31 Δεκ 2009

11 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ

του Αναστάσιου Πεχλιβάνη
Μέλος της ΠΑΣΚΕ Δήμου Θεσσαλονίκης
Συμπληρώνονται 11 χρόνια διοίκησης στον Δήμο Θεσσαλονίκης από την παράταξη της Αναγέννησης και του Δημάρχου που μας αξίζει!. Μπαίνοντας στην τελευταία χρονιά, το έργο του για την πόλη και τους δημότες θα το κρίνει η ιστορία και την υστεροφημία του πρέπει να...
προσπαθήσει πολύ πλέον ο ίδιος, για να την διατηρήσει και στο μέλλον!
Είναι κρίμα και άδικο γι αυτόν και τους κόπους και αγώνες μιας επιτυχημένης πολιτικής ζωής και αθλητικής καριέρας, να τους έχει αφήσει έρμαιο χρόνια τώρα στα χέρια των συνεργατών του, πολιτικών και υπηρεσιακών προϊσταμένων ,που οδηγούν το καράβι (ΔΘ) αύτανδρο κατευθείαν στο βυθό!
Βέβαια τα ποντίκια έχουν φροντίσει ήδη να πηδήξουν από το πλοίο πρώτα!
Εμείς σαν υπάλληλοι που βιώνουμε χρόνια τώρα παρανοϊκές καταστάσεις αναξιοκρατικής και αποσαθρωμένης υπηρεσιακής λειτουργίας και βαυκαλιζόμαστε με την ιδέα ότι κάνουμε συνδικαλισμό για το καλό των συναδέλφων, γινόμαστε άθελά μας έμμεσα αποδέκτες με μικρό ή μεγάλο τίμημα όλων αυτών που συμβαίνουν!! Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είμαστε εγκλωβισμένοι.. Εγκλωβισμένοι όμως που; Εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε συνδικαλιστικές παρατάξεις (ΔΑΚΕ Υποταγής, ΑΝΕΞ-ΣΥΡΙΖΑ ,ΠΑΜΕ) που εξυπηρετούν μόνο κομματικά συμφέροντα της ηγετικής τους μειοψηφικής κάστας. Σε αυτήν την λογική όταν βλέπεις την ρεμούλα, την αναξιοκρατία, την αδικία πρέπει να σιωπάς για το καλό του κόμματος προσμετρώντας το πολιτικό κόστος μην τυχόν και χαθεί ο Δήμος πολιτικά!!
Από την άλλη πρέπει να επικροτείς όταν οι ηγεσίες τους έρχονται απευθείας σε αμφίδρομη σχέση διαπλοκής με την διοίκηση του ΔΘ διορίζοντας τα παιδιά τους και τους συγγενείς τους θεωρώντας το και αναφαίρετο δικαίωμα τους!
Συνδικαλισμός και ανιδιοτελή προσφορά για το καλό όλων!! Εργοδοτικοί εντολοδόχοι!!
Τους φτύνεις και νομίζουν ότι βρέχει!!!
Πρέπει να σιωπάς όταν όλη η υπηρεσιακή λειτουργία του Δήμου στηρίζεται σε έναν αναξιοκρατικό και αναχρονιστικό, ελλιπή οργανισμό του 1991 με όσες τροποποιήσεις έγιναν να εξυπηρετούν καθαρά και μόνο ιδιοτελείς και πρόσκαιρους σχεδιασμούς, χωρίς όραμα και προοπτική για διαφάνεια, εκσυγχρονισμό και εξέλιξη! Αποτέλεσμα αυτού είναι να πλαισιώνονται σημαντικές για την ομαλή λειτουργία του ΔΘ θέσεις (Ταμείο, προυπολογισμός, Δημαρχιακή επιτροπή, προσόδοι κλπ) με Καθηγητές νηπιαγωγούς ακόμη και γυμναστές(ΠΕ10)!! Απαιτητά προσόντα, η ευλυγισία για οσφυοκαμπτική σχέση κάθε μορφής, όπως και η εκ φύσεως μειωμένη ικανότητα αντίληψης του σκοπού και του ρόλου μιας διάφανης υπηρεσιακής λειτουργίας !! Εδώ δεν υπάρχει εδώ και χρόνια κομματικό κριτήριο πια!! Αρκεί που είσαι συνεργάσιμος!!
Πρέπει να σιωπάς όταν επί δέκα χρόνια υπηρεσιακός παράγοντας ασκεί χρέη προϊσταμένου βαπτισμένος με το εξκάλιμπερ, τροποποιείται ολόκληρος οργανισμός σε μια νύχτα για πρώτη και μοναδική φορά από το 1991, για να κριθεί ο κλάδος και η ειδικότητα του ΔΕ2 και να περάσει από Υπηρεσιακό συμβούλιο! Στο τέλος δεν τα καταφέρνει γιατί το απολυτήριο Λυκείου που έχει σαν μοναδικό του προσόν, έχει βαθμό μόνο 11 (μέτρια)!! Και το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται όταν το Υ.Σ κρίνει επιτέλους για προιστάμενο τον προηγουμένως διωχθέντα στην ίδια διεύθυνση, εκτελών κι αυτός χρέη επι δεκαετίας στα λόγια, για να μην γίνει ο άλλος κακός και τεμπέλης συνάδελφος της αντιπολίτευσης που αποζητά ως συνήθως πλέον το δίκηο του στα δικαστήρια!
Να μην ξεχνάμε βέβαια ότι και οι δυο έχουν διορίσει, αξιοκρατικά βέβαια με γραπτούς διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ, τα παιδιά τους εκ των οποίων ο ένας προσφάτως διορισθέντας το 2005 έκανε πάλι αξιοκρατικά μετάταξη στην προνομιακή θέση του επόπτη καθαριότητας αορίστου χρόνου!
Ο μοναδικός πανελλήνια, σε τέσσερα χρόνια μόνο, παρακάμπτοντας πάλι αξιοκρατικά παλαιότερους και ενδεχομένους ικανότερους συναδέλφους στις πρόσφατες μετατάξεις εποπτών!!
Αλήθεια ποιο είναι το αντικείμενο εργασίας του εν λόγω συναδέλφου στο τμήμα που χρέη προϊσταμένου ασκεί ακόμη ο μπαμπάς του και υπογράφει ο νόμιμα εκ του ΥΣ προιστάμενος (Γλάστρα);
Και να μην ξεχνάμε βέβαια ότι ο μπαμπάς εκλέγεται δέκα χρόνια στο Υπηρεσιακό των μόνιμων απολαμβάνοντας την αμέριστη στήριξη της διοίκησης και του τμήματος που διοικεί και γνωρίζει καλά!!
Ας μας πει λοιπόν οι οκτάμηνης απασχόλησης εποχιακοί υπάλληλοι καθαριότητας που προσλαμβάνονται κατά εκατοντάδες κάθε χρόνο και παρουσιάζονται στο τμήμα του, πάντα πριν το μοίρασμα στις εργασίες τους, εργάζονται όλοι για τις ανάγκες της καθαριότητας που προσλαμβάνονται;; Θα χαιρόμασταν αν μας έλεγαν αναλυτικά που δουλεύει και αν δουλεύει ο καθένας και τι ανάγκες καλύπτουν πραγματικά! Θα γελούσε ο κάθε πικραμένος μη προνομιούχος άνεργος!
Ας μας πεί όλα αυτά τα χρόνια που ασκεί χρέη προϊσταμένου σαρώματος πόσα σάρωθρα και εξοπλισμός μέσων μηχανικού σαρώματος έχει αγορασθεί για τις ανάγκες του τμήματος;
Αν γνωρίζει βέβαια γιατί αυτός έχει μόνο την ευθύνη λειτουργίας και ελέγχου και καλής χρήσης από πλευράς προσωπικού!
Υπάρχει έλεγχος στην παράδοση και παραλαβή πριν και στο τέλος της εργασίας;;
Έχει ελεγχθεί πειθαρχικά κανένας υπάλληλος τα τελευταία δέκα χρόνια για κακή χρήση στη λειτουργία έστω από αμέλεια;; Πόσα σάρωθρα δουλεύουν αυτή τη στιγμή στον ΔΘ;;
Η αποθήκη υλικών της Δνσης Καθαριότητας που διακινεί εκατομμύρια ευρώ σε υλικά όλα αυτά τα χρόνια, ανήκει βάση Οργανισμού του Δήμου στην Δνση Αποθηκών ή στην Δνση Καθαριότητας;;
Ποιος έχει την ευθύνη λειτουργία της;; Πόσες φορές ειδικά όταν στεγαζόταν στις παλιές αποθήκες στον Εύοσμο έγιναν καταγγελίες σε Αστυνομικά τμήματα για κλοπές;;
Έγινε ποτέ σχετική ΕΔΕ από την διοίκηση του Δήμου;;
Επιτρέπεται η αποθήκη υλικών του δεύτερου μεγαλύτερου Δήμου της χώρας να μην έχει μηχανοργάνωση;; Κάθε πότε γίνεται απογραφή αν γίνεται;; Μπορεί να μας απαντήσει τι stock υλικά έχει;; Ποιός ορίζει τις επιτροπές παραλαβών;; Ποιος είναι υπεύθυνος για τις παραγγελίες ανταλλακτικών και επισκευών των σαρώθρων και των άλλων μηχανολογικών μέσων;; Η Δνση Μηχανολογίας;; Αν ναι γιατί ο ίδιος συντηρεί επί χρόνια συνεργείο επισκευής σαρώθρων και τρικύκλων στην Γιαννιτσών όπου είναι ένα από τα γραφεία του;; Αυτό το συνεργείο που ανήκει;; Στην Δνση Καθαριότητας ή στην Δνση Μηχανολογίας;; Εγινε ποτέ τροποποίηση Οργανισμού για να ανήκει κάπου;; Ή είναι όλα στον αέρα όπως οι περισσότερες υπηρεσίες του ΔΗΜΟΥ στην Καθαριότητα που ουσιαστικά λειτουργούν χωρίς Οργανισμό;; Αυτοί που εργάζονται εκεί είναι πιστοποιημένοι τεχνίτες ή τίποτε άλλο ;;
Στις πρόσφατες κρίσεις εποπτών και επιστατών Καθαριότητας πόσοι από αυτούς που επιλέγηκαν τελικά έγιναν με εμπειρία (επιστάτες) με βεβαιώσεις άσκησης καθηκόντων που φέρουν και την υπογραφή του;; Εμείς έχουμε το μαχαίρι εμείς και το καρπούζι!!
Πρέπει να σιωπούμε λοιπόν για το καλό της παράταξης, του δημάρχου μας των πολιτικών προϊσταμένων Αντιδημάρχων γιατί υπάρχει κίνδυνος να χαθεί ο ΔΘ από την κακή αντιπολίτευση που παλεύει ολόκληρα 24 χρόνια για αυτό!! ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ είμαστε εγκάθετοι, κομμουνιστές, θαυμαστές της ΧΡΥΣΑΣ μπλα μπλα μπλα…..
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ κύριε υπεύθυνε επόπτη Σαρώματος, επί 10 χρόνια χωρίς απόφαση υπηρεσιακού συμβουλίου και εκλεκτέ της διοίκησης που μας αξίζει!!
Όταν αύριο αυτή ή η επόμενη διοίκηση αδυνατεί να καλύψει τους μισθούς μας λόγω ταμειακών δυσκολιών και χρεών σε τρίτους από υπερβολικές δαπάνες και κακοδιαχείριση εσύ δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα .Θα έχεις κάνει μετάταξη στον ΔΗΜΟ ΛΑΧΑΝΑ!!!!!!
ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ!! Αργά ή γρήγορα θα βγουν όλα στη φόρα!!



ΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΔΣ του ΣΕΚ με τον συνδυασμό ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!-ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΤΟΥ ΔΘ με την ΠΑΣΚΕ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη