16 Ιουν 2010

Ο πιο πλούσιος ιδιοκτήτης τσιπουράδικου στον κόσμο… Δείτε πως τα κατάφερε…

Έκανε το «πολυεθνικό» τσιπουράδικο….
Να πως έχει η ιστορία...

Είσαι σε ένα τσιπουράδικο.. όχι κλασσικό όμως… είσαι σε ένα τσιπουράδικο, πολυεθνικό, μοντέρνο. Δεν μπορείς να παραγγείλεις ένα τσίπουρο (ή έστω σε κάνει με τρόπο να μην μπορείς να παραγγείλεις μόνο τσίπουρο, π.χ σου λέει ένα σκέτο τσίπουρο=20€) αλλά πρέπει να επιλέξεις σε «πακέτο» που περιλαμβάνει μερικά τσίπουρα τον μήνα, μερικούς μεζέδες, και προαιρετικά extra … 5-10, ή απεριόριστες χαρτοπετσέτες, 1- 2 ή απεριόριστες εφημερίδες, αργιλέ, τράπουλα, τάβλι κλπ

Όλα όμως με συμβόλαιο για ένα χρόνο και πληρωμή με τον μήνα… (ακόμη και με πιστωτική κάρτα…!)

Και μόνο για την ιδέα και την υλοποίηση άρχισε να έχει πολύ δουλειά ο μάγκας και να βγάζει πολλά λεφτά.

Άλλο δουλειά όμως και άλλο πλουτισμός!
Για να πλουτίσει έπρεπε εκτός από πελατεία και δουλειά … να κάνει και μερικές απάτες! Διαβάστε λοιπόν δυο τρεις από αυτές…

ΑΠΑΤΗ Νο 1 (πρόγραμμα χωρίς SMS ή MMS )
Αν επιλέξεις πρόγραμμα που δεν έχει χαρτοπετσέτες και θελήσεις να σκουπίσεις τα χέρια σου θα στην χρεώσουνε πιο ακριβά και από αληθινή πετσέτα (έρχεται πιο οικονομικό το καθαριστήριο αν σκουπιστείς από το παντελόνι!).

ΑΠΑΤΗ Νο2 (πρόγραμμα με λίγα kb data)
Αν επιλέξεις πρόγραμμα που θα έχει δύο εφημερίδες και εσύ διαβάσεις άλλη μία τρίτη κατά λάθος (ή αφηρημένος ρε αδελφέ!), αυτή η τρίτη στοιχίζει είκοσι φορές πιο ακριβά από ότι θα στοίχιζε το πρόγραμμα με τις απεριόριστες εφημερίδες και η χρέωση είναι ανά στίγμα!

ΑΠΑΤΗ Νο3 (είναι αυτή που σας είπαμε πιο πριν)
Μπορείς να κερνάς δωρεάν στο μαγαζί τους ΠΑΟΚτσήδες (το ίδια αν είσαι Αρης, Ηρακλής κλπ). Δεν υπάρχει τρόπος να ξέρεις όμως ποιος είναι ΠΑΟΚτσής παρόλο που ο μαγαζάτορας ξέρει! Αλλά δεν σου το λέει ούτε πριν κεράσεις ούτε μετά (στο λέει στον λογαριασμό!)... προκειμένου ακριβώς να κεράσεις και Αρειανούς και να χρεωθείς. Εσύ από ντροπή τι θα πεις, πάρε πίσω το κέρασμα γιατί το καρντάσι είναι Άρης ή Ηρακλής; ΌΧΙ, σιγά ένα τσίπουρο κέρασες. Άσε που αν κάνει και καλή παρέα, θα ντραπείς να τον ρωτήσεις τι ομάδα είναι και θα τον κερνάς μέχρι που να γίνεται κόκαλο! (φυσικά το ίδιο θα κάνει και αυτός σε σένα, οπότε το τσιπουράδικο θα κάνει χρυσές δουλειές!)

Τι θα κάνατε έναν τέτοιο μαγαζάτορα;
Εγώ προσωπικά θα τον μούτζωνα -τουλάχιστον- κάθε μέρα (αν με είχε «δέσει» με συμβόλαιο ετήσιας διάρκειας γιατί αλλιώς δεν θα ξαναπάταγα στο μαγαζί του!).

Γιατί με τις εταιρίες παροχής τηλεφωνίας δεν κάνουμε ΤΙΠΟΤΕ; Ρε παιδιά!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη