24 Ιουν 2010

Οσμή κομιτατζίδικης προπαγάνδας στα Μακεδονικά Πανηγύρια


Το θέμα της εβδoμάδας, από το TaXalia
Εδώ και μερικές μέρες, γινόμαστε δέκτες μιας λίστας, με τα πανηγύρια σε διάφορα χωριά της Μακεδονίας μας.
Η λίστα εξυπηρετεί μόνο τη Σκοπιανή προπαγάνδα και είναι φυσικά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ η προβολή της από ελληνικά ιστολόγια. Και απολύτως ανόητη. Το μόνο που καταφέρνουν όσοι τη διακινούν, είναι να....
θυμίζουν τα σλαβικά ονόματα χωριών, τα οποία δεν γνωρίζει κανένας νέος πλέον και δεν έχει και κανένα ενδιαφέρον.
Η αλήθεια είναι ότι οι Μακεδόνες, έχουν όπως κάθε γωνιά της Ελλάδας, τους δικούς τους χορούς, χορούς που προέκυψαν από πολιτιστικές ανταλλαγές και είναι πολύ περήφανοι για αυτούς. Η συνύπαρξη με τους Σλάβους στην περιοχή, οδήγησε στο να υπάρχουν μακεδονικοί σκοποί, με βουλγαρικούς στίχους.
Πράγμα όχι πρωτοφανές, αφού μερικά τραγούδια με τα οποία διασκεδάζουν οι πόντιοι π.χ. στα πανηγύρια τους, τραγουδιούνται με τουρκικούς ήχους, όπως το πασίγνωστο konyali π.χ., που εδώ το ακούτε ερμηνευμένο από τον μεγάλο Έλληνα Στέλιο Καζαντζίδη:



Τον ίδιο ρυθμό απολαμβάνει και ο Πέτρος Γαϊτάνος:



Αυτό δεν σημαίνει ότι οι Πόντιοι, είναι ...Τούρκοι! Κι αν βρεθούν πέντε Τούρκοι, οι οποίοι θα πουν: "ορίστε, παίζουν κόνιαλι, άρα είναι Τούρκοι", θα ασχοληθούμε μαζί τους;

Είναι ένα τραγούδι από την Καππαδοκία, που έχει τουρκικό στίχο. Τόσο απλά.

Στα βλάχικα πανηγύρια επίσης, π.χ. στη Σαμαρίνα Γρεβενών, παρουσία χιλιάδων Ελλήνων, παίζονται τραγούδια με βλάχικους στίχους.



ή με Αρβανίτικους:



Αυτή είναι λοιπόν, η τεράστια μουσική μας παράδοση.
Μια παράδοση για την οποία κάθε Έλληνας, ακόμη κι αν την εκφράζει μέσα από μια δεύτερη γλώσσα, είναι πολύ περήφανος.
Είναι αυτονόητο ότι η Ελλάδα έχει δεχτεί μουσικές επιδράσεις από όλους τους λαούς της Βαλκανικής,της Μ. Ασίας, και το αντίστροφο.
Φαίνεται εδώ. Απολαύστε μερικούς ελληνικότατους, μακεδονικούς σκοπούς:



Τι συμβαίνει στη Μακεδονία μας:Εμείς οι Μακεδόνες, δίγλωσσοι ή τρίγλωσσοι ακόμη, είμαστε πολύ περήφανοι και πολύ ευτυχείς στα πανηγύρια μας.
Σε αυτά παίζουμε μακεδονίτικους σκοπούς, ελληνικούς δηλαδή, μερικοί από τους οποίους, εξαιτίας της αλληλεπίδρασης με τους γειτονικούς λαούς, έχουν και στίχους στο σλαβομακεδονικό ιδίωμα. Όσοι όμως τους χορεύουν και τους απολαμβάνουν, ξέρουν ότι είναι η ιδιαίτερη ελληνική μουσική παράδοση της μακεδονίας.
Βεβαίως, κάποιοι ινστρούχτορες των Σκοπίων, θέλει να εκμεταλλευτούν το γεγονός και να προβάλλουν αυτές τις εκδηλώσεις ως "κάτι διαφορετικό, που αποδεικνύει ότι υπάρχει "μακεδονική μειονότητα" στην Ελλάδα.
Εμείς οι ντόπιοι, ξέρουμε πολύ καλά, ότι η μουσική και ο χορός ενώνουν, φέρνουν πιό κοντά τους λαούς της Βαλκανικής και αυτό είναι πολύ καλό, αλλά μέχρι εκεί!
Μακριά από τους ρατσιστικούς αντιμακεδονικούς εθνικισμούς των Σκοπιανών και των πρακτόρων τους. Οι νέοι που δραστηριοποιούνται στους συλλόγους, είναι φοιτητές στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα κλπ, απορρίπτουν μετά βδελυγμίας τις ανοησίες των Σκοπιανών, αλλά γουστάρουν πολύ -και κάνουν πολύ καλά- τους χορούς και τα τραγούδια μας.
Οι λίγοι γραφικοί, που πιστέυουν ότι δεν είμαστε Έλληνες, που πουλάνε "μακεδονισμό", τρώνε φάπες!
Φάπες θα φάνε και οι φουστανελοτσολιάδες, που ονειρεύονται να ορμήσουν με περικεφαλαίες εναντίον της ελληνικής νεολαίας, που τρελλαίνεται για τη ντόπια παράδοσή μας. Προστάτες δεν θέλουμε. Το αν είμαστε έλληνες το ξέρουμε καλύτερα εμείς. Οι πράκτορες των Σκοπίων, θα φάνε τις σφαλιάρες τους από μας. Έξωθεν βοήθεια δεν χρειαζόμαστε.
Μη διαδίδετε λοιπόν καμμιά λίστα, η οποία μόνο στα όνειρα των Σκοπιανών υπερεθνικιστών, που ψάχνουν ταυτότητα με κλεμμένα υλικά, υπάρχει.
Το μόνο που υπάρχει στην πραγματικότητα, είναι τα εξαιρετικά μακεδονίτικα τραγούδια, ατέλειωτο κέφι με μακεδονικούς χορούς, αλλά και ποντιακούς σε πολλά πανηγύρια, με στερεολλαδίτικους, με καλαματιανά, με συρτά, με νησιώτικα.
Ελάτε όλοι στα πανηγύρια της Μακεδονίας, του πιό ελληνικού κομματιού της Ελλάδας.
Παρεμβάσεις και τσαμπουκάδες δεν θέλουμε.
Όλα τα χωριά που εμφανίζονται στη λίστα κατοικούνται από ανθρώπους με 100% ελληνική συνείδηση, πλην τριών στα οποία υπάρχουν πυρήνες των 50 ανθρώπων, που θέλουν αναταραχή στα Βαλκάνια και λένε τις γνωστές ανοησίες, τις οποίες γράφει στη παλιά της παπούτσια η νεολαία μας.
Αν όμως διαδίδονται "απειλές" και γελοιότητες κάποιων ψευτοελληναράδων, τότε θα πάρουν ανάποδες κι αυτοί και θα χάσουμε το παιχνίδι.
Να ζήβε Μακεντόνια, να ζήβε γκρίτσια, λοιπόν. Στη γλώσσα μας, γιατί έτσι γουστάρουμε και είμαστε περήφανοι Μακεδόνες, δηλαδή περήφανοι Έλληνες.
Οι έχοντες μυαλό κουνουπιού να καθίσουν στα αβγά τους. Παρεμβάσεις στη διασκέδασή μας, στην κουλτούρα μας και στον πολιτισμό μας δεν θέλουμε. Μακεδονία είναι Ελλάδα και δεν χρειάζεται να μας το θυμίζουν άσχετοι.
Όλοι στα Μακεδονικά πανηγύρια, με την ελληνική σημαία να κυματίζει !
Κλείνοντας αφιερώνουμε στους αναγνώστες του taxalia, ένα μακεδονικό συρτό.
Σε αυτό εμφανιζόμαστε τρία μέλη του TaXalia κι όπως βλέπετε κυματίζει μεσίστια η ελληνική σημαία. Ας τολμούσε κάποιος να σήκωνε Σκοπιανή! Ακόμη θα στριφογύριζε από τις σφαλιάρες!
Απολαύστε το:



..
και η άποψη του Aκρίτα:

Όλοι σχεδόν οι Έλληνες και ειδικά εμείς οι Μακεδόνες είμαστε ενήμεροι για την ιστορία που έχει δημιουργηθεί με μια λίστα Μακεδονικών χωριών όπου υποτίθεται θα λάβει χώρα πανηγύρι. Η λίστα αυτή δημιουργήθηκε από την Σκοπιανή διασπορά και αναρτήθηκε για πρώτη φορά στο σάΐτ του γνωστού ακραίου Σλαβομακεδονιστή Σλάβκο Μανγκόφκσι [http://tv-sonce.com/panagjuri.html], διαδόθηκε στο σάΐτ του γνωστού Σκοπιανού ρατσιστή Λουμπι Ουζουνόφσκι[http://www.maknews.com/forum/general-discussions/2010-panagjuri-vo-egejska-makedonija-t19755.html] και προσπαθεί να δείξει ότι στην Μακεδονία θα γίνουν πανηγύρια από τους υποτίθεται ομοεθνείς τους.
Δυστυχώς Ελληνικά ιστολόγια αλλά και blogs αναπαρήγαγαν αυτήν την προπαγανδιστική είδηση που έχει σαν σκοπό σαφώς εκτός από την δημιουργία εντυπώσεων, έχει έντονη την οσμή για δημιουργία εστιών εντάσεων κατά την περίοδο που θα έχουμε τα διεξαγωγή αυτών των πανηγυριών. Είμαι σίγουρος ότι οι Σκοπιανοί ήδη θα έχουνε ετοιμάσει ανθρώπους με κάμερες όπου θα καταγράψουν κάθε τι που θα συμβεί.
Το ερώτημα είναι τι κάνουμε εμείς οι Μακεδόνες;
Η απάντηση θα δοθεί πρώτα από τους ντόπιους και ειδικά από τους διοργανωτές αυτών των πανηγυριών.
Εάν θέλουν να καλέσουν συγκροτήματα από τα Σκόπια ή ντόπια σλαβομακεδονιστών όπου θα παίζονται εμπρηστικά τραγούδια κομιτατζίδικης γραμμής όπως αυτό στην Καστοριά , το «Biser Balkanski», το «Gritski Katili» αλλά και το γνωστό Βουλγάρικο «До кога браќа мили Македонц», τότε θα είναι υπεύθυνοι για αυτό που θα συμβεί από τυχόν θερμοκέφαλους Μακεδόνες που θα θέλουν να αντιδράσουν στην νεοκομιτατζίδικη προπαγάνδα.
Ας το απορρίψουν από την αρχή επιβάλλοντας την απαγόρευση πολιτικών τραγουδιών. Να απορρίψουν την όποια πολιτική δράση και να ενδιαφερθούν για τη βελτίωση των πολιτιστικών και κοινωνικών όρων με τους οποίους καθοδηγεί τα άτομα στον αυτο- και ετεροπροσδιορισμό τους ως μέλη της ντόπιας κοινωνίας.
Μια Ελληνική Σημαία σε εμφανή θέση στο κέντρο θα σπάσει το απόστημα της οπτικής προπαγάνδας που δημιουργούν οι Σκοπιανοί με τα διάφορα κομιτατζίδικα YouTube βίντεο που πλημμυρίζουν το διαδίκτυο. Ήδη τα χωριά τους έχουν στοχοποιηθεί από τους Σκοπιανούς. Στο χέρι τους είναι να πάρουν την κατάσταση και να την οδηγήσουν εκεί που πρέπει αποφεύγοντας τις νέοκομιτατζίδικες προβοκάτσιες.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη