9 Ιαν 2010

Mάρτυρας του δημοσίου ή του Εφραίμ;

AΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΑΝΤΜΕΤΩΠΙΖΕ ΤΗ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΡΟΠΟ.
Kόλαφος είναι για τον Ευάγγελο Βενιζέλο-και κατ'επέκταση για τις κυβερνήσεις του κ. Σημίτη- το έγγραφο που έφερε την Παρασκευή στη Βουλή ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, αναφορικά με τη στάση που είχε ως υπουργός Πολιτισμού (το 2003), στη διαμάχη της μονής Βατοπεδίου με τον υπουργείο Πολιτισμού για τις περίφημες εκτάσεις της λίμνης Βιστωνίδας. Ο Αλ. Αλαβάνος κατέθεσε στη Βουλή την...

αναφορά του Κ. Τσουρή, επικεφαλής της 12ης Εφορείας Αρχαιοτήτων. Συγκεκριμένα το 2003 ο κ. Τσουρής παρέστη ως μάρτυρας υπεράσπιστης του δημοσίου, εκπροσωπώντας το υπουργείο Πολιτισμού. Στην αναφορά του δηλώνει "δεν είχα στήριξη από το Υπουργείο Πολιτισμού". Ταυτοχρόνως, όπως ο ίδιος αναφέρει, στις 4 Νοεμβρίου του 2003 έλαβε με υπηρεσιακό τρόπο το πρωτότυπο έγγραφο του ορισμού ως μάρτυρα του δημοσίου, αλληλογραφία που συνοδευόταν από φάκελο του υπ. Πολιτισμού. Και λέει ο κ. Τσουρής: "Ο φάκελος περιείχε όλα τα έγγραφα με τα οποία διάφορες αρμόδιες υπηρεσίες του ελληνικού κράτους ανεγνώριζαν πανηγυρικά και παραχωρούσαν αμαχητί τις επίδικες εκτάσεις στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου του Άγιου Όρους Άθως. Προφανώς επρόκειτο για τα νομικά όπλα με τα οποία με εφοδίαζε η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπ. Πολιτισμού για να ανταπεξέλθω στην επικείμενη δικαστική μάχη". Με περισσή δόση ειρωνείας, ο κ. Τσουρής, προσθέτει εκθέτοντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο: "Πάω στο δικαστήριο εκ μέρους του υπ. Πολιτισμού με όλα τα νομικά έγγραφα υπέρ της Μονής Βατοπεδίου και υπέρ του Εφραίμ και της κλίκας του. Προς στιγμή αναρωτήθηκα μήπως το υπ. Πολιτισμού με όριζε μάρτυρα υπέρ των συμφερόντων της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου, αλλά μόλις ξαναδιάβασα το έγγραφο του ορισμού βεβαιώθηκα ότι εν τέλει είχα ορισθεί ως μάρτυς υπέρ των συμφερόντων του δημοσίου".
Με βάση τα παραπάνω ο Αλέκος Αλαβάνος κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να κάνει αυτοκριτική και ταυτόχρονα έγιναν παραπάνω από σαφείς οι λόγοι για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εξεταστική που να ξεκινά από το 1998.
Α.Π.
Συντάκτης : Παπαδόπουλος Α

http://www.avgi.gr/StartPageAction.action
...
σχόλιο taxalia προς μη ζαλισμένους από τα "κανάλια" αναγνώστες: Η αντιμετώπιση της μονής Βατοπεδίου ήταν ίδια από όλα τα κόμματα και έγιναν αυτά που έπρεπε να γίνουν. Το βαφτισμένο ως "μεγάλο" σκάνδαλο Βατοπεδίου, δεν υπήρξε ποτέ. ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ, ΚΑΝΕΝΑ "ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ". Δυστυχώς, ο χώρος και ο χρόνος, δεν είναι κατάλληλος, για να εξηγήσει κανείς....Ούτε με μια ανάρτηση σε ένα ιστολόγιο, μπορεί να σκουπιστούν τόσα τρισεκατομμύρια τόνων παραπληροφόρησης, που ρίχτηκαν.
Απλά, για όσους μας εμπιστεύονται, τελείως ακαδημαϊκά, για την ιστορία, σας βεβαιώνουμε ότι δεν υπήρξε ποτέ σκάνδαλο Βατοπεδίου. Ακούγεται πολύ ανατρεπτικό, το κατανοώ, αλλά έτσι είναι !
Δεν φιλοδοξώ να πείσω κανέναν, δεν με ενδιαφέρει, δεν θα το συζητήσω, απλά ενημερώνω όσους θέλουν, όσους νοιάζονται για τη γνώμη μου και την πληροφόρησή μου.
Άλλωστε η ιστορία θα δείξει.....όπως πάντα.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη