18 Ιουλ 2010

Το νέο μουσείο Ακρόπολης να ηγηθεί της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα

To καλοκαιρινό newsletter της ομάδας του facebook Το νέο μουσείο Ακρόπολης να ηγηθεί της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα

Μια ομάδα που αγωνίζεται για το αυτονόητο, δηλαδή ότι πρέπει να γίνει συλλογή υπογραφών για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, από έναν επίσημο φορέα και να έχει επίσημο και ενιαίο χαρακτήρα. Αυτό το απλό!
Διαβάστε το πλήρες κείμενο (κλικ στο περισσότερα)

Αγαπητοί φίλες και φίλοι, δεν θέλουμε να σας κουράσουμε με ένα μεγάλο κείμενο.
Όμως σας το λέμε από τώρα, ότι δεν θα είναι και μικρό… μιας και δεν σας γράφουμε και τόσο συχνά άρα έχουμε αρκετά να σας πούμε.

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την πορεία του αγώνα για την επιστροφή των γλυπτών.

Γενικά θα λέγαμε ότι, η οικονομική αστάθεια στην οποία έχει περιέλθει η χώρα τον τελευταίο χρόνο, δεν δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για εντατικοποίηση του αγώνα μας. Από την άλλη γνωρίζουμε όμως, ότι σε τέτοιες περιόδους, που η εθνική κυριαρχία αμφισβητείτε από διάφορες κατευθύνσεις, πρέπει όλοι μας να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε θέματα που έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό, την ιστορία μας και την αξιοπρέπειά μας. Άρα πρέπει να παραμείνουμε σε κατάσταση αυξημένου ενδιαφέροντος για το θέμα.

Η ομάδα μας, αθόρυβη και «ανώνυμη» -με την έννοια ότι δεν αποζητά την επώνυμη προβολή αλλά μόνο την ουσία-, έχει δρομολογήσει τις εξελίξεις στην υπόθεση της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα.

Από πέρυσι τον Αύγουστο –εν μέσω διακοπών- οι επαφές μας με έγκριτους νομικούς δικηγορικών γραφείων του Λονδίνου μας οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι μοναδική νομική οδό που θα έχει τύχη, ήταν η χρήση της συνθήκης της Λισσαβόνας, η οποία θα ήταν σε ισχύ από τον ερχόμενο (περασμένο πλέον) Δεκέμβριο. Η συλλογή δηλαδή ενός εκατομμυρίου υπογραφών και η χρήση του σχετικού άρθρου της συνθήκης.

Αυτό και κάναμε. Χωρίς επικοινωνιακές κορόνες, επενδύσαμε στην προώθηση αυτής της ιδέας, μέσα από τους φίλους μας στο facebook το blog μας (http://parthenon-sculptures.blogspot.com/) και φυσικά με την υποστήριξη του μεγαλύτερου blog της βορείου Ελλάδος το ΤαΧάλια (http://taxalia.blogspot.com/) το οποίο και ευχαριστούμε δημοσίως.

Σήμερα ένα χρόνο μετά, αυτή η ιδέα έχει γίνει κατανοητή από το σύνολο των ανθρώπων και των υπηρεσιών που ασχολούνται με το θέμα. Αυτό μας ικανοποιεί ιδιαίτερα.

Όμως δεν έχει γίνει -ή δεν θέλουν έστω να γίνει- κατανοητό το εξής: ότι η συλλογή των υπογραφών πρέπει να γίνει από έναν επίσημο φορέα, να έχει επίσημο και ενιαίο χαρακτήρα.
Εμείς από αυτή την ομάδα (http://www.facebook.com/parthenonblog#!/group.php?gid=298587491482&ref=mf) προτείνουμε αυτό να το κάνει το νέο μουσείο Ακρόπολης ή κάποιος αντίστοιχος φορέας.
Φανταστείτε ότι δύο εκατομμύρια επισκέπτες έχουν επισκεφτεί ήδη το νέο μουσείο Ακρόπολης. Αν έξω από το μουσείο υπήρχαν σχετικές «μηχανές» συλλογής υπογραφών, σήμερα το ζήτημα θα είχε ήδη πάρει τον δρόμο του.
Δυστυχώς αυτό δεν συνέβη και από ότι βλέπουμε δεν θα συμβεί άμεσα.
Ελπίζουμε φυσικά ότι κάποια στιγμή οι υπεύθυνοι θα αντιληφθούν την ορθότητα, σοβαρότητα και αναγκαιότητα της πρότασής μας.

Δεν θα σας κουράσουμε άλλο.
Και έτσι για να διατηρήσουμε τον φιλικό χαρακτήρα της επικοινωνίας μας που έχουμε διαμορφώσει μέσα από το blog, το facebook, το twitter, το youtube αλλά και αυτήν εδώ την ομάδα….
…να σας αφιερώσουμε το επόμενο τραγούδι.

Είναι από μία νέα ομάδα ανθρώπων που δημιούργησαν το συγκρότημα Στιχόβολη και γράφουν υπέροχα τραγούδια.

Συντελεστές του Parthenonblog δίνουν στίχους τους στο συγκεκριμένο συγκρότημα που τους μελοποιεί ο James Basdanis και τελικά ερμηνεύει –κυρίως- η καταπληκτική Μαρία Μανιφάβα (κατά την –υποκειμενική- γνώμη μας μία από τις πιο ωραίες γυναικείες φωνές σήμερα στην Ελλάδα).

Δείτε τα δύο video του τραγουδιού το ένα με φόντο την Ακρόπολη, αφιερωμένο στην ομάδα μας.

και το άλλο από Live εκτέλεση με την φωνή της Μαρίας να είναι ακόμη πιο τέλεια.


Ελπίζουμε να μην σας κουράσαμε, καλό βράδυ, καλές διακοπές να έχετε και θα τα ξαναπούμε σύντομα.

http://parthenon-sculptures.blogspot.com/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη