13 Ιουν 2010

Το "κλειδί" για τη λύση του "Μακεδονικού"


Μερικά απλά πράγματα, για να μη μένει καμμιά αμφιβολία σε κανέναν Πρωθυπουργό ή πολιτικό ή επικοινωνιολόγο ή ιστορικό, φίλο ή εχθρό:

Οι Έλληνες πολιτικοί, εκπροσωπώντας οιωνεί τον ελληνικό λαό, χωρίς άμεση ετυμηγορία του, συμφώνησαν ότι η Ελληνική Δημοκρατία, αποδέχεται τον γεωγραφικό προσδιορισμό στο όνομα για τη FYROM. Με πιό πολιτικούς όρους, το χιλιοεπιωμένο "μια ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes)". Αυτή είναι η εθνική μας κόκκινη γραμμή.

Γιατί όμως η ελληνική πλευρά αποδέχεται ονομασία με γεωγραφικό ποσδιορισμό;

Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε όσο πιό απλό γίνεται:

Γιατί, εκεί που δεν μπορεί να υποχωρήσει, αυτό που δεν μπορεί να διαπραγματευθεί η Ελλάδα, είναι τα προσδιοριστικά της εθνικότητας χαρακτηριστικά.
Λέμε δηλαδή:
"γείτονές μας Σλάβοι, βρεθήκατε κάποια στιγμή της ιστορίας σε ενα χώρο που προυπήρχε και κατοικείτο από Έλληνες, τη Μακεδονία, λέξη ελληνική, χώρο ελληνικός, που συνδέεται στους αιώνες, αδιάρρηκτα με την Ελλάδα. Μακεδονία=Ελλάδα. Συνεπώς, για να τελειώνουμε και να βρούμε λύση, επειδή κι εσείς μένετε σε αυτό το γεωγραφικό χώρο, δεχόμαστε να ονομάζεστε με ένα συνθετικό, που θα δείχνει ότι είστε κάτοικοι μιας γεωγραφικής περιοχής. Κι αυτό ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι ο τόπος δεν δημιουργεί έθνη. Όλοι ξέρουμε ότι είστε Σλαβικής καταγωγής και δεν έχετε καμιά σχέση με τα εθνικά, γλωσσικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά της φυλής των Ελλήνων, που λεγόταν Μακεδόνες. Κι εσείς και εμείς ξέρουμε ότι δεν έχετε καμιά σχέση με αυτό το κομμάτι της ελληνικής ιστορίας. Κάνουμε λοιπόν τα στραβά μάτια για να μπειτε κι εσείς στο ΝΑΤΟ και να μη μας πρήζουν άλλο οι Αμερικάνοι.

Όμως, η ονομασία του κράτους σας, θα πρέπει να ΜΗΝ σας συνδέει με κανένα άλλο χαρακτηριστικό (γλώσσα, εθνικότητα κλπ, που είναι ελληνικά και το ξέρετε)."

Συνεπώς, τα πράγματα είναι απλά: ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ. Μας ενδιαφέρει τι θα σηματοδοτήσει αυτό το όνομα σε σχέση με την υπόσταση αυτού του λαού, εθνικά, γλωσσικά, ιστορικά.

Ακόμη πιό απλά: Αν αφήνατε τις ανοησίες για "μακεδονικά έθνη" και "μακεδονικές γλώσσες" και "αλεξάντερ βέλικι", θα είχαμε λύσει το πρόβλημα προ πολλού.

Αλλά είναι προφανές ότι δεν θέλετε λύση. Δεν θέλετε λύση γιατί πιστεύετε ότι ο χρόνος δουλέυει για σας. Και έχετε δίκιο !

Για αυτό άλλωστε δεν συζητήσατε ποτέ το πακέτο "σλαβομακεδονία", "σλαβομακεδόνας", "σλαβομακεδονική", που ξέρετε ότι είναι η μόνη εφικτή λύση. Γιατί λέτε ότι εσείς είστε "μακεδόνες", απόγονοι του Αριστοτέλη, ενώ εμείς, οι Μακεδόνες, είμαστε "γρεκομάνοι" και "prosfygi".

Να ξαναγυρίσουμε στην ελληνική πολιτεία και στους Έλληνες πολιτικούς:

ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΚΟΥΡΑΖΕΣΤΕ ΜΕ "ΔΙΑΡΡΟΕΣ":

1. Θέλουμε διακαώς τη λύση. Μακριά από μας οι εξαλλοσύνες και οι ψευτοπατριωτισμοί. Υπέρτατον καθήκον σας είναι να εξασφαλίσετε την ειρήνη και την συνεργασία όλων των λαών της Βαλκανικής.

2. Δεν νοιώθουμε καμιά έχθρα για τον γειτονικό λαό.

3. Δεν σκοτιζόμαστε και πολύ για το όνομα της γειτονικής χώρας, ως όνομα.

4. Σκοτιζόμαστε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για τα παράγωγα αυτού του ονόματος: έθνος, γλώσσα.

Αν οι φίλοι μας της FYROM, ονομάζουν τη χώρα τους "Δημοκρατία της Ανω Βαρδαρικής Μακεδονίας της Μπανοβίνας", αλλά οι ίδιοι θεωρούν ότι είναι "Μακεδόνες", τότε έχουμε "πετύχει" τη μεγαλύτερη ήττα της ιστορίας μας!

ΣΥΝΟΨΗ: Αφήστε τα κόλπα με το όνομα και πείτε μας σε ποιόν εθνικό προσδιορισμό θα συμφωνούσατε;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη