30 Ιουν 2010

Αυξημένες κατά 6,5 δισ. οι καταθέσεις τον Μάιο

ΣHMANTIKH αύξηση των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες τον Μάιο, κατά 6,5 δισ. ευρώ και την ενίσχυση των καταθέσεων στις περιφερειακές τράπεζες της ευρωζώνης, καταγράφουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα το Reuters, οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες αυξήθηκαν στα 379,7 δισ. τον Μάιο από 373,1 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, παρουσιάζοντας την υψηλότερη αύξηση που έχει καταγραφεί από τον Μάρτιο του 1998, σε μια αντιστροφή της τάσης εκροών καταθέσεων που είχε καταγραφεί τους τελευταίους μήνες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και τον Απρίλιο οι καταθέσεις είχαν αυξηθεί κατά 5 δισ. ευρώ περίπου, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των τραπεζιτών εκείνο το διάστημα περί ανάσχεσης της τάσης φυγής των καταθέσεων.

Οι καταθέσεις αυξήθηκαν στις τράπεζες της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ιρλανδίας, σε μια ένδειξη εμπιστοσύνης των καταθετών στις περιφερειακές τράπεζες της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ, στην Πορτογαλία οι καταθέσεις αυξήθηκαν στα 308,9 δισ. ευρώ από 295 δισ. ευρώ, στην Ιρλανδία αυξήθηκαν κατά 30 δισ. στα 685 δισ. ευρώ, ενώ στην Ισπανία οι καταθέσεις αυξήθηκαν στα 2,24 τρισ. ευρώ από 2,18 τρισ. ευρώ.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΚΤ σημειώνει ότι τα στοιχεία δεν είναι εποχικά προσαρμοσμένα.

Πάντως τραπεζικά στελέχη επισημαίνουν ότι τα οριστικά στοιχεία των καταθέσεων αναμένεται να ανακοινωθούν από την ΤτΕ καθώς τα στοιχεία της ΕΚΤ συμπεριλαμβάνουν και τα στοιχεία διατραπεζικής αγοράς.

http://www.express.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη