούτε μπλε ούτε πράσινο ούτε κόκκινο. Πιστεύω ότι τα αστυνομικά τμήματα πρέπει να γίνουν ακόμη και φρούρια, προκειμένου να προστατευθούν οι ζωές των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί είναι δικά μας παιδιά, δεν είναι τα μαύρα πρόβατα της κοινωνίας. Οφείλει η πολιτεία και η ηγεσία της ΕΛΑΣ να τα προστατεύει.
Με τον κ. Σαμαρά συζητήσαμε για μία ακόμη φορά ζητήματα που απασχολούν το νομό Θεσσαλονίκης και για το νέο νομαρχιακό μέγαρο το οποίο θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια, με χρήματα δικά μας.
Όσο για το θέμα της εκλογής του νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, όπως γνωρίζετε, η δήλωσή μου είναι σταθερή. Είμαστε αδέρφια όλοι, ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία όλοι μαζί και πιστεύω ότι θα τερματίσουμε όλοι μαζί. Αλλά για μένα δεν είναι μόνο θέμα διαδοχής. Είναι θέμα ανοίγματος στην κοινωνία γιατί αυτή η κοινωνία θα έρθει αύριο για μια ακόμη φορά να αγκαλιάσει πιο πλατιά τη Νέα Δημοκρατία».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: «Ανταλλάξαμε απόψεις και ιδέες για τη σύγχρονη Θεσσαλονίκη, για το σύγχρονο νομό, ιδέες για την ανανέωση που πρέπει να γίνει στο κόμμα μας, ιδέες που όταν ακούγονται από ένα άτομο που όταν ακούγονται από ένα κύτταρο ζωντανό της κοινωνίας όπως είναι ο Παναγιώτης, ένας άνθρωπος που έχω τη χαρά να τον γνωρίζω από το τέλος της δεκαετίας του ’70, είναι πάντοτε πάρα πολύ χρήσιμες και μπορώ να πω πραγματικά ότι βγαίνω πολύ πιο πλούσιος από αυτή τη συνάντηση. Και θέλω να τον ευχαριστήσω πάρα πολύ.
Το θέμα της τρομοκρατίας είναι κορυφαίο. Χθες είχα τη δυνατότητα και πήγα και επισκέφτηκα τα παιδιά που χτυπήθηκαν. Είναι άνανδροι εγκληματίες αυτοί που το κάνανε. Και είναι ανάγκη αυτή τη στιγμή, πέρα και πάνω από κόμματα, να είμαστε μια ενωμένη γροθιά κατά της τρομοκρατίας, η οποία δεν καταλαβαίνει ούτε κυβερνήσεις, ούτε τοποθετήσεις, ούτε επικηρύξεις. Αντίθετα αυτά τα θεωρεί κίνητρα για να προχωρά στο εγκληματικό της έργο. Θα πρέπει να είμαστε μια γροθιά γι’ αυτό το θέμα.
Τέλος, θεωρώ ότι είναι ήδη κατάκτηση το γεγονός ότι μπορέσαμε και σπάσαμε τους μηχανισμούς και πηγαίνουμε στη βάση του κόμματος για να ψηφίσει. Αυτό είναι μια κατάκτηση και ειδικά για το χώρο της ΝΔ είναι μια επανάσταση. Δεν έχω καμιά αντίρρηση να ανοιχτεί ακόμη περισσότερο αυτό το σύστημα. Το μόνο που υπάρχει διαδικαστικό και το καταλαβαίνετε, είναι ότι πρέπει να υπάρχει σύμφωνη γνώμη όλων προκειμένου κάτι τέτοιο να προχωρήσει.
Είναι μια διαδικασία την οποία έχει αναλάβει να κάνει η Οργανωτική Επιτροπή. Και χαίρομαι γιατί σε πάρα πολλά ζητήματα όπως είναι τα θέματα κυρίως της ευαισθησίας της κοινωνικής που πρέπει να έχει η παράταξή μας, στον Παναγιώτη τον Ψωμιάδη που είχα τελευταία τη χαρά να τον βλέπω τελευταία ως υπουργός Πολιτισμού, πάντα διέκρινα ότι απώτατος στόχος του δεν ήταν να πάρει χρήματα προκειμένου να μπορέσει να κυβερνήσει τη νομαρχία του αλλά να πάρει χρήματα προκειμένου να επουλώσει πληγές κοινωνικής ευαισθησίας. Κι αυτό αν θέλετε με κάνει εκτός από εκτίμηση και σεβασμό να αισθάνομαι και μια ιδιαίτερη αγάπη απέναντί του».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Σαμαρά, ποιοι μηχανισμοί έσπασαν, αν μπορείτε να μας πείτε και αν το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή θα δώσετε μάχη…

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Θεωρώ γενικά ότι το να έχεις την εκλογή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από ένα συνέδριο με όλο το βαθύ σεβασμό που έχω στους συνέδρους και την αγάπη που έχω γιατί όλοι είμαστε ένα, θεωρώ πολύ πιο δημοκρατικό και πολύ πιο αποδοτικό τόσο για την παράταξη όσο και για το κύρος του νέου προέδρου ή της νέου προέδρου να είναι η βάση πολύ διευρυμένη ούτως ώστε να είναι πολύ πιο αποφασιστική η δύναμη του καινούριου προέδρου.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη