24 Μαΐ 2010

Οι αναγνώστες του TaXalia απαντούν...

Με update από e-mail Αναγνωστών
Σε ερώτημα που θέσαμε με αφορμή δημοσίευμα που κυκλοφορεί τελευταία στο Internet, αναγνώστης (Βασίλης Σ), μας «έστειλε» το ακόλουθο σχόλιο...
...Το άρθρο είναι ο ορισμός της κομμουνιστικής χαζομάρας και της αριστερίστικης βλακείας που κυκλοφορεί ασύδοτα στο διαδύκτυο...
Οι μπαχαλάκηδες πλέον με κοστούμι και σκαρπίνι προτείνουν νέους τρόπους αντίδρασης...


1) Αν τραβήξουμε τα λεφτά όλοι, θα αρχίσει ο κλέψας του κλέψαντος από την επόμενη ώρα... Χαρά θεού για τους διαρρήκτες και τους πορτοφολάδες...

2) ΟΚ, θα πέσουν στιγμιαία κάποιοι ελληνικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, ...και μετά??? ...και μετά???... Το θέμα είναι να καταρρεύσουν οι δείκτες και οι τράπεζες, ή οποιοσδήποτε άλλος, (δηλαδή να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα) ή "...ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ" με το να είμαστε εμείς σε κάτι καλύτεροι??? Δηλαδή βελτιώνομαι με το να γίνω ανταγωνιστικότερος ΕΓΩ, ή να καταβαραθρωθεί ο ΑΛΛΟΣ για να νικήσω???

3) Ένας (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) που έχει π.χ. 2 ή 3 εματομμύρια ευρώ στο λογαριασμό του, πως θα τα κάνει ανάληψη? Με 5-6 χέρια σαν τη θεά Κάλι, σε βαλίτσες και πακέτα με πάμπερς και μετά σε τρέιλερ αυτοκινήτου??

4) Λόγω της χρονοκαθυστέρησης που έχουν στις πόρτες οι τράπεζες, ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ολοι μας να μπούμε κατ' αρχήν στις τράπεζες (χαχα).

5)Ακόμα κι αν καταρρεύσει ταμειακά το ελληνικό τραπεζικό σύστημα φίλε, το ΣΠΙΤΙ ή το ΟΙΚΟΠΕΔΟ, ή το ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ που έβαλες υποθήκη, το χάνεις, γιατί υπάρχει το συμβόλαιο που τηρείται στο υποθηκοφυλακείο. Πάπαλα λοιπον το "...ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΣΑΣ..."
Επίσης θα εξαϋλωθούν στιγμιαία τυχόν προγράμματα ασφάλισης πολιτών, καθώς αυτά συνδέονται με τραπεζικούς λογαριασμούς.

6)"Μορφωθείτε αντί να πετάτε πέτρες." Σωστό το μήνυμα... Μορφωθείτε! Διαβάστε την προσφορά των John Maynard Keynes και του Friedrich August von Hayek, οι οποίοι είναι δύο από τους μεγαλύτερους οικονομολόγους του 20ου αιώνα, για τα αίτια του οικονομικού κύκλου άνθησης και χρεωκοπίας (Boom and bust cycle) και το πως πρέπει να αντιμετωπιστούν. Διαβάστε για τον μεγάλο Milton Friedman της σχολής οικονομολόγων του Σικάγου και τη σειρά 10 εκπομπών του με τίτλο "FREE TO CHOOSE (1980)".

7) Ο ΣΤΑΛΙΝ, ο ΜΑΟ, Ο ΛΕΝΙΝ, ο ΜΑΡΞ και ΟΙ ΙΔΕΕΣ τους, ΠΕΘΑΝΑΝ! Το μάθατε ??? Μετά από 72 χρόνια δικτατορίας (1917-1989), το απομεινάρι του Κομμουνισμού, η Βόρεια Κορέα, απειλεί (μετά την Κούβα το 1962) με τον ΤΡΙΤΟ Παγκόσμιο Πόλεμο! Τρέξτε λοιπόν σύγχρονοι έλληνες μπαχαλάκηδες να παρελάσετε (ξανά μετά την Ισπανία το 1936) στη πλατεία του Λαού της Βόρειας Κορέας τώρα που σας χρειάζεται! ...και μην ξεχάσετε να πάρετε τον φραπέ μαζί σας!!!


επίσης αξίζει να διαβάσετε το παρακάτω σχόλιο:

Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και περίπλοκο, για να αντιμετωπιστεί με αντιπαράθεση υπεραπλουστευμένων θέσεων και άναρθρων κραυγών.

Ξεκινά από την αυτονόμηση του κεφαλαίου από την πολιτική εξουσία, διαδικασία που ξεκινά δειλά κατά την αναγέννηση και τρέχει με φρενώδεις ρυθμούς σήμερα.

Οι λαοί σήμερα φαντάζουν τραγικά αδύναμοι μπροστά στην παγκόσμια δικτατορία ενός αυτονομημένου (και άρα παντοδύναμου και ανεξέλεγκτου) κεφαλαίου. Οι κυβερνήσεις σηκώνουν τα χέρια (μερικές σαν την δική μας και τα πόδια επίσης).
Και το εξοργιστικότερο, η ισχύς αυτού του συστήματος εδράζεται σε ένα ψεύτικο "συλλογικό φαντασιακό", που ερμηνεύει την οικονομική ισχύ όχι ως κατοχή πρώτων υλών (χρυσός, κλπ) αλλά ως άυλα νούμερα σε κάποιον ΗΥ, τα οποία αλλάζουν μυστηριωδώς με ακατανόητους για τους πολλόύς μηχανισμούς.

Το σύστημα αυτό έχει "θετική ανάδραση", δηλαδή ο πλούτος γεννά ισχύ, και η ισχύς με την σειρά της πλούτο, και άρα είναι ΑΣΤΑΘΕΣ, δηλ με ολοένα και αυξανόμενη ανισορροπία και εσωτερικές εντάσεις. Όταν αυτα μεγιστοποιηθούν, τότε πρέπει να αναμένουμε το ξέσπασμα ενός ακόμη παγκοσμίου πολέμου, παγκοσμίου είτε σε φυσική έκταση, είτε σε επίπεδο επιπτώσεων.

(γνώμη μου)

ΥΓ:
Για του λόγου το αληθές, όλοι σήμερα οι "πολιτικοί" μιλούν για τις "αγορές" και τους "κερδοσκόπους", που δανείζουν ή δεν δανείζουν κλπ.

Αλλά ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ δεν τους κατονόμασε.
Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να μας δανείσουν με 10%??? Δεν έχουν όνομα??

Τι είναι, άνθρωποι, εταιρείες, κυβερνήσεις ή εξωγήινοι? Μήπως είναι η γιαγιά μου?

Δεν μας προβληματίζει ότι η ταυτότητά τους κρατιέται μυστική????


H elpidaiok μας έστειλε το παρακάτω e-mail Που δημοσιεύουμε...

« Τελικά θέλουμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα;
ή να τα επισπεύσουμε;
Γιατί κάποιοι από άγνοια βοηθάνε την... επίσπευση!... »

θέλω να πω ότι η επίσπευση είναι χρήσιμη ΜΟΝΟ εάν έχεις λύση για μετά. Αυτοί που πρότειναν την δήθεν επανάσταση δεν είπαν τίποτα για το μετά. Ερώτηση : Εάν δεν έχουν λύση γιατί μιλάνε και εάν έχουν γιατί δεν τι λένε ;;;; Είστε σίγουροι ότι από άγνοια πρότειναν την επίσπευση ; Λέω και εγώ …..

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη