16 Οκτ 2009

Ο Mr. BlackBerry γίνεται Τούρκος κι εμείς "Τούρκοι" !

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ:
Cepte çığır açan BlackBerry'nin mucidi, İstanbul doğumlu Mike Lazaridis Türkiye pasaportu taşıyacak. Nasıl mı?

Η Akşam σε πρωτοσέλιδό της με τίτλο «Ο Mr. BlackBerry γίνεται Τούρκος» γράφει ότι ο εφευρέτης του BlackBerry στα κινητά, ο συμπολίτης μας Μιχάλης Λαζαρίδης, θα φέρει τουρκικό διαβατήριο. Οι εργασίες γι` αυτή την έκπληξη, η οποία θα προκαλέσει αίσθηση παγκοσμίως, έχουν φτάσει στο τελευταίο στάδιο. Μετά τον τελευταίο απόγονο των Οθωμανών Σουλτάνων, ο οποίος απεβίωσε προσφάτως και ο οποίος στο τέλος του βίου του απέκτησε την τουρκική υπηκοότητα, τώρα η Άγκυρα ετοιμάζει ένα νέο «άλμα ευγνωμοσύνης». Η εισήγηση του Κορκμάζ, ο οποίος είναι Πρόεδρος του Πρακτορείου Τουρκικών Επενδύσεων, άνοιξε και το δρόμο της υπηκοότητας για το γίγαντα της τεχνολογίας Λαζαρίδη. Όταν ο Λαζαρίδης ο οποίος κατάγεται από την Πόλη, αντιμετώπισε το θέμα ζεστά, ο Ερντογάν έδωσε την εντολή:
«πράξτε αμέσως ό,τι επιβάλλεται».
Όταν, όμως, παρουσιάστηκε πρόβλημα λόγω της στρατιωτικής του θητείας, αυτή τη φορά υπήρξαν επαφές με το Γενικό Επιτελείο.
Τώρα αναζητείται φόρμουλα για την υπηκοότητά του. Οι εξελίξεις με τον Λαζαρίδη δεν μένουν μόνο σε αυτό. Ο Κορκμάζ χαρακτηριστικά ανέφερε: Η BlackBerry στην Ευρώπη διαθέτει ένα μικρό Κέντρο Έρευνας – Ανάπτυξης. Εμείς τώρα καταβάλλουμε προσπάθειες, προκειμένου να αναπτυχθεί μια μεγαλύτερη μονάδα Έρευνας στην Τουρκία. Ο Μικές Λαζαρίδης (48 ετών) είναι παιδί μιας ρωμαίικης οικογένειας από την Πόλη. Στην ηλικία των πέντε ετών μετανάστευσε στον Καναδά. Σε ηλικία 12 ετών είχε διαβάσει όλα τα επιστημονικά βιβλία της Βιβλιοθήκης Windsor.
Εγκατέλειψε το Πανεπιστήμιο και, με τα χρήματα που είχε κερδίσει από την General Motors, αλλά και με 15.000 δολάρια δάνειο που έλαβε από την οικογένειά του, ίδρυσε την εταιρεία RESEARCH IN MOTION. Σήμερα διαθέτει μια επιχείρηση, στην οποία εργάζονται 12.000 άτομα και προσωπική περιουσία ύψους 1,7 δις. δολαρίων.
Πηγή: Απογευματινή Κων/πολης, Aksam

Σημείωση taxalia: Η aksam γράφει και κάτι άλλο, ακόμη πιό οδυνηρό: ότι ο Κορκμάζ, Πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων της Τουρκίας, που κάνει τις επαφές με τον Λαζαρίδη, ανέλαβε αυτή τη θέση και έστησε τον Οργανισμό, όταν είδε στο ιντερνετ, την καμπάνια "Invest in Macedonia" (όχι, δεν εννοεί την κανονική Μακεδονία, εννοεί τη FYROM), από την οποία εμπεύστηκε.
Αλλά εμείς, μόνο προεκλογικά θυμόμαστε να κάνουμε κουβέντα, για προσέλκυση επενδύσεων, για "One Stop Shop" κι άλλα θεωρητικά. Μετεκλογικά, επιστρέφουμε στα γνωστά>
Τα τεμπελόσκυλα καραδοκούν. Για δουλειά είμαστε τώρα; Ωχ αδερφέεεεε....
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη