17 Ιουν 2010

Συνάντηση Γκρούεσκι - Παπανδρέου τώρα

Στις Βρυξέλλες συνομιλούν Παπανδρέου και Γκρούεσκι αυτή την ώρα
Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ ζήτησε αργά το απόγευμα της Τετάρτης ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλες στα πλαίσια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Εξωτερικών, ο Έλληνας πρωθυπουργός...
συνεκτιμώντας την πρόσφατη κινητικότητα στο ζήτημα της ονομασίας αλλά και την αιφνιδιαστική αναδίπλωση της αμερικανικής διπλωματίας, η οποία έθεσε εκ νέου, εντέχνως και με διαρροές και εκτός διαδικασίας διαπραγμάτευσης, το όνομα «Μακεδονία του Βαρδάρη», όνομα που δεν συζητείται πλέον , αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλία και να συναντήσει τον πρόεδρο των Σκοπίων. Η ελληνική πλευρά έως και αργά το βράδυ της Τετάρτης ανέμενε την απάντηση της αντιπροσωπείας της ΠΓΔΜ υπό τον Νίκολα Γκρουέφσκι που βρίσκεται στις Βρυξέλες, η οποία δόθηκε λίγο μετά τις 21:30 (ώρα Ελλάδος) και ήταν βεβαίως θετική. Το ραντεβού κλείστηκε για τις 09:30 το πρωί της Πέμπτης.

Η αμερικανική διπλωματία έχει διαμηνύσει πως θα επιθυμούσε επίλυση του ζητήματος της ονομασίας έως τα τέλη του χρόνου και πάντως πριν από την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Η ΠΓΔΜ επιθυμεί βεβαίως να λάβει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά η προοπτική αυτή εξαρτάται άμεσα από την σημειούμενη πρόοδο και τελική επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη