4 Μαΐ 2010

Δήλωση κυβερνητικού εκπροσώπου για την κατάληψη στην ΕΡΤ

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής σχετικά με τα επεισόδια στην ΕΡΤ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα την εισβολη στο κτίριο της ΕΡΤ ομάδας «αδιόριστων εκπαιδευτικών » οι οποίοι επιχείρησαν να επιβάλουν την μετάδοση των ειδήσεων που εκείνοι έκριναν .Η ενέργεια αυτή πέρα απο την κατάλυση της νομιμότητας , ενέχει την καταστολή της ιδιας της ελευθερίας του Τύπου.Εν ονόματι δήθεν της διεκδίκησης εργασιακών δικαιωμάτων. Είναι μάλιστα ιδιαίτερα απογοητευτικό όταν την βία αυτή την ασκούν εκπαιδευτικοί και ακόμη πιο λυπηρό όταν τουλαχιστον επαινούνται απο συγκεκριμενες πολιτικές δυνάμεις.
.....................................................
Δήλωση της διοίκησης της ΕΡΤ ΑΕ

Χθες, στις 21.30 ομάδα αδιόριστων ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών δυνάμεων, εισέβαλε βίαια στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και κατέλαβε το στούντιο την ώρα που το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ ήταν σε εξέλιξη.

Η διοίκηση της ΕΡΤ με γνώμονα τη διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας των ανθρώπων της και όλων των παρευρισκομένων αποφάσισε να μεταδοθεί ολιγόλεπτη δήλωση των αδιόριστων εκπαιδευτικών στο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ1 στις 23.00.

Η διοίκηση της ΕΡΤ καταδικάζει απερίφραστα τη βίαιη εισβολή των διαμαρτυρόμενων εκπαιδευτικών δηλώνοντας ότι τέτοιες ενέργειες λειτουργούν σε βάρος της απρόσκοπτης ενημέρωσης των πολιτών ενώ αντίκεινται στο δημοκρατικό διάλογο αλλά και σε κάθε έννοια νομιμότητας.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη