30 Ιουν 2010

Εντονότατες αντιδράσεις για το κλείσιμο περιφερειακών ΙΕΚ

Από e-mail Αναγνώστη μας.
Θυμίζουμε παλαιότερο ποστ του TaXalia

Και η διάλυση της χώρας συνεχίζεται...
Επόμενος στόχος η Παιδεία ή καλυτερα... η περιφερειακή Παιδεία!
Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, λάβαμε αποκλειστικές πληροφορίες ότι το υπουργείο Παιδείας, του οποίου η σχετική αρμόδια υπουργός είναι η κα. Διαμαντοπούλου, γνωστή κι από τη συμμετοχή της στη λέσχη Bilderberg, κλείνει αρκετά ΙΕΚ στην Αθήνα και στην Περιφέρεια.

Συγκεκριμένα έχει σταλεί εντολή στους διευθυντές για καταμέτρηση του εξοπλισμού και παράδοση των παρακάτω Δημοσίων ΙΕΚ μέχρι το Σεπτέμβριο:


Αττική:
ΙΕΚ Γλυφάδας
ΙΕΚ Ελευσίνας
ΙΕΚ Περάματος
2° ΙΕΚ Πειραιά
Όλα τα δεύτερα ΙΕΚ σε όλες τις πόλεις:
2° ΙΕΚ ΒΟΛΟΥ
2° ΙΕΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
2° ΙΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
2° ΙΕΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
2° ΙΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ
2° ΙΕΚ ΠΑΤΡΑΣ
...και όλα τα παραρτήματα των ΙΕΚ! <-- δηλαδή των σχολείων της περιφέρειας!!! ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΟΙ... Τελικά και παρόλο που βρίσκομαι στο εξωτερικό, ενημερώθηκα προ ολίγου, από πολύ έγκυρη πηγή ότι η εν λόγω πληροφορία ισχύει! Και συμπληρώνω... Που είναι η αποκέντρωση που κάποιοι φωνάζανε προεκλογικά ότι θέλουνε να δημιουργηθεί; Με τέτοιες απαράδεκτες αποφάσεις, όχι μόνο δεν συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά συνδράμουν στην διάλυση της χώρας!

Ας παρουμε για παράδειγμα την περιοχή που ζώ! Τον ακριτικό νομό Πέλλας, στον οποίο υπάρχουν 3 ΙΕΚ, σε Αριδαία, Γιαννιτσά και Έδεσσα! Με τις παραπάνω εξαγγελίες θα πρέπει να κλείσουν τα παραρτήματα της Αριδαίας και των Γιαννιτσών και θα μείνει σε λειτουργεία μόνο το κεντρικό της Έδεσσας. Θα έχει όμως, όπως είναι λογικό και τον αντίκτυπο του στις δύο αυτές περιοχές.
Στη μεγαλύτερη πόλη του νομού βέβαια, τα Γιαννιτσά, όχι και τόσο, λόγω του ότι τα 5 τμήματα του ΙΕΚ Γιαννιτσών που θα κλείσουν έχουν γύρω στους 100 καταρτιζόμενους και η αναλογία των 100 σπουδαστών σε μια πόλη 42.000 κατοίκων δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Απο την άλλη, στην Αριδαία των 5.000 κατοίκων, που είναι και το 3° από τα 5 κέντρα του νομού, το ΙΕΚ έχει 3 τμήματα και 65 καταρτιζόμενους -ένας εκ των οποίων και ο γράφων, αλλά και παράλληλα εκπρόσωπος τους επίσης- και η αναλογία σπουδαστών είναι σαφώς και μεγαλύτερη.
Παράλληλα με τη συγγραφή αυτού του άρθρου, ενημερώνομαι μέσω facebook, ότι είναι... Δυσάρεστα τα νέα από τον ΟΕΕΚ.... Συζητάται έντονα το κλείσιμο του ΙΕΚ Αριδαίας. Η αυριανή ημέρα θα καθορίσει το τι μέλλει γενέσθαι. Ασφαλώς και είναι άδικη μια τέτοια απόφαση! Και μετά από μία ολιγόλεπτη οnline μέσω skype επικοινωνία που είχα και με άλλους συμφοιτητές μου, συμφωνήσαμε να δηλώσουμε επίσημα πώς: Εμείς οι σπουδαστές του ΙΕΚ Αριδαίας, στηρίζουμε την προσπάθεια που γίνεται καθημερινά στο ΙΕΚ μας. Αφού με τα σχετικά όχι και πολλά μέσα που διαθέτουμε ως ΙΕΚ, αλλά σε άριστη συνεργασία, με τον αναπληρωτή Διευθυντή μας κ. Γιώργο Γιόρτσο, την ομάδα των καθηγητριών και καθηγητών της γραμματείας, τους επιστήμονες εκπαιδευτές και εκπαιδεύτριες μας, αλλά και την όρεξη που έχουμε εμείς οι καταρτιζόμενοι, δημιουργείται μια όμορφη χημεία, αλλά και οι καλύτερες συνθήκες μάθησης.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαία τα δημοσιεύματα των blogs, αλλά και του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, πως πρόκειτε για το πιο μοντέρνο Δημόσιο ΙΕΚ και παράλληλα το καλύτερο της χώρας. Δηλώνουμε χωρίς να θέλουμε να λα και άδικο για την δημόσια Παιδεία της χώρας, άδικο για τις προσπάθειες που κάνει ο διευθυντής μας, ώστε να μεγαλώσει το ΙΕΚ με την προσθήκη νέων τμημάτων, άδικο για τους εκπαιδευτές και καθηγητές μας, αλλά και προπαντώς άδικο για εμάς τους ιδίους ως ανθρώπους.ϊκίσουμε, πως δεν θα αφήσουμε να περάσει κάτι που είναι Άδικο είναι επίσης και για το ακριτικό αυτό κομμάτι της χώρας, την Αριδαία, αφού η κατάργηση του ΙΕΚ μπορεί να οδηγήσει σε περεταίρω οικονομικό μαρασμό της περιοχής της Αλμωπίας, στα βόρεια του Ν.Πέλλας!!!

Έχουμε ένα αίτημα και θα σας πούμε, απλά : ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΚ ΜΑΣ!!! Αφού θέλετε να κάνετε περικοπές εκεί στη κυβέρνηση, μπορείτε να τις κάνετε από αλλού και όχι από την Παιδεία! Η απόφαση σας αυτή λοιπόν που είναι κατ΄εμάς λανθασμένη και οφείλεται προφανώς σε λάθος εκτίμηση, που αν δεν αλλάξει στο σύνολο της, πρέπει να τροποποιηθεί, για να μπορέσουν κι άλλες περιοχές όπως η δική μας, να ζήσουν όπως τους αξίζει.

ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ. ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΞΕΝΟΙ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. ...ΚΑΙ Η ΑΡΙΔΑΙΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΕΚ, ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙ ΣΑΝ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΝΤΑ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΗΜΕΡΕΙ.

Τέλος, θέλουμε να εκφράσουμε τις δημόσιες ευχαριστίες μας στους: "taxalia" - το Ν°1 blog της Μακεδονίας και πάσης Ελλάδος, για το δημοσίευμα της 16ης Ιουνίου: Μην τολμήσετε να κλείσετε το ΙΕΚ Αριδαίας!
"Γιώργο Καρασμάνη" - Βουλευτή Νομού Πέλλας και Κοσμήτορα της Βουλής των Ελλήνων, για την ερώτηση που έθεσε την 28η Ιουνίου στην υπουργό Παιδείας με θέμα: Να μην καταργηθεί το ΙΕΚ Αριδαίας!

Με τιμή
Ευστάθιος (Στάθης) Δ. Παπαδόπουλος
Έφηβος Βουλευτής Ν.Πέλλας 1998 & Συνιδρυτής της Ποντιακής Βικιπαίδεια
Εκπρόσωπος καταρτιζόμενων ΙΕΚ Αριδαίας & Σπουδαστής Τμήματος Φυσικοθεραπείας
email: stathis.d.papadopoulos@gmail.com

http://efstathios-d-papadopoulos.blogspot.com/2010/06/bilderberg.html
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη