8 Νοε 2009

Ανοησίες σκηνοθέτη, εκνευρίζουν τους Σαλονικιούς σινεφίλ


Πρέπει ως Θεσσαλονικείς να μποϊκοτάρουμε όλες τις ταινίες των σκηνοθετών που συμμετέχουν στην κίνηση των "Κινηματογραφιστών στην ομίχλη".
http://fogfilms.org/

Μέχρι χθες έβλεπα με ενδιαφέρον την πρωτοβουλία τους.

Αλλά διάβασα το παρακάτω άρθρο στη σημερινή "Μακεδονία τής Κυριακής" και μού'ρθε ο διάολος καβάλα:

http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=46823

Μπήκα στο σάιτ των "Κινηματογραφιστών στην ομίχλη" και άφησα το παρακάτω σχόλιο:

Είμαι από τη Θεσσαλονίκη και διαβάζω αυτή τη στιγμή στη σημερινή “Μακεδονία τής Κυριακής”:

“Κάποιοι εκλαμβάνουν αυτή την κίνηση ως αντιφεστιβάλ, άποψη την οποία ο Σωτήρης Γκορίτσας σχολιάζει “όπως σχολιάζω τον παρφουμαρισμένο Μακεδοελληνάρα που έχει βγει να πάει για θαλασσινά στο Μοδιάνο και εκνευρίζεται από έναν απελπισμένο ξυπόλητο Αθηναίο που πνίγεται στο Θερμαϊκό και του χαλάει τη βραδινή έξοδο!” ”

‘Ωστε έτσι, κύριε Γκορίτσα… Αν ερχόσασταν στη Θεσσαλονίκη θα ερχόσασταν στους “παρφουμαρισμένους Μακεδοελληνάρες”; Αυτοί είναι το κοινό τού Φεστιβάλ; Οι δεκάδες χιλιάδες κόσμου που γεμίζουν δέκα αίθουσες (και όχι μία) ταυτόχρονα, είμαστε “Μακεδοελληνάρες”;

Γιατί προσβάλλετε τον κόσμο τής Θεσσαλονίκης όταν ξέρετε ότι μπορεί το Φεστιβάλ να γίνεται στη Θεσσαλονίκη, αλλά εξαρτάται απολύτως από την κρατική, βλέπε αθηναϊκή χρηματοδότηση;

Το μόνο που προσφέρει η Θεσσαλονίκη στο Φεστιβάλ, αλλά και σε όλους εσάς τους Έλληνες κινηματογραφιστές, είναι αγάπη και στήριξη.

Για τα οικονομικά σας παράπονα, μην κοιτάτε εδώ.
Να κοιτάτε στην κρατικοδίαιτη, κανιβαλιστική σας πόλη, την Αθήνα.

Δεν φτάνει που ο ελληνικός κινηματογράφος έχει διαχρονικώς απαράδεκτα σενάρια, οι "Κινηματογραφιστές στην ομίχλη" διαμαρτύρονται επειδή δεν τους δίνει το κράτος (ΕΚΚ και ΕΡΤ) περισσότερα λεφτά! Αν είσαι μάγκας, κύριε ρηξικέλευθε σκηνοθέτη, βγες στην αγορά! Δόξα τω Θεώ, στην Αθήνα κυκλοφορεί όλο το χρήμα τής Ελλάδας, που δεν είναι και λίγο! Ψάξε σπόνσορες, αντί να βρίζεις τον κόσμο μιας πόλης τού ενός εκατομμυρίου για κάτι που δεν φταίει επειδή δεν μπορείς να γίνεις κι εσύ ένας ακόμη κρατιοκοδίαιτος Αθηναίος!

Εγώ πάντως, θα μποϊκοτάρω ΚΑΘΕ ελληνική ταινία που θα προβληθεί στο αντιφεστιβάλ τής Αθήνας. Αυτή την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη βγαίνει στις αίθουσες ο Κυνόδοντας τού Λάνθιμου. Αργότερα θα βγει και η Στρέλλα τού Κούτρα. Κι εγώ θα πάω στο διπλανό σινεμά.

Άδικο έχω;

Στέργιος.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη