14 Μαΐ 2024

Έλεγχοι σε δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς από τον Δήμο και την Αστυνομία Σκύδρας


Στα πλαίσια των κοινών δράσεων του Δήμου Σκύδρας και του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας πραγματοποιήθηκαν κοινά συνεργεία ελέγχων σε δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς σε εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας, με στόχο την αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών, την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων. 



Ο Δήμος και η Αστυνομία της Σκύδρας είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στο ζήτημα της προστασίας των ζώων, δίνουν βαρύτητα στην εφαρμογή τήρησης της νομοθεσίας περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς για αυτό και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν από μικτά κλιμάκια σε όλη την επικράτεια του Δήμου Σκύδρας με τους ιδιοκτήτες να έρχονται αντιμέτωποι με υψηλά πρόστιμα τα οποία αρχίζουν από 300€ και μπορούν να φτάσουν έως τις 50.000€.



Υπενθυμίζεται ότι, όλοι οι ιδιοκτήτες ζώων οφείλουν να προβούν σε εμβολιασμό, στείρωση και ηλεκτρονική σήμανση των ζώων τους, ενώ απαγορεύεται να αφήνουν τα ζώα τους να κυκλοφορούν ελεύθερα, χωρίς συνοδεία. Τονίζεται επίσης ότι, είναι απαραίτητη η χρήση περιλαίμιου και οδηγού κατά τη διάρκεια της βόλτας, με τους ιδιοκτήτες να είναι υπεύθυνοι για τις καλές συνθήκες διαβίωσης του ζώου. Σε περίπτωση μη τήρησης των παραπάνω υποχρεώσεων, προβλέπονται πρόστιμα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.



Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι, οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς οφείλουν να μεριμνήσουν για την καταχώριση του ζώου τους στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς (ΕΜΖΣ), είτε οι ίδιοι, είτε να επισκεφθούν άμεσα τον κτηνίατρό τους για την εν λόγω καταχώρηση.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη