26 Μαΐ 2010

Ούτε στην Κρήτη δεν της βγαίνουν τα κουκιά της Ντόρας...

Μυστικές συσκέψεις, διεργασίες και επαφές στελεχών της ΝΔ στο νομό βρισκόταν σε εξέλιξη έως αργά τη βράδυ.

Η κυριότερη ήταν αυτή που έγινε σε αναψυκτήριο της Αμμουδάρας με την συμμετοχή και του Μ. Βελγάκη (Υποψήφιος Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ηρακλείου που τελικά δεν θα βάλει υποψηφιότητα μιας και το κλίμα δεν φαίνεται ευνοϊκό για την Ντόρα στο Ηράκλειο) ο οποίος πριν είχε...

συνάντηση με τον βουλευτή Λ. Αυγενάκη (ο εκπρόσωπος της ΝτΤόρας στο Ηράκλειο) στο γραφείο του τελευταίου ο οποίος ας σημειωθεί ότι στήριξε την υποψηφιότητά του.

Στη σύσκεψη που συμμετείχαν περί τα είκοσι μεσαία στελέχη της ΝΔ (Σαν λίγα δεν είναι; Ολόκληρο Ηράκλειο και η Ντόρα μάζεψε μόνο 20 άτομα!!!), συμφωνήθηκε χωρίς να γίνει αναφορά για νέο κόμμα, να μην συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ (Αν τα κουκιά δεν βγαίνουν στο Ηράκλειο τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα).

Φαίνεται όμως ότι οι διοργανωτές ανέμεναν περισσότερους να συμμετάσχουν και γι’ αυτό ανανέωσαν το ραντεβού τους (Λάθος τους! φοβάμαι ότι στο επόμενο ραντεβού θα είναι ακόμα λιγότεροι...).

ΡΟΚΑΔΑΚΗΣ: Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΑ

Ερωτηθής χθες από την “Π” για την εξέλιξη αυτή, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γρηγόρης Ροκαδάκης (Υποψήφιος Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ηρακλείου που προεκλογικά είχε στηρίξει τον Α. Σαμαρά και θα βάλει υποψηφιότητα μιας και θα βγεί...) δήλωσε:

“Η παράταξη έχει ιστορία και ακατάλυτους δεσμούς με ένα τεράστιο κομμάτι του ελληνικού λαού που εξέλεξε πρόσφατα πρόεδρο τον Αντ. Σαμαρά με συντριπτική πλειοψηφία. Η ΝΔ δεν ανήκει σε πρόσωπα και δεν είναι κτήμα κανενός. Είμαστε όλοι προσηλωμένοι στις αρχές και τις αξίες μας και αυτό θα αποδειχθεί στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές προς τις οποίες βαδίζουμε συντεταγμένα ως κόμμα και με βάση το καταστατικό μας. Ολα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και αποτελούν προσχήματα”.

Κομματικά εξάλλου στελέχη που ρωτήθηκαν χθες από την “Π” για τις συνέπειες που θα έχει η εξέλιξη αυτή, εξέφρασαν την εκτίμηση ότι δεν αποτελεί πρόβλημα για το κόμμα καθώς το βασικό στελεχιακό δυναμικό παραμένει στη ΝΔ ανεξάρτητα από πολιτικές φιλίες και τάσεις.

Ανέφεραν μάλιστα ενδεικτικά πως τόσο στις επαφές που είχε η Ντόρα εδώ όσο και στις συναντήσεις των στελεχών που έγιναν χθες, δεν συμμετείχαν τα άλλοτε μητσοτακικά στελέχη που αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τις κινήσεις αυτές (Από που κι ως που να συμμετέχουν τα μητσοτακικά στελέχη; Αφού ο Μητσοτάκης είναι πιστός στη ΝΔ :))).

http://www.patris.gr/articles/180062/115978

Η παρέμβαση στο Ηράκλειο

Εχοντας “χαρτογραφήσει” όλους τους νομούς της χώρας, η κα Μπακογιάννη αποδίδει πρωταρχική σημασία στους νομούς Χανίων και Ηρακλείου στους οποίους βρέθηκε το Σαββατοκύριακο.

Τόσο στα Χανιά όσο και στο Ηράκλειο (στο ξενοδοχείο “MEGARO”) η κα Μπακογιάννη συναντήθηκε κυρίως με μεσαία στελέχη και προέδρους τοπικών οργανώσεων του κόμματος στους οποίους η “γραμμή” που έδωσε ήταν να μην συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, και ο Μανόλης Βελγάκης που είχε ανακοινώσει την υποψηφιότα του για την προεδρία της ΝΟΔΕ, αναμένεται επισήμως να την αποσύρει σήμερα ενώ το ίδιο θα κάνουν και όσοι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να εκλεγούν στη νέα ΝΟΔΕ. (Δηλ. θέλουν να μας πείσουν ότι ο εκπρόσωπος της Ντόρας στο Ηράκλειο έβαλε υποψηφιότητα χωρίς να μιλήσει με την Ντόρα; Δέν νομίζω... Μάλλον δεν βγαίνουν τα κουκιά και γι αυτό η άτακτη υποχώρηση)

http://www.patris.gr/articles/180062/115977
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη