11 Ιαν 2010

ανάκληση προκήρυξης 2.584 θέσεων έκτακτου προσωπικού στο ΥΠΠΟ

Την ανάκληση προκήρυξης 2.584 θέσεων έκτακτου προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου (ωρομίσθιου προσωπικού) και την επαναπροκήρυξη των θέσεων εντός της εβδομάδας ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση ελήφθη μετά τη διαπίστωση...

αρρυθμίων και αποκλίσεων από τις σαφείς οδηγίες που έδωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου στις αρμόδιες για τις προσλήψεις υπηρεσίες, οι οποίες δεν κατόρθωσαν να τηρήσουν απαρέγκλιτα τις αρχές της διαφάνειας, της αντικειμενικότητας και της αξιοκρατίας.

Οι θέσεις θα επαναπροκηρυχθούν βάσει νέας διαδικασίας, η οποία προβλέπει ενιαίο τύπο προκηρύξεων – που είναι ήδη έτοιμος- και εκπόνηση ειδικού μηχανογραφικού προγράμματος εισαγωγής των στοιχείων για την απόλυτη πλέον εφαρμογή των κριτηρίων του Ν. 2190/1994.

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως η διαδικασία αυτή προφανώς θα παρατείνει τα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία για τρεις τουλάχιστον εβδομάδες ακόμα, πλην όμως εκτιμήθηκε ότι το μείζον αγαθό είναι η διασφάλιση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας, την οποία η Κυβέρνηση εννοεί να εφαρμόσει απαρέγκλιτα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη