31 Ιαν 2010

Δεν είναι δυνατόν να κάνεις μείωση στον μισθό ενός εργαζομένου, απαιτείται η ΑΠΟΛΥΤΑ σύμφωνη γνώμη του!

ΑΠΟΨΗ.
Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω από την αρχή, ότι η συγκεκριμένη άποψη που θα διαβάσετε σε αυτό το ποστ, είναι προσωπική και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντιπροσωπεύσει όλους μας που γράφουμε στο TaXalia.

Να ξεκαθαρίσω επίσης ότι δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος, καθώς και ότι για την διαμόρφωση της άποψής μου, κυρίαρχο ρόλο έπαιξαν οι εμπειρίες μου από το ελεύθερο επάγγελμα.


Θα ξεκινήσω από το συμπέρασμα του κειμένου – άποψης, που ακολουθεί.
Που συνοψίζεται στο εξής:


«Δεν είναι δυνατόν να κάνεις μείωση στον μισθό ενός εργαζομένου. Στην περίπτωση που πρέπει οπωσδήποτε να γίνει αυτό, απαιτείται η ΑΠΟΛΥΤΑ σύμφωνη γνώμη του!»

Δεν θα ήθελα να «πείσω» όλους εσάς που διαβάζετε το TaXalia, για την ορθότητα της παραπάνω άποψης, ακόμη και αν μπορούσα. Θέλω ωστόσο να εκφράζω πάντα την άποψή μου, ακόμα και όταν γνωρίζω ότι αυτή «ενοχλεί».

Εξάλλου έχω νιώσει αρκετές φορές «μόνος» εκφράζοντας την άποψή μου ,ότι ο κ. Παπακωνστατνίνου, θα πρέπει να ξεκινήσει το νοικοκύρεμα του δημοσίου, δίνοντας τέλος στις διπλές και τριπλές δουλειές των δημοσίων υπαλλήλων, την στιγμή μάλιστα που η ανεργία –κυρίως στους νέους- καλπάζει.

Από αυτό όμως στο να φτάσουμε σε «μείωση» των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων -μέσα από την περικοπή των επιδομάτων των εργαζομένων- απέχουμε πολύ.

Συγνώμη κύριε Παπακωνσταντίνου και κύριε Πρωθυπουργέ, αλλά το ότι ...
δεν έχετε δουλέψει στο «ελεύθερο επάγγελμα» (αλήθεια έχετε κάνει ποτέ σας έναρξη στην εφορία;) σας κάνει ευάλωτους στην αποδοχή προτάσεων-μέτρων και τακτικών που μόνο ζημιά μπορεί να κάνουν στην Ελληνική Οικονομία.

Την στιγμή που πρέπει να δώσουμε κίνητρα στην αγορά, να γυρίσει το χρήμα, η Ελλάς θεσμοθετεί τεκμήρια!
Ενώ πρέπει να ξεκινήσουμε τα δημόσια έργα που ήδη έχουν σχεδιαστεί από δεκαετίες, εμείς αναθεωρούμε μελέτες.

Σταματήσαμε και αναθεωρούμε τα ευρωπαϊκά προγράμματα (ΕΣΠΑ)
Αντί να αξιολογήσετε και προχωρήσετε την πράσινη ανάπτυξη που ήδη έχει γίνει (ρωτήστε την κυρία Μπιρμπίλη να σας πει), τάζετε στους αγρότες πράσινη ανάπτυξη.

Αντί να στηρίξετε τους ανέργους με επιδότηση νέων επιχειρήσεων, σταματήσατε ή έστω δεν επανεκκινήσατε τις σχετικές διαδικασίες και μοιράζετε κουπόνια!

Αντί να σας απασχολήσει η ανεξέλεγκτη είσοδος συνταξιούχων από τα Βαλκάνια και να ελέγξετε το μαύρο χρήμα που φεύγει από την χώρα, πάτε να νομιμοποιήσετε μετανάστες.

Αντί να κοιτάξετε να καλύψετε τους άλλους τους φουκαράδες (που μαγείρευαν τα στατιστικά μας), εσείς τους ξεσκεπάσατε ή/και διογκώσατε τεχνητά (είναι κάτι που θα το μάθουμε από επόμενη κυβέρνηση) το έλλειμμα ώστε να είναι πιο εύκολη η μείωση του (τελικά όμως αυτό μας στοιχίζει δις! Ενώ ταυτόχρονα χάσαμε την αξιοπιστία μας Greek-statistics…)

Ο αγρότης ξέρει από πράσινη ανάπτυξη.
Δεν θέλει να γίνει παραγωγός της ΔΕΗ!
Πράσινη ανάπτυξη για τον αγρότη, είναι το μαρούλι που το παίρνει από την φυταριά, το μεταφυτεύει σε μία τρυπίτσα που ανοίγει με ένα σουβλί, το ποτίζει, το σκαλίζει και αυτό αναπτύσσεται… (αυτό είναι πράσινη ανάπτυξη για τον αγρότη!)

Θέλετε να βοηθήσετε τους αγρότες;
Δώστε του φθηνές οικοδομικές άδειες (ας κάνουν τα υπουργεία σας τυπικές οικοδομικές άδειες βοηθητικών κτιρίων και χώρων έτσι ώστε όταν θέλει κάποιος αγρότης να οικοδομήσει, να πληρώνει μόνο την επίβλεψη στον μηχανικό και ΟΧΙ την μελέτη!)
Δώστε μόρια για εισαγωγή στα πανεπιστήμια στα παιδιά του (πραγματικού αγρότη όμως!)
Δώστε του μόρια για την εισαγωγή στο δημόσιο (που να τα βρει τα «τυπικά προσόντα» π.χ. άριστη γνώση της Αγγλικής, δεν είχαν όλοι το προνόμιο να σπουδάσουν σε κολέγια του εξωτερικού, ώστε να μάθουν τέλεια την αγγλική!)
Δώστε άδεια στις συζύγους των (πραγματικών λέω πάλι) αγροτών για να βοηθούν στα χωράφια.
Αυτά με τους αγρότες.

Για το δημόσιο τώρα.
Μην κάνετε μειώσεις (εκτός και αν συμφωνήσουν οι ίδιοι)
Αντί αυτού δώστε κίνητρα απόδοσης, μηδενίστε την εργασίας τους και τις επαγγελματικές δραστηριότητες τους εκτός υπηρεσίας.
Βάλτε τους να δουλέψουν ακόμη και υπερωρίες ή κυλιόμενα ωράρια, ώστε να εξυπηρετείται ο πολίτης πιο καλά.

Αλλά προς θεού μην κάνετε μειώσεις μισθού παρά την θέλησή τους!
Ο κόσμος αυτός, έχει κάνει το κουμάντο του στον τρέχων μισθό του.
Πήρε δάνεια, έστειλε τα παιδιά για σπουδές και γενικά προγραμμάτισε την ζωή του με δεδομένο τον μισθό του.

Εφαρμόζοντας μειώσεις μισθών
· Αθετείτε τον λόγο σας (τάξατε αυξήσεις!) και χάνει την αξιοπιστία του το πολιτικό σύστημα (ξανά)
· Μειώνεται η απόδοση των υπαλλήλων (δεν αποδίδει ο δυσαρεστημένος εργαζόμενος…)
· Μειώνονται τα έσοδα (δεν αποδίδει ο δυσαρεστημένος εργαζόμενος εφοριακός π.χ.…)
· Θα οδηγηθούμε σε εκλογές που σημαίνει 20 δις χαμένα (έτσι διάβασα, ότι κάθε φορά που κάνουμε εκλογές, χωρίς κανένας να μπορεί να το ερμηνεύσει αυξάνεται το έλλειμμα 20 δις., οπότε καθίστε εκεί που είστε τέσσερα χρόνια Please!)
Θα μπορούσα να γράφω για ώρες για τις επιπτώσεις που έχει στο «σύστημα» η περικοπή των μισθών… αλλά είναι Κυριακή και θέλω να πάω τα παιδάκια μου βόλτα…

Ωστόσο, νομίζω ότι όλοι σας καταλάβατε τι εννοώ… χωρίς φυσικά να απαιτώ να συμφωνήσετε μαζί μου. Για σκεφτείτε όμως αυτά που έγραψα! Για σκεφτείτε, σας έχουν μειώσει ποτέ τον μισθό σας χωρίς την σύμφωνη γνώμη σας;
(Εσάς κύριε Πρωθυπουργέ; Εσάς κύριες υπουργέ;)
Τι θα κάνατε αν αυτό συνέβαινε;

Όπως και να χει, αν θέλουν να περικόψουν μισθούς, πριν προτείνουν στους άλλους το ίδιο… ΠΡΕΠΕΙ να περικόψουν πρώτα τους δικούς τους μισθούς.

Περικοπή μισθού εργαζομένου χωρίς την σύμφωνη γνώμη του = ΠΡΟΣΒΟΛΗ!
Εγώ αυτό έχω μάθει από το ελεύθερο επάγγελμα (μακάρι να έχω λάθος!)

Συμπέρασμα;

«Δεν είναι δυνατόν να κάνεις μείωση στον μισθό ενός εργαζομένου. Στην περίπτωση που πρέπει οπωσδήποτε να γίνει αυτό, απαιτείται η ΑΠΟΛΥΤΑ σύμφωνη γνώμη του!»

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη