19 Απρ 2010

Γιατί δεν υπάρχει μέριμνα για τους Έλληνες, που ξέμειναν στο Λονδίνο;

Η κόρη μου, 17 χρονών βρίσκεται εγκλωβισμένη στο Λονδίνο από χτες και χωρίς ελπίδα να πετάξει μέσα στη βδομάδα, όπως ρεαλιστικά πρέπει να παραδεχτούμε.
Επικοινώνησα με την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο και τον ΕΟΤ του Λονδίνου, καθώς...

και με τον σύνδεσμο Ελληνοκυπρίων πρακτόρων Λονδίνου και με την Ολυμπιακή να ρωτήσω το αυτονόητο.
Γιατί δεν οργανώνουν επιστροφή των εγκλωβισμέωνων επιβατών με τουριστικά λεοφωρεία; Προσέξτε! Δε μιλάω για κάλυψη εξόδων, αλλά μόνο για τη φροντίδα οργάνωσης της επιστροφής τους με έξοδα των ίδιων των επιβατών ή δυνατότητα κάλυψής τους από τις οικογένειές τους στην Ελλάδα. Ειδικά την Ολυμπιακή ρώτησα γιατί δεν διοργανώνει μεταφορά των επιβατών σΤην Ισπανία ή τη Ρώμη ή τη Βιέννη που μάλλον θα ανοίξει και μεταφορά τους από εκεί με αεροπλάνα. Λοιπόν, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ!!!. Ο μόνος που μου έδωσε ελπίδες είναι
ένας tour operator που Θα στείλει δικά του λεωφορεία στην Ευρώπη να πάνε και να γυρίσουν κόσμο επ΄αμοιβή βέβαια (και καλά κάνει)
Δηλαδή το κράτος μας θυμάται μόνο όταν δίνει εντολή στους διευθυντές της ΔΟΥ να μας ξεζουμίσουν κι΄΄αλλο για να πιάσουν τους στόχους; ή όταν δίνει εντολή στους διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων να μας βγάλουν στη σύνταξη στα 67 με 45 χρόνια ένσημα; Ανταποδοτικότητα προς τον πολίτη σε δύσκολες στιγμές δεν υπάρχει; Και δεν μιλάμε για χρηματικές παροχές, για μια οργάνωση λεωφορείων που ένας μεσαίου μεγέθους πράκτορας ήδη έχει κάνει. Τόσο δύσκολο;
Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι από την Πρεσβεία του Λονδίνου με παρέπεμπαν στο προξενείο. Από το προξενείο ούτε τηλέφωνα σήκωναν. Και πείτε μου ότι η κατάσταση δεν είναι η ίδια και σε όλες τις υπόλοιπες ελληνικές πρεσβείες-προξενεία της χώρα μας στην Ευρώπη.
Για άλλη μια φορά αισθάνομαι να πνίγομαι που είμαι πολίτης μιας χώρας που δε με σέβεται, που γι΄αυτήν μετράω μόνο όταν είναι να βάλουν βίαια το χέρι στην τσέπη μου.
ΒΟΥΛΑ Σ. /ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη