4 Μαΐ 2010

Ερώτηση Καρατζαφέρη για μίζες στα εξοπλιστικά

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό κατέθεσε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης με θέμα την "Διερεύνηση στοιχείων παράνομου χρηματισμού για συμβάσεις εξοπλιστικών συστημάτων".
Η ερώτηση έχει ως εξής:

κ. Πρωθυπουργέ,

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής (2.5.2010), η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων είχε στα χέρια της, από το 2005, συγκεκριμένες καταγγελίες για μια σειρά από "μίζες" που είχε δώσει η εταιρία "Wegmann" σε διάφορα πρόσωπα. Ενώ, όμως, οι καταγγελίες περιείχαν ονόματα (μεταξύ των οποίων και ένα πρώην στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών) και αριθμούς δικαιούχων λογαριασμών σε Κύπρο, Ελβετία και Γερμανία, δεν υπήρξε αποτελεσματική έρευνα και, ως εκ τούτου, οι ύποπτοι για αυτές τις συναλλαγές δεν λογοδότησαν ποτέ και σε κανένα.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η γερμανική Δικαιοσύνη ελέγχει στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο πρόεδρος και στελέχη της "Ferrostaal AG" έδωσαν εκατομμύρια ευρώ σε "εταιρία συμβούλων", για έργο που συνδέεται με την προμήθεια των υποβρυχίων T-214 του Πολεμικού Ναυτικού. Σύμφωνα, μάλιστα, με το παραπάνω δημοσίευμα, σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Γερμανίας, επιβεβαιώνεται ότι "η ζημιά του πελάτη είναι αυταπόδεικτη από τη στιγμή κατά την οποία επιβεβαιωθεί ότι εισέρρευσε "μαύρο χρήμα" από τον πωλητή, που περιλαμβανόταν στο τελικό τίμημα".

Ερωτάσθε:

α) Προτίθεσθε να διερευνήσετε τις καταγγελίες που έχουν γίνει στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων;

β) Πρόκειται να ζητήσετε τον σχετικό φάκελο από την Εισαγγελία του Μονάχου; Θα απαιτήσετε την καταβολή αποζημιώσεων από την "Ferrostaal AG", σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης;

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη