3 Μαΐ 2010

Πρόταση βόμβα από το ΚΚΕ: Να καταργηθεί πλήρως η βουλευτική σύνταξη!

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ
«Για την κατάργηση της Βουλευτικής σύνταξης»
Αιτιολογική Έκθεση
Αφετηριακή βάση της πρότασης νόμου που καταθέτει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ είναι η γενικότερη...

αντίληψη του Κόμματος μας για τον ρόλο των εκλεγμένων στα αντιπροσωπευτικά σώματα, και από την σκοπιά αυτή αντιμετωπίζει και τα ζητήματα που σχετίζονται με τα θέματα της προσωπικής τους κατάστασης. Αφετηριακή μας θέση είναι ότι η εκλογή στα σώματα αυτά, με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να αποτελεί αφορμή για κανένα προνόμιο των εκλεγμένων σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση τους.

Άλλωστε με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για την Λαϊκή Εξουσία και την Λαϊκή Οικονομία που ο κοινωνικός πλούτος θα ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν, τα αντιπροσωπευτικά σώματα θα μετατραπούν σε εργαζόμενα σώματα εκπροσώπων που είναι ανακλητοί και δεν ξεκόβουν από την παραγωγή αλλά αποσπώνται ανάλογα με τις ανάγκες.

Από την σκοπιά αυτή τοποθετείται το ΚΚΕ και όσον αφορά την βουλευτική σύνταξη και όσον αφορά την μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης όπως επανειλημμένα έχει διακηρύξει τα τελευταία χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, σχετικά με την βουλευτική σύνταξη, η θέση του ΚΚΕ είναι ότι η βουλευτική σύνταξη πρέπει να καταργηθεί και ο χρόνος βουλευτικής θητείας να λογίζεται χρόνος πραγματικής ασφάλισης στον ασφαλιστικό φορέα που ήταν ασφαλισμένος ο κάθε βουλευτής πριν την εκλογή του. Ως προς το ύψος της σύνταξης, τα όρια συνταξιοδότησης καθώς και τις λοιπές διατάξεις θα ισχύουν οι κοινές διατάξεις.

Επίσης το ΚΚΕ υποστηρίζει την κατάργηση της αποζημίωσης των βουλευτών για την συμμετοχή τους σε συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών, ή σε άλλες δραστηριότητες του κοινοβουλίου, δεδομένου ότι η συμμετοχή αυτή δεν συνιστά υπερωριακή απασχόληση αλλά είναι μέσα στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του βουλευτή.

Β΄ Επί των άρθρων
Άρθρο 1ο
Προβλέπεται η κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης.

Άρθρο 2ο
Προβλέπεται ότι ο χρόνος βουλευτικής θητείας λογίζεται χρόνος πραγματικής ασφάλισης στον ασφαλιστικό φορέα που ήταν ασφαλισμένος ο κάθε βουλευτής πριν την εκλογή του.

Άρθρο 3ο
Ως προς την ηλικία συνταξιοδότησης και τον καθορισμό του ύψους της σύνταξης ισχύουν οι κοινές διατάξεις του κάθε ασφαλιστικού φορέα.

Άρθρο 4ο
Η ισχύς του παρόντος αρχίζει από την δημοσίευση του στην εφημερίδα της κυβέρνησης .

Αθήνα 3-5 -2010
Οι προτείνοντες βουλευτές (όλοι)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη