18 Ιαν 2010

Βάκης Φραντζής: "έγιναν πολλά λάθη από την κυβέρνηση της ΝΔ"

Την πρώτη του συνέντευξη μετά την κομματική... αποστρατεία του έδωσε σημερα το πρωί στον ραδιοσταθμό 103 και στην εκπομπή του Χρήστου Νικολαίδη, ο Βάκης Φραντζής.
Στην διάρκειας μίας ώρας συνέντευξη του, ο πρώην πρόεδρος της ΔΕ της ΝΔ Θεσσαλονίκης, παραδέχθηκε ότι έγιναν πολλά λάθη από την κυβέρνηση της ΝΔ, ξεχωρίζοντας ως τα πιο σημαντικά:
το χειρισμό της υπόθεσης του Βατοπαιδίου αλλά και τα "Δεκεμβρίανά", στα οποία δυστυχώς το κράτος απουσίαζε ενώ όφειλε να επιβάλει την νομιμότητα, όπως είπε χαρακτηριστικά. Ειδικά για την πρώτη υπόθεση, είπε πως εάν γυρνούσε ο χρόνος πίσω, ο ίδιος θα έκανε τις επισημάνσεις που είχε κάνει και τότε, αλλά με πολύ πιο έντονο ύφος, "μπας και μας άκουγε κανείς".
Σημείωσε επίσης ότι τα περισσότερα λάθη και καθυστερήσεις έγιναν στην περίφημη επανίδρυση του κράτους, όπου "οι αγκυλώσεις ήταν τεράστιες ενώ η κοινωνία δεν ήταν έτοιμη να αποδεχθεί συγκεκριμένες αλλαγές. Δεν τολμήσαμε όσο έπρεπε", είπε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, υποστήριξε με ιδιαίτερη θέρμη ότι είναι ευτυχής και υπερήφανος επειδή υπηρέτησε την πολιτική Καραμανλή, για την οποία προέβλεψε ότι θα δικαιωθεί, πολύ πιο γρήγορα από ό,τι μερικοί πιστεύουν. "Τώρα όλοι αντιλαμβανόμαστε γιατί ο Καραμανλής κήρυξε πρόωρες εκλογές. Εδώ η κυβέρνηση Παπανδρέου με νωπή και ευρεία λαϊκή εντολή και δειλιάζει να πάρει μέτρα, ενώ η αμφισβήτηση είναι τεράστια, ακόμη και από το εσωτερικό της. Φανταστείτε τι μέτρα μπορούσε να πάρει μία κυβέρνηση 151 βουλευτών", είπε.
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση εάν διαψεύδει δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" ότι αυτός μαζί με τον Κώστα Καραμανλή, έπαιζαν επί πολλές ώρες PLAY STATION στη Ραφήνα, ενώ ο δεύτερος ως πρωθυπουργός θα έπρεπε να ασχολείται με τα προβλήματα του τόπου, είπε: "Είναι γνωστές σε μερικές περιπτώσεις οι υπερβολές και τα ψεύδη του Τύπου. Αλλά εδώ ξεπερνιέται κάθε όριο. Εγώ ούτε ξέρω τι είναι αυτό το πράγμα, ούτε πώς παίζεται", είπε χαμογελώντας

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη