30 Ιουν 2010

"Διωγμοί δημοσίων υπαλλήλων από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ "

Υπάρχουν ακόμη τέτοια πράγματα;
Σχετική ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής ΝΔ, Θ.Καράογλου.
Δείτε την:

Σε μια κίνηση, με την οποία η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φανερώνει για άλλη μια φορά το σκληρό και ανάλγητο πρόσωπό της, προχώρησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι διωγμοί δημοσίων υπαλλήλων από την σοσιαλιστική Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έγιναν πράξη, προκαλώντας την οργή και την αγανάκτηση των υπαλλήλων αυτών που επάξια κατέλαβαν τις θέσεις τους. Συγκεκριμένα, με μια ενέργεια που παραπέμπει σε άλλες εποχές, η Κυβέρνηση απέλυσε 270 εργαζομένους στην Εταιρεία «ΑΓΡΟΓΗ», οι οποίοι ήταν μόνιμοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Με την αιτιολογία της κατάργησης και συγχώνευσης Οργανισμών, η Κυβέρνηση καταργεί την συγκεκριμένη Εταιρεία, με την διαφορά όμως ότι οι υπάλληλοί της δεν μετατάσσονται σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, όπως ισχύει για όλους τους άλλους υπαλλήλους, αλλά λύονται οι συμβάσεις τους.

Οι διώξεις και οι διωγμοί των συγκεκριμένων υπαλλήλων από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είναι πρωτοφανείς. Η Κυβέρνηση με αυτό τον τρόπο εκδικείται τους εργαζομένους, αμφισβητώντας τις απολύτως νόμιμες διαδικασίες, με τις οποίες έγινε η πρόσληψη του προσωπικού στην εν λόγω εταιρεία. Σημειωτέον, ότι η «ΑΓΡΟΓΗ» ιδρύθηκε με νόμο το 1998 επί Κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ. Αντί λοιπόν, το αρμόδιο Υπουργείο να ενισχύσει με στελεχιακό δυναμικό την εταιρεία και με το απαραίτητο τεχνικό προσωπικό που θα παράσχει υπηρεσίες και τεχνογνωσία, προχωρά στην κατάργησή της και απολύει τους εργαζομένους της.


Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:


- Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να επανεξετάσει την σκληρή και λαθεμένη απόφασή του για την απόλυση των υπαλλήλων αορίστου χρόνου της Εταιρείας «ΑΓΡΟΓΗ»;

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη